In primul rand este bine sa stii ca este interzisa vanzarea mostenirii inainte de deschiderea succesiunii (sanctiunea este nulitatea absoluta).
Dupa deschiderea succesiunii, mostenirea se vinde ca
universalitate de bunuri, dar, iarasi atentie, dreptul nostru nu permite transmiterea obligatiilor prin acte intre vii ci numai transmiterea drepturilor, asa ca transmiterea obligatiilor pe care le-a dobandit mostenitorul, nu este opozabila si tertilor ci numai intre partile contractante.
Transmitand o universalitate (o mostenire sau o fractiune din mostenire), mostenitorul vanzator nu raspunde pentru vicii si evictiune, la fel ca vanzatorul obisnuit ci garanteaza numai calitatea sa de mostenitor.
Vanzarea se face la fel ca oricare alt contract.
In contract pot fi mentionate toate bunurille ce compun succesiunea, situatie in care se aplica regulile obisnuite ale unui contract de vanzare cumparare, sau se mentioneaza ca se vinde mostenirea dobandita, situatie in care se aplica prevederile speciale privind vanzarea drepturilor succesoarale.
Am incercat sa explic cat mai clar dar nu stiu in ce masura am reusit.
Daca ai alte nelamuriri, nu te sfii sa intrebi, cu totii am fost studenti si am avut multe nelamuriri (iti spun un secret, si acum inca le mai avem

)