restituire contravaloare compresor

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
tantza

restituire contravaloare compresor

Post by tantza » 28 Jun 2005, 14:17

am cumparat un compresor de aer care s-a defectat, am inaintat vanzatorului o nota informativa prin care ii aduc la cunostinta ca s-a defectat, vanzatorul a venit si a luat piesa defecta si ....gata, nu a mai dat nici un semn de viata.am citit in ordonanta privind protectia consumatorului ca daca perioada de nefunctionalitate depaseste 10% din valoarea garantiei( adica 36 de zil, lucru care s-a intamplat) pot cere restituirea contravalorii compresorului.in acest sens trebuie sa introduc o cerere in instanta ?

sansiro

Post by sansiro » 28 Jun 2005, 14:46

Dupa mine, ar trebui sa te duci la ei si sa le pui in vedere chestia asta si sa le arati cat se poate de amical ca daca nu iti rezolva problema atunci cat est la ei te duci la OPC. Ceva imi spune c asta ii mobilizeaza. Oricum, daca vei merge la OPC, din cate stiu eu din faimoasa ordonanta, ei iti asiigura sprijin si asistenta juridica pentru rfecuperarea prejudiciului. Eu cred ca nu se va ajunge acolo. De altfel, nici nu te sfatuiesc sa faci asa ceva. Nu apela la sistemul judecatoresc decat atunci cand chiar nu mai ai ce face!!!!!
Bafta.

Post Reply