plangere penala drepturi de autor
plangere penala drepturi de autor
Ma lovesc din nou de procedura penala.
Va cer sfatul: unde depun o plangere penala formulata impotriva conducerii unei edituri care a scos, fara consimtamantul meu, un nou tiraj din cartea al carei autor sunt.
Va cer sfatul: unde depun o plangere penala formulata impotriva conducerii unei edituri care a scos, fara consimtamantul meu, un nou tiraj din cartea al carei autor sunt.
nu cred ca este un anumit model pentru aceasta speta;
ia cartea de procedura penala si redacteaz-o astfel incat sa atingi tot ceea ce apare acolo ca si conditii de indeplinit;
daca vrei iti dau un model de plangere din sintact, si o adaptezi tu;
referitor la actiunea civila, poti sa te constitui parte civila in cadrul actiunii penale si scapi de taxa de timbru;
ia cartea de procedura penala si redacteaz-o astfel incat sa atingi tot ceea ce apare acolo ca si conditii de indeplinit;
daca vrei iti dau un model de plangere din sintact, si o adaptezi tu;
referitor la actiunea civila, poti sa te constitui parte civila in cadrul actiunii penale si scapi de taxa de timbru;
In plus, daca formulezi actiune civila separata, te poti trezi ca, dupa ce ai platit taxele de timbru, sa ti se suspende procesul civil pana la solutionarea celui penal. Asa ca urmeaza sfatul lui Croc si mergi direct pe penal, in conditiile in care obtinerea despagubirilor civile nu este asa de presanta.
acum eu iti raspund la genul "parerea mea este ca ..."; rog colegii sa ma corecteze, e posibil sa gresesc;
in primul rand nu cred ca este vreo problema ca nu stii adresele reprezentantilor persoanei juridice; fa o cerere de informatii la registrul comertului si afli numele si datele administratorilor;
tu formuleaza plangere impotriva persoanei juridice, si pana la primul termen duci sdatele administratorilor;
nu cred ca plangerea ta va fi inadmisibila daca nu va fi semnata de toti autorii;
in primul rand nu cred ca este vreo problema ca nu stii adresele reprezentantilor persoanei juridice; fa o cerere de informatii la registrul comertului si afli numele si datele administratorilor;
tu formuleaza plangere impotriva persoanei juridice, si pana la primul termen duci sdatele administratorilor;
nu cred ca plangerea ta va fi inadmisibila daca nu va fi semnata de toti autorii;
N-am citit legea speciala,dar Constable spunea ca plangerea se depune la organul judiciar,parchet sau politie,deci nu direct la instanta.De aceea cred ca nu e necesar sa indici tu persoanele vinovate,(pe care de altfel nici nu le stii,inclusiv adresele lor),fiind obligatia organului sa identifice faptuitorii.Formularea ar putea fi:nnformulez prezenta plangere penala pentru savarsirea infr. prev. si ped. de art...din Lg...,rugandu-va sa procedati la identificarea faptuitorilor,efectuarea de cercetari fata de acestia si trimiterea lor in judecata.Ma constitui parte civila cu suma de.......,reprezentand....nn
Urmeaza apoi sa expui motivele,adica starea de fapt si sa arati in ce mod consideri ca au incalcat legea si implicit drepturile tale.
Urmeaza apoi sa expui motivele,adica starea de fapt si sa arati in ce mod consideri ca au incalcat legea si implicit drepturile tale.
formulez
PLANGERE PREALABILA DE PUNERE IN MISCARE A ACTIUNII PENALE
pentru infractiunile prevazute si pedepsite de:
& art.1396 pct. 1, 2 si 3 din Legea nr. 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, modificata si completata;
& art.1398 din Legea nr. 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, modificata si completata;
& art. 140 pct. 1 lit a din Legea nr. 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, modificata si completata.
In cadrul cercetarilor ce se vor efectua, urmeaza a se stabili exact infractiunile ce au fost savarsite, precum si persoanele care au contribuit direct sau indirect la savarsirea acestora.
In fapt, subsemnata am convenit, in anul 1999, cu Editura ....
Cred ca este bine asa....
Multumesc mult, mult !!!
PLANGERE PREALABILA DE PUNERE IN MISCARE A ACTIUNII PENALE
pentru infractiunile prevazute si pedepsite de:
& art.1396 pct. 1, 2 si 3 din Legea nr. 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, modificata si completata;
& art.1398 din Legea nr. 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, modificata si completata;
& art. 140 pct. 1 lit a din Legea nr. 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, modificata si completata.
In cadrul cercetarilor ce se vor efectua, urmeaza a se stabili exact infractiunile ce au fost savarsite, precum si persoanele care au contribuit direct sau indirect la savarsirea acestora.
In fapt, subsemnata am convenit, in anul 1999, cu Editura ....
Cred ca este bine asa....
Multumesc mult, mult !!!
ar fi bine sa te uiti pe contractul pe care l-ai semnat cu editura si sa vezi daca exista vreo clauza cu privire la drepturile de reeditare a operei
nu are rost sa faci atata demers pana nu stii daca au sau nu dreptul si de asemenea vezi daca au luat acordul de la coautorii tai
si mai am o intrebare chiar nu ai contactat editura cu pricina pana acum sa vezi de ce au facut asa ceva?
si ai grija de termenul de introducere a cererii
nu are rost sa faci atata demers pana nu stii daca au sau nu dreptul si de asemenea vezi daca au luat acordul de la coautorii tai
si mai am o intrebare chiar nu ai contactat editura cu pricina pana acum sa vezi de ce au facut asa ceva?
si ai grija de termenul de introducere a cererii
Sigur ca am verificat contractul. Nu exista nici o astfel de clauza (care ar fi permis editurii sa mai scoata un tiraj). Nici vorba !
I-am notificat in vederea rezolvarii amiabile a situatiei.
Mi-au raspuns convocandu-ma la un executor judecatoresc, in fata caruia mi-au dat o suma derizorie, pentru care am semnat, mentionand in procesul-verbal incheiat, ca suma reprezinta diferenta ramasa pentru anii in care editura a difuzat in mod legal cartea (de fapt asa era inregistrata in situatia financiara prezentata de editura, numai ca era inserata si o mentiune cu privire la "diferenta pe anul.....-cel ex-contract).
Nu-mi vine sa cred! Pasivitatea lor ma sperie. Oare au motiv sa stea asa linistiti? Ce se intampla daca au acordul coautorilor lucrarii pentru o reeditare si eu nu stiu?
I-am notificat in vederea rezolvarii amiabile a situatiei.
Mi-au raspuns convocandu-ma la un executor judecatoresc, in fata caruia mi-au dat o suma derizorie, pentru care am semnat, mentionand in procesul-verbal incheiat, ca suma reprezinta diferenta ramasa pentru anii in care editura a difuzat in mod legal cartea (de fapt asa era inregistrata in situatia financiara prezentata de editura, numai ca era inserata si o mentiune cu privire la "diferenta pe anul.....-cel ex-contract).
Nu-mi vine sa cred! Pasivitatea lor ma sperie. Oare au motiv sa stea asa linistiti? Ce se intampla daca au acordul coautorilor lucrarii pentru o reeditare si eu nu stiu?