execut praful de pe toba?

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
andana_va

the end

Post by andana_va » 24 Jun 2005, 07:35

ma aflam in faza executarii silite. cat m-am judecat pe somatie de plata nu era deschisa proced. falim.m-a anuntat executorul de faliment ca debitorul nu a binevoit si chiar a trecut la vanzarea bunurilor prin licitatie.dar din actele contabile nu rezulta ca are un debit de achitat? cum de nu am fost notificata?cum de la Reg. Com. nu figureaza deschiderea procedurii? lichidatorul si administratorul ce pazesc? daca am titlul executoriu inainte de deschiderea proced. de faliment, nu ma pot folosi de el pt. a fi totusi privilegiat? :?:

danutza

Post by danutza » 24 Jun 2005, 08:19

nu, esti creditor chirografar

cum de nu ai fost notificata? simplu: cf L 64, debitorul este cel care pune la dispozitia admin. jud. actele prev. la art. 33; debitorul tau te-a "uitat", adica nu te-a trecut pe lista

cat priveste reg com, nu te obosi sa-ti bati capul; eu am avut un debitor impotriva caruia s-a deschis procedura in 2003 si la reg. com. s-a inregistrat abia in 2005!

tine minte: opisele raman sfinte! asta pana o sa apara minunatul Buletin

prevazut de Hotararea nr. 460 din 19 mai 2005 privind continutul, etapele, conditiile de finantare, publicare si distribuire a Buletinului procedurilor de reorganizare judiciara si faliment, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 474 din 3 iunie 2005

nicuvar

Post by nicuvar » 24 Jun 2005, 09:01

Eu as incerca sa merg si pe 1508 si 1521 C.Civ.
Art. 1508. Fiecare asociat ramane raspunzator catre societate de daunele casunate prin culpa sa. Aceste daune nu pot sa se compenseze cu foloasele aduse societatii prin industria sa in alte afaceri. (C. civ. 1143 si urm.).
Art. 1521. Cand mai multi asociati s-au indatorat catre un creditor, fiecare ramane raspunzator catre acesta cu o suma si parte egala, oricare ar fi capitalul, afara numai cand anume s-a stipulat ca fiecare ramane raspunzator in proportia capitalului pus in societate. (C. civ. 777).

Si daca au bagat societatea in faliment, e clar ca au casunat daune.

danutza

Post by danutza » 24 Jun 2005, 10:27

nicuvar,

noi vorbeam aici despre societatile comerciale

nicuvar

Post by nicuvar » 24 Jun 2005, 10:41

Stiu dar articolele pe care le-am mentionat fac parte din:

TITLUL VIII Despre contractele de societate
care se termina astfel:

Art. 1531. Dispozitiile titlului prezent se aplica la societatile comerciale, intrucat nu sunt contrarii legilor si uzurilor comerciale.

De ce nu am putea incerca si cu asta? Articolul nu a fost abrogat, dupa cat stiu eu..

sansiro

Post by sansiro » 24 Jun 2005, 10:46

om bun, ce spui tu se refera la societati civile nu la societatile comerciale. In speta de fata se vb de o Societate cu Raspundere Limitata nu de o o societate civila fara personalitate juridica unde raspunderea societarilor este nelimitata. textele din Codul civil de care faci mentiune nu au nici o treaba cu speta.

nicuvar

Post by nicuvar » 24 Jun 2005, 10:55

Pentru Sansiro
Multumesc mult pentru acest raspuns. Eu am fost actionat in instanta in mterie comerciala pentru un SRL tocmai in baza lui 1508. Instanta a tinut cont de articol si i-a admis cererea in parte. Am depus recurs in termen, dar in recurs nu am mentionat si asta. Cand imi va da cuvantul in fond, pot sa le dau in cap cu acest articol?
Inca o data, multumesc.

sansiro

Post by sansiro » 24 Jun 2005, 11:25

Bineinteles. Mesajul meu l-am crezut trimis mai inainte dan imi picase netun. Clar ca poti sa le dai in cap. Asociatii raspund numai la cererea reprezentantului legal al Societatii, nu la cererea altei persoane (eventual cu exceptia unei actiuni oblice). Poti in concluziile pe fondul recursului sa spui orice.
Bafta

andana_va

the end

Post by andana_va » 24 Jun 2005, 13:07

soc. este S.A., nu S.R.L. asta nu conteaza?

sansiro

Post by sansiro » 24 Jun 2005, 13:17

nu.

danutza

Post by danutza » 24 Jun 2005, 14:34

andana_va,

am uitat sa-ti spun: in cadrul procedurii prevazute de L 64 poti sa faci o cerere pe art. 137 din L 64

ai sanse sa ti se admita daca admin jud si-a facut treaba si a respectat art. 24 din aceeasi lege

andana_va

eroare

Post by andana_va » 29 Jun 2005, 13:24

eroare! soc. de care m-a anuntat executorul nu este cea actionata de mine! principalii actionari de la soc. mea au mai deschis o soc. cu acelasi obiect de activitate, diferenta fiind de doua litere la numele soc.( denumiri asemanatoare) si C.U.I.-ul pe care executorul nu l-a vazut. proced. a deschis-o Min. de Fin.ideea este- baietii infiinteaza soc. pe care le falimenteaza mai tarziu, intre timp trag tepe cate pot.proced. mea de executare merge inainte, dar nu stiu ce reusesc sa mai execut. aveti o solutie mai buna sau ma pregatesc sa trec pe cheltuieli suma? :-(

nicuvar

Post by nicuvar » 29 Jun 2005, 13:47

Imi pare rau. Da. Poti sa o treci la pierderi. Cand e vb de soc. nu e vb de denumiri asemanatoare . La soc. sunt CUI-uri, conturi IBAN, data concrete, inregistrari la ORC. Ideea ca baietii infiinteaza soc., trag tepe, falimenteaza, e veche de cand lumea (de dupa 90n incoace). Doar traim in Romania. Sorry for you, sorry for me, sorry for ...
:(%): :(%):

andana_va

Post by andana_va » 03 Aug 2005, 10:26

salutare! am terminat executarea!!!! :-D am primit raspuns de la executor ca a blocat banii in cont!multumesc mult pt. sfaturi! :floare:

ildi

Post by ildi » 03 Aug 2005, 13:52

:aplauze: Am si eu o intrebare, daca se antreneza raspunderea administratorului iar acel administrator nu are bunuri personale, afara de un imobil proprietate comuna cu sotia si o alta firma (S.R.L.), pot fi executate silit aceste bunuri pt. acoperirea unor creante?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest