va rog sa ma ajutati
va rog sa ma ajutati

pentru sulta
Eu trebuie sa-i platesc sulta surorii melept cota de 1/2care-i revenea dintr-un imobil. Am primit sentinta, astept sa treaca perioada pt apel si apoi nu stiu care va fii pasul urmator. M-ar interesa in cat timp ar trebui sa-i dau banii? Cine stabileste termenul si care ar fii procedura?
daca nu s-a stabilit prin sentinta un termen, plata se va face imediat. Pentru suma respectiva se va elibera chitanta in care se consemnaza suma ce se plateste respectiv se incaseaza. Din moment ce exista acordul amiabli al ambelor parti, nu este necesara o proceduraspecifica. Va intalniti, va elibereaza chitanata si platiti suma. Mai ramane pentru linistea dvs. sa luati un extras de CF care atesta partajul, dupa ce intabularea se va fi facut.
Respecte
Respecte
Eu am urmatoarea parere: spui ca ai castigat procesul. In consecinta, partea cu care te-ai judecat in contradictoriu a pierdut.
Astepti pentru ca hotararea sa devine definitiva si irevocabila, apoi se investeste cu formula executorie.
Abia dupa aceea platesti sulta, eventual in fata unui executor judecatoresc, pentru ca titlul executoriu sa ramana in posesia ta, pentru a evita punerea in executare repetata.
Astepti pentru ca hotararea sa devine definitiva si irevocabila, apoi se investeste cu formula executorie.
Abia dupa aceea platesti sulta, eventual in fata unui executor judecatoresc, pentru ca titlul executoriu sa ramana in posesia ta, pentru a evita punerea in executare repetata.
Intrucat nu s-a stabilit un termen prin hotararea judecatoreasca, nu esti constrans sa platesti acum, ci cand vrei. Cu conditia sa nu treaca ea la executare silita.
Pentru mai multa siguranta, I - se poate inscrie in CF partajul cu sulta, la cererea ta, II - platesti, iar ea da o declaratie in fata notarului (taxat cu cca 200.000 de lei) ca a incasat sulta, apoi III - radiezi sulta din cartea funciara.
Pentru mai multa siguranta, I - se poate inscrie in CF partajul cu sulta, la cererea ta, II - platesti, iar ea da o declaratie in fata notarului (taxat cu cca 200.000 de lei) ca a incasat sulta, apoi III - radiezi sulta din cartea funciara.
Multumesc frumos pt raspunsuri
Daca trece la executarea silita, cum se procedeaza? Vine executorul si trbuie sa-i dau banii pe loc, sau mi se da un termen de plata? Vreau sa stiu pt a lua un credit din banca.Cu respecte.
executarea silita presupune mai multe faze: - I - se face somatia, cu termen minim 15 zile , II - se stabileste data licitatiei, intre 30 si 60 de zile. Mai sunt si alte faze, astfel incat, practic, o licitatie dureaza cel putin 2 luni. Mai poti face si contestatie la executare, mai castigi ceva timp..
E mai bine sa faci notarea in CF pentru a nu te trezi cu surprize. Presupunand chiar ca ai platit sulta, ea, (razbunatoare?) cere serviciului de CF notarea sultei. Pana reusesti sa demonstrezi ca ai platit, ca e totul OK, pierzi o gramada de timp. Daca ai nevoie de un credit si timpul se scurge, te dai cu capul de pereti.. mai multa prevedere costa ceva taxe, dar merita..
E mai bine sa faci notarea in CF pentru a nu te trezi cu surprize. Presupunand chiar ca ai platit sulta, ea, (razbunatoare?) cere serviciului de CF notarea sultei. Pana reusesti sa demonstrezi ca ai platit, ca e totul OK, pierzi o gramada de timp. Daca ai nevoie de un credit si timpul se scurge, te dai cu capul de pereti.. mai multa prevedere costa ceva taxe, dar merita..