fuziunea impiedica lichidarea unei sc dizolvate?
fuziunea impiedica lichidarea unei sc dizolvate?
Conf. art. 230 alin.1din L31/90(republicata) in termen de 6 luni de la dizolvare s.c intra in lichidare, alin 2 prevede ca nu mai are loc lichidarea daca a intervenit fuziunea. Intrebarea mea este daca un s.r.l. ptr. care s-a dat incheiere de dizolvare ptr. neobtinerea CUI ( L359/2004)poate pentru a impiedica lichidarea sa fuzioneze cu un alt s.r.l.? Interesul meu este ptr. operatie este justificat pentru mentinerea contractului de inchiriere spatiu com.
Cred ca ideea ar fi urmatoarea: SRL-ul care este absobit de o alta societate sau care se uneste cu alta societate pentru a forma alta noua, oricum dispare ca persoana juridica, dar nu este necesara lichidarea pentru ca societatea care a absorbit SRL-ul sau cea rezultata din comasare ii preia toate drepturile si obligatiile.
Daca ar fi asa, atunci toti cei care vor sa functioneze in continuare, ar putea sa continue activitatea ca urmare a fuziunii, desi nu au efectuat preschimbarea, ceