Revendicare mobiliara
Revendicare mobiliara
salut!
Am si eu o rugaminte poate cineva sa imi dea o speta de actiune in revendicare mobiliara sau macar mai multe informatii despre aceasta actiune.Am aceasta tema pt licenta!Va multumesc!
Am si eu o rugaminte poate cineva sa imi dea o speta de actiune in revendicare mobiliara sau macar mai multe informatii despre aceasta actiune.Am aceasta tema pt licenta!Va multumesc!
Mersi de raspuns dar asta e ca eu am tot cautat un caz si e imposibil sa gasesc,stiu unde sa caut la drepturi reale sau la posesie sau la actiuni de aparare a dreptului de proprietate dar faza e ca nu gasesc destul si mie imi trebuie 50 de pagini si toata lumea scrie acelasi lucru.Am 8 carti plus 3 de pe internet dar ma gandeam ca poate imi recomanda cineva o lucrare mai completa si la o speta pe care sa o pun in lucrare sa mai bag si eu acolo la pagini
Gasesti cate ceva in Codul civil adnotat de Constantin Hamangiu publicat de Editura All Beck in anul 2003, in vol. I la pag. 605 si urmatoarele (adnotarile de la art. 480 Cod civil, referitoare la revendicarea mobiliara)
Eu nu am decat volumele I si II adica pana la art. 1168 Cod civil , dar daca gasesti vol III, cred ca sunt adnotari interesante si la art. 1909-1910.
In Cursul selectiv de drept civil, de Gabriel Boroi si Liviu Stanculescu, la pag. 260 gasesti o trimitere la o speta (decizia 1120/1966) publicata in Culegerea de decizii a fostului Tribunal Suprem pe anul 1966, la pag. 60.
Eu nu am decat volumele I si II adica pana la art. 1168 Cod civil , dar daca gasesti vol III, cred ca sunt adnotari interesante si la art. 1909-1910.
In Cursul selectiv de drept civil, de Gabriel Boroi si Liviu Stanculescu, la pag. 260 gasesti o trimitere la o speta (decizia 1120/1966) publicata in Culegerea de decizii a fostului Tribunal Suprem pe anul 1966, la pag. 60.
Ai putea sa arunci o privire pe urmatoarele :
1)TURIANU, Corneliu : Sinteza de practica judiciara in legatura cu dreptul de proprietate- actiunea in revendicare in Revista DREPTUL nr.1/2004, p.231-247
2)POPA, Eugenia T. : Actiunea in revendicare , Lumina Lex, 1998
Si apoi mai cere si tu parerea indrumatorului ca de asta e acolo
1)TURIANU, Corneliu : Sinteza de practica judiciara in legatura cu dreptul de proprietate- actiunea in revendicare in Revista DREPTUL nr.1/2004, p.231-247
2)POPA, Eugenia T. : Actiunea in revendicare , Lumina Lex, 1998
Si apoi mai cere si tu parerea indrumatorului ca de asta e acolo