execut praful de pe toba?
execut praful de pe toba?
am de facut o executare la o somatie de plata.dos. se afla la executor.la Reg.Com. soc. figureaza ca functioneaza,insa adm. sustine ca nu mai are activitate din ianuarie.sunt 5 asoc. la firma.daca nu gasesc cont in banca pt. poprire sau bunuri mobile de sechestrat, care ar fi solutia de recuperare a creantei?mai e vreo sansa de recuperare?ma pot indrepta in penal?
ce fac?
nu pot merge pe faliment.am 30 mil.capitalul se poate sa fi fost folosit pt. achitarea creantelor(debitelor)-asa mi s-a explicat de la contabilitate.se poate sa nu aiba nimic.patrimoniu-la primarie nu figureaza cu bunuri impozabile.sediul e inchis si mai au 2-3 birouri.4 scaune..
nu se poate!
nu se poate!!!trebuie sa fie o solutie!nu-i drept!pt. orice pers. interesata el figureaza ca functioneaza,insa el sustine ca nu are activitate.pai, de ce nu o inchide?poate incheia contracte la greu,iar cand vine vorba de plata ,nu are activitate.oare nu-i un pic de inselaciune?art.215 alin 3?se foloseste de numele si stampila soc.!apoi, ce ma impiedica sa-i execut pe asoc.?
suspendarea activitatii se declara la Reg. comertului. si chiar daca nu o delcara se poate observa din balantele depuse lunar la admin. financiara sau din bilant. eu cred ca o astfel de firma este falimentara. sa stii ca falimentul este un beneficiu al societatilor comerciale. ideea e ca trebuie sa vezi cu cine faci afaceri nu? ai verificat firma inainte de a incheia contracte cu ea? si cand nu mai ai ce executa ..executi si praful, de! asa e in afaceri unii pierd, altii castiga....
nu-i corect!
in momentul incheierii contractului nu existau probleme.au intervenit pe parcurs.dar nu-mi pare corect!din moment ce nu mai ai activ., nu mai depui sit. contabila la finante,automat inchizi firma.dar mai mult, a preschimbat certificatul conform noii reglementari.la ce bun, daca firma nu are activit. si ar vrea sa deschida,sa zicem, proced. falimentului?
Imi para rau andana_va. Entuziasmul tau si revolta ta de ordin moral m-au cucerit. Iti spun asta cu cea mai mare seriozitate. Cu toate acestea, judge are dreptate.vezi ce are firma in cont. Daca este S.A , raspunderea nu se inttinde asupra actionarilor. Verifica intotdeauna foarte atent partenerii de afaceri. S-ar putea sa suferi dupa aia. Si vorba aceea: "morala si dreptul nu au intotdeuna acelasi drum" 

Sigur ca se poate face ceva! Te agati de administrator! Daca asociatii raspund limitat raportat la aportul social, iar raspunderea lor poate fi angajata in cadrul procedurii falimentului, spre deosebire de acestia administratorul sau administratorii raspund nelimintat! si poate fi angajata raspunderea lor.
multumesc!
va multumesc mult tuturor!iar acum,angajez raspunderea administratorului,dar in ce temei?
p.s. daca nu-i morala ,unde-i dreptatea?consider ca fara principii morale,ca fundament in rationament, nu poti judeca in mod just!sa te ghidezi doar dupa norme legislative,fara a le lua in calcul pe cele morale,nu poti da o solutie corecta!parerea mea!
p.s. daca nu-i morala ,unde-i dreptatea?consider ca fara principii morale,ca fundament in rationament, nu poti judeca in mod just!sa te ghidezi doar dupa norme legislative,fara a le lua in calcul pe cele morale,nu poti da o solutie corecta!parerea mea!
unde ai gasit chestia aia cu administratorii raspund nelimitat? Poate ca este asa in legatura cu raspunderea administratorilor fata de societate nu fata de partenerii societatii. Ideea este ca in relatiile comerciale si raporturile de drept comercial in care este angrenata o persoana juridica, aceasta persoana juridica raspunde pentru prejudiciile create. Sa-mi spui si mie te rog in ce act normativ ai gasit chestia aia. Eu am scanat legea 31 si am citit din Carpenaru la "Raspunderea administratorilor si nu am gasit asa ceva!