legea 421/2002 privind autovehiculele abandonate

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
gaby9

legea 421/2002 privind autovehiculele abandonate

Post by gaby9 » 04 Jun 2005, 04:29

Exista cineva care s-a lovit de procedura de ridicare a autovehicului de pe drumurile publice conf legii 421/2002?
Sau poate cinve sa ma lamureasca in baza caror criterii un vehicul e considerat abandonat conf legii 421/2002?
In Capitol 1 art. 2 punct 2 exista termenul "indicii temeinice"... ca respectivul vehicul ar fi abandonat pe drumuriel publice. Ce pot intelege agentii constatatori ai primeriei prin acest termen, atunci cand int intocmesc o somatie?
Personal nu am gasit in repectiva lege o portita de a ma apara atunci cand ma aflu in postura de a fi victima folosirii abuzive a acestei legi.
Ma poate lamuri cineva, eventual exista cineva care a intampinat aceeasi situatie?

sansiro

Post by sansiro » 06 Jun 2005, 10:47

Conform legii pe care ai mentionate, trebuie dovedita intentia neechivoca a proprietqrului de a abandona vehiculul respectiv pe baza indiciilor temeinice care pleaca de la vadita stare de nefunctionare a vehiculului. Care este starea vehiculului tau? Pentru a se constata ca un vehicul este abandonat, trebuie ca acesta sa stea pana la un an pe domeniul public sau privat al statului. Vehiculul tau este pe domeniul public sau privat al statului de un an de zile? (tampenia legii este ca nu precizeaza ca perioada de un an trebuie sa fie neintrerupt). Toate conditiile cerute de lege sunt cumulative. In cazul in care doar una din ele nu este indeplinita, primarul nu poate sa iti ia vehiculul. De la dispozitia primarului de trecere in proprietatea statului, ai dreptul sa actionezi statul in contencios administrativ. De la somatia sau ridicarea vehicului pe baza de proces- verbal si refuzul nejustificat de restituire, ai dreptul sa actionezi statul in contencios administrativ.

gaby9

Post by gaby9 » 06 Jun 2005, 11:11

Multumesc "sansiro" pntru indicatii. Vehiculul stationeaza intr-adevar de peste un an. Dar cum poate primaria dovedi lucrul asta, nu stiu. Starea lui: necesita reparatii, ce nu pot fi urgentate din cauza lipsei de piese de pe piata. Nu vad cum pot ataca legea, chiar daca vehiculul este inmatriculat si are impozitele platite la zi. Nici chiar deca as plati locul de parcare, nu cred ca ar fi vreo sansa. Normal maine ar fi zi de audienta, dar e a 4-a zi de la somatie.
Cer scuze celor care au fost dranjati de insistenta mea pe acest forum.
Imi voi retrage mesajele cat de curnd.

sansiro

Post by sansiro » 06 Jun 2005, 15:59

vei ataca aratand ca nu este indeplinita conditia ceruta de lege referitoare la vointa neechivoca a proprietarului de a abandona vehiculul (art 1, 2 sau 3 din lege).
P.S.Nu cred ca exista cineva care sa se fi suparat din cauza ca altcineva are nevoie de ajutor. Cu bine!

judge

Post by judge » 07 Jun 2005, 12:56

daca somatia ti se pare netemeinica o poti contesta. daca au cresit poti cere sa iti repare prejudiciul creat. dar avut nici un caz dar ceea ce ti-am spus mai sus deriva din "interpretio legis". mai multe detalii despre caz?

costy81gl

Post by costy81gl » 07 Jun 2005, 18:17

gaby9 azi am pierdut 2 ore ca sa curat forumul de cele 20 de mesaje identice. Inteleg ca ai mare nevoie de niste raspunsuri si de aceea am sa-ti mai las contul activ o saptamana...in cazul in care nu mai abuzezi de aces site.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests