execut praful de pe toba?

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Scorpion

Post by Scorpion » 08 Jun 2005, 23:18

Art. 72, art. 73 alin.2 din Legea 31/1990 republicata, si unde nu mai pui ca daca am o creanta fata de societatea comerciala as putea actiona pe calea actiunii oblice in contra administratorului sau chiar in contra asociatilor daca se fac vinovati fata de aceasta!
Si se fac avand in vedere faptul ca societatea nu are nici un fel de active, societatea nu mai are activitate, trebuie sa se gaseasca ceva!!!!! NU exista sa ramai pe dinafara, altii cu buzunarele pline si tu cu ochii in tavan.
Deci trebuie studiate atent efectele mandatului si altele! Daca vrei cu adevarat poti sa traznesti niste persoane care cred ca te-au tapit legal.
Cu stima,
ADI

andana_va

raspuns

Post by andana_va » 09 Jun 2005, 07:16

si mie imi pare absurd sa nu existe o solutie!nu e just!nu se poate sa fie un vid legislativ!in momentul in cere nu mai ai activitate,inchizi soc.sau cum a fost ordonanta din dec. de preschimbare a certificatelor,o lasa sa se duca singura.nici nu trebuia un efort prea mare.ori el a facut toate modificarile precizate in actul normativ pt. a mentine soc. in functiune.in continuare el se poate folosi de soc. pt. incheierea unor noi contracte, la Reg. fiind in regula.ar trebui sa fac munca de detectiv pt. a descoperi neregulile soc.

sansiro

Post by sansiro » 09 Jun 2005, 14:32

Nu stiu daca tine chestia cu actiunea oblica impotriva administratorului. Exista niste conditii restrictive cu privire la aceasta actiune. Trebuie dovedita pasivitatea celui in drepturile caruia se subroga cel care introduce actiune. Si daca ar reusi demersul, ordinea in care se vor indestula creditorii ramane neschimbata. nu este efectul actiunii pauliene, acela de nastere direct in patrimoniul reclamantului a dreptului pentru care se cere constatarea fraudei. O sa ma mai uit peste actiunea oblica. DIn cate stiu aceasta actiune este foarte rara in practica.

sansiro

Post by sansiro » 09 Jun 2005, 14:36

Oricum textul invocat de tine se refera tot la raspunderea fata de societate. Nu poti invoca faptul ca nu ai cunoscut calitatea de mandatar al Administratorului. Tot impotriva societatii trebuie sa te iindrepti.

andana_va

de ce?

Post by andana_va » 09 Jun 2005, 14:53

sa-mi explice si mie cineva de ce nu pot merge pe art. 215 alin. 3 C.pen.ninducerea sau mentinerea in eroare a unei persoane, cu prilejul incheierii sau executarii unui contract, savarsita in asa fel incat fara aceasta eroare cel inselat nu ar fi incheiat sau executat contractul, in conditiile stipulate...n?

sansiro

Post by sansiro » 09 Jun 2005, 15:30

Pentru ca ar insemna ca orice neexecutare culpabila a obligatiilor contractuale este si inselaciune.

Scorpion

Post by Scorpion » 09 Jun 2005, 19:05

Eu cred totusi ca trebuie citit bine si inteles ce inseamna mandatul, cand se considera depasit! Ce inseamna mandat remunerat, ce inseamna mandat neremunerat, etc!
Actiunea oblica este foarte rara in practica dar asta nu inseamna ca nu exista! Iar din alt punct de vedere si daca e foarte rara ce? Ai o jena sa o folosesti?

Scorpion

Post by Scorpion » 10 Jun 2005, 10:46

Ptr. andana_van Formuleaza o cerere de deschidere a procedurii reorganizarii judiciare si a falimentului impotriva societatii debitoare, indica toate caracteristicile creantei tale chiar daca aceasta nu indeplinsete in mod obiectiv limita minima a sumei stagbilita de lege, marseaza puternic pe starea de insolventa de imposibilitate vadita in care se afla societatea de a-si achita datoriile exigibile cu sumele de bani disponibile, depui creanta ta ....indici si nr de dosar executional si tot si ceri completarea probatoriului cu documentele pe care soliciti ca societatea debitoare sa le depuna la dosarul cauzei(situatii financiare anuale, bilantul, hotararile de aprobare a bilantului contabil si a situatiilor financiare anuale, si orice document din care crezi tu ca poti afla existenta si a altor creditori). Din punctul meu de vedere poti solicita si o expertiza financiar contabila.
Trebuie sa minimalizezi in cuprinsul cererii importanta cuantumul creantei si sa scoti in evidenta starea de insolvabilitate!

In cuprinsul cererii vei formula un capat de cerere privitor la angajarea raspunderii organelor de conducere.

Si apoi sa te tii! Probabil ca vei gasai atat de multe nereguli in situatia acestei societati incat iti produci probe si pentru alte eventuale actiuni!
Oricum nu asculta de unii si de altii! LUPTA PANA LA CAPAT!

Pentru cei care vor sa fluiere a paguba le doresc un viitor stralucit si clienti ingaduitori!!

