excluderea unui asociat

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
PERSEFONA

excluderea unui asociat

Post by PERSEFONA » 16 Jul 2005, 14:09

Am urmatoarea speta:un membru al unei asociatii judetene de vanatori si pescari este exclus din asociatie pentru ca a intrat intr-un oarecare conflict cu conducerea exprimandu-si pareri neagreate la o adunare generala.
Sanctiunea a fost aplicata conform statutului pentru ca "a afectat imaginea organizatiei". Singura cale de atac pe care o prevede statutul este contestatia la "organele superioare", care a fost facuta, si evident respinsa.Conform statutului hotararea este din acest moment definitiva. Cum poate fi atacata o astfel de decizie, daca statutul si ordonanta referitoare la asociatii si fundatii nu indica nici o cale? Mai precis care este instituia care poate fi invocata? Eu m-am gandit la abuzul de drept, dar mi-e teama sa nu-mi fie respinsa ca inadmisibila... Precizez ca asociatia este persoana juridica de utilitate publica si de drept privat.

sofia

Post by sofia » 16 Jul 2005, 17:33

In legatura cu dreptul de a te adresa instantei, nu-i nici o problema, indiferent de ce scrie in statut, te poti adresa instantei pentru ca o astfel de interdictie intra in contradictie cu prevederile art. 21 din Constitutie si cu cele ale art. 6 din Conventia Europena a Drepturilor Omului.
Sub aspect material insa, va trebui sa dovedesti ca afirmatiile facute nu au afectat imaginea societatii ci doar imaginea unora dintre reprezentantii acestora, ceea ce nu-i acelasi lucru.

ADR

Post by ADR » 17 Jul 2005, 22:47

calea de urmat este fara nici un dubiu contenciosul administrativ intrucat este pesroana juridica de interes public
eu am avut proces cu CECCAR care este de asemenea pesrana juridica privata de interes public si tot pe contencios m-am judecat la fel si cu baroul
Tribunalul este instanta competenta si cum am mai spus adreseza-te unui avocat pt ca sigur te va invata de bine si este de preferat sa ai un avocat care sa te reprezinte

Post Reply