x si y au primit raspuns la o cerere comuna la data de 4 respectiv 7 aprilie 2005.
termen de atac in instanta : 30 de zile.
actiunea este inregistrata la instanta in data de 8 mai 2005.
cu privire la x, termenul de prescriptie s-a implinit.
cu privire la y este sau nu implinit?
termenul se calculeaza pe zile libere, data de 7 aprilie nu intra in calcul.
ce inseamna ziua in care se implineste termenul nu intra in calcul.... prescriptia opereaza doar din data de 9 mai, sau din data de 8 mai?
prescriptia
Prescriptie???
Daca discutam de termenul de decadere de 30 de zile, in privinta lui Y termenul s-a implinit in data de 9 mai, deoarece 8 mai 2005 s-a nimerit sa fie tocmai duminica. Al dracu Y asta, cum a inregistrat el actiunea in weekend, sa nu se prinda nimeni... Remarca, te rog, efortul de a deschide agenda. :?
Daca discutam de termenul de decadere de 30 de zile, in privinta lui Y termenul s-a implinit in data de 9 mai, deoarece 8 mai 2005 s-a nimerit sa fie tocmai duminica. Al dracu Y asta, cum a inregistrat el actiunea in weekend, sa nu se prinda nimeni... Remarca, te rog, efortul de a deschide agenda. :?
datele date de mine nu au fost cele reale, nu le stiam exact... dar am incercat sa dau o situatie asemanatoare.....
si am nimerit exact o zi de duminica... ar fi trebuit sa fiu mai atent....
datele reale.... primesc scrisorile pe 1, respectiv 4 aprilie 2005.
actiunea inregistrata la instanta in data de 5 mai.
este depusa in termen sau nu actiunea?
si am nimerit exact o zi de duminica... ar fi trebuit sa fiu mai atent....
datele reale.... primesc scrisorile pe 1, respectiv 4 aprilie 2005.
actiunea inregistrata la instanta in data de 5 mai.
este depusa in termen sau nu actiunea?
in aceasta privinta instanta s-a pronuntat:
desi scrisorile au fost trimise pe 31.03.2005, iar una a fost primita (sau putea fi primita de destinatat) in aceeasi zi, iar cealalta in ziua urmatoare - 1.04.2005, iar actiunea a fost introdusa pe data de 5.05.2005, instanta a respins exceptia, fara a motiva solutia.
sa fi gresit noi cand am invocat prescriptia? pentru ca am vazut in codul de procedura civila se vorbeste de decadere pentru caile de atac.
dar instanta a respins exceptia tardivitatii invocata de parati, ori noi am invocat prescriptia, desi trebuia sa invocam decaderea.
tardivitatea presupune atat prescriptia cat si decaderea sau se folosesc termeni diferiti?
daca s-a pronuntat pe tardivitate, pot sa invoc acum decaderea, pentru ca nu a fost inca prima zi de infatisare, inca de administreaza probe, sau sa astept pana la apel si sa invoc decaderea in apel?
mentionez faptul ca unul dintre reclamanti este judecator la tribunal.
oare asta explica tot?
desi scrisorile au fost trimise pe 31.03.2005, iar una a fost primita (sau putea fi primita de destinatat) in aceeasi zi, iar cealalta in ziua urmatoare - 1.04.2005, iar actiunea a fost introdusa pe data de 5.05.2005, instanta a respins exceptia, fara a motiva solutia.
sa fi gresit noi cand am invocat prescriptia? pentru ca am vazut in codul de procedura civila se vorbeste de decadere pentru caile de atac.
dar instanta a respins exceptia tardivitatii invocata de parati, ori noi am invocat prescriptia, desi trebuia sa invocam decaderea.
tardivitatea presupune atat prescriptia cat si decaderea sau se folosesc termeni diferiti?
daca s-a pronuntat pe tardivitate, pot sa invoc acum decaderea, pentru ca nu a fost inca prima zi de infatisare, inca de administreaza probe, sau sa astept pana la apel si sa invoc decaderea in apel?
mentionez faptul ca unul dintre reclamanti este judecator la tribunal.
oare asta explica tot?