Cu stima,
ADI

Scorpion

Post by Scorpion » 10 Jun 2005, 10:56

Daca vrei sa te joci putin si sa le arati altora ca pierderile nu se suporta de catre cel care si-a indeplinit obligatiile contractuale ia te rog legea 469/2002 citeste foarte bine art. 3, art. 10 din aceasta lege si actioneaza in consecinta! :) Ai sa-ti gasesti aliati de nadejde!!
ADI

sansiro

Post by sansiro » 10 Jun 2005, 12:27

Prin urmare nu asculta nici de scorpion :-D. Nu poti "minimaliza" o cerinta a legii fata de care depinde in mod decisiv admiterea cerererii (art. 36 alin. 1 din Lege). In ceea ce o priveste pe andana_va pt mine nu este o clienta. I spun colegial ce poate face in mod efectiv si ce nu poate face fiid fara rost. Sigur ca daca venea la birou si imi prezenta problema i-as fi dat toate asigurarile ca situatia se rezolva fara probleme si as fi pus-o sa faca plangeri din comercial pana in penal si CEDO dupa care as fi uscat-o de bani. Aici nu suntem avocati d-le. Fluieratul a paguba, in ideea pe care o sustii tu, intr-adevar nu se va repercuta asupra ta ci asupra clientului pus degeaba pe drumuri.
Cu privire la textele din Legea 469 pe care le-ai invocat, chiar nu le vad rostul. Vrei sa recuperezi prejudiciul sau sa obtii amendarea contraventionala a debitorului? Cum iti recuperezi creanta in felul asta?

Scorpion

Post by Scorpion » 11 Jun 2005, 17:02

Imi intregesc cuantumul creantei! sau nu stiai ca nu e necesar ca valoarea de 3000 de Euro poate fi si suma mai multor creante ale unor creditori?
Pai colegial vorbim!(sau daca nu te-a platit pentru ca nu iti este clienta merita sa dai sfaturi "gratuite"?) exista solutii pentru orice!! Cine vrea sa faca ceva cauta mijloace nu scuze!!
ADI
PSnIar in ce priveste uscatul de bani te asigur eu ca nici pe gratis nu se lucreaza dar ai in vedere multe alte aspecte inclusiv cuantumul sumei "de recuperat" Asa ca nu trebuie sa te scuzi cu afirmatii de genul pus pe drumuri si uscat de bani ca nu tine! Incasezi bani faci treaba! sau minti ca faci treaba si incasezi bani! in ultimul caz merge numai de cateva ori ca ti se duce vestea apoi!

indian

Post by indian » 11 Jun 2005, 21:31

Recuperarea creantelor este o mare problema a comerciantilor cinstiti. Majoritatea nici nu mai incearca sa recupereze debite (oarecum) mici, stiind ca este vorba de o mare pierdere de timp si bani.
Este o mare nedreptate si cred acesta este unul dintre motivele "imbogatirii" peste noapte a unora. Tepele sa traiasca!!!
So... cum poti sa te asiguri ca partenerul de afaceri este corect, astfel incat sa nu ai emotii cand inchei un contract?

andana_va

the end

Post by andana_va » 23 Jun 2005, 13:23

The end! am descoperit ca era deschisa pr. falimentului la data inceperii executarii silite! dar cum de la Reg. Com. nu aveau datele astea? ce sa inteleg? in mai a avut loc o licitatie in care au fost scose la vanzare bunurile soc. eu n-am stiut de existenta pr. de faliment si nu sunt inscrisa la masa credala.pot folosi titlul executoriu pt. a fi creditor privilegiat? ma mai pot inscrie la masa credala? :-(

sansiro

Post by sansiro » 23 Jun 2005, 13:42

Intreab-l pe scorpion. El are solutii pentru orice... Din cate stiu eu era un termen pentru inscrierea in tabloul creditorului. Totusi, de unde ai aflat de proceduralichidarii? Din vorba in vorba sau de pe la arhive?

danutza

Post by danutza » 23 Jun 2005, 16:27

andana_va,

chiar daca nu esti inscrisa la masa credala, intrucat nu ai fost notificata, poti sa depui acum declaratie de creanta; in fond, la cat ai cheltuit cu judecata si executarea, ce mai conteaza 369.000 lei?!

parerea mea este ca ai toate sansele sa fii inscrisa in tabloul creditorilor si sa participi la distributie... if any

uita-te pe art. 87 si 7 din L 64/n95, rep; eu consider ca au incalcat art. 7, in cazul tau

de ce zici ca esti creditor privilegiat si nu chirografar?

acum ai invatat lectia, sper: inainte de a te judeca (pe drept comun, arbitraj, somatie etc.), verifica opisele de la sectia de falim (daca la voi e o sectie speciala) si abia apoi, daca debitorul nu e deja in procedura, te decizi ce actiune vei promova

in plus, daca nu-l gasesti pe debitor deja pe la arhiva, te sfatuiesc sa faci cate o vizita pe la finante (daca stii pe cineva pe acolo), sa intrebi si pe acolo de "sanatatea" debitorului tau

pt sansiro: putea afla si in cadrul executarii; o fi venit debitorul sa anunte exec jud sa suspende executarea in baza art. 42 din L 64/n95, rep

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests