Exista cineva care s-a lovit de procedura de ridicare a autovehicului de pe drumurile publice conf legii 421/2002?
Sau poate cinve sa ma lamureasca in baza caror criterii un vehicul e considerat abandonat conf legii 421/2002?
In Capitol 1 art. 2 punct 2 exista termenul "indicii temeinice"... ca respectivul vehicul ar fi abandonat pe drumuriel publice. Ce pot intelege agentii constatatori ai primeriei prin acest termen, atunci cand int intocmesc o somatie?
Personal nu am gasit in repectiva lege o portita de a ma apara atunci cand ma aflu in postura de a fi victima folosirii abuzive a acestei legi.
Ma poate lamuri cineva, eventual exista cineva care a intampinat aceeasi situatie?
legea 421/2002 privind autovehiculele abandonate
Conform legii pe care ai mentionate, trebuie dovedita intentia neechivoca a proprietqrului de a abandona vehiculul respectiv pe baza indiciilor temeinice care pleaca de la vadita stare de nefunctionare a vehiculului. Care este starea vehiculului tau? Pentru a se constata ca un vehicul este abandonat, trebuie ca acesta sa stea pana la un an pe domeniul public sau privat al statului. Vehiculul tau este pe domeniul public sau privat al statului de un an de zile? (tampenia legii este ca nu precizeaza ca perioada de un an trebuie sa fie neintrerupt). Toate conditiile cerute de lege sunt cumulative. In cazul in care doar una din ele nu este indeplinita, primarul nu poate sa iti ia vehiculul. De la dispozitia primarului de trecere in proprietatea statului, ai dreptul sa actionezi statul in contencios administrativ. De la somatia sau ridicarea vehicului pe baza de proces- verbal si refuzul nejustificat de restituire, ai dreptul sa actionezi statul in contencios administrativ.
Multumesc "sansiro" pntru indicatii. Vehiculul stationeaza intr-adevar de peste un an. Dar cum poate primaria dovedi lucrul asta, nu stiu. Starea lui: necesita reparatii, ce nu pot fi urgentate din cauza lipsei de piese de pe piata. Nu vad cum pot ataca legea, chiar daca vehiculul este inmatriculat si are impozitele platite la zi. Nici chiar deca as plati locul de parcare, nu cred ca ar fi vreo sansa. Normal maine ar fi zi de audienta, dar e a 4-a zi de la somatie.
Cer scuze celor care au fost dranjati de insistenta mea pe acest forum.
Imi voi retrage mesajele cat de curnd.
Cer scuze celor care au fost dranjati de insistenta mea pe acest forum.
Imi voi retrage mesajele cat de curnd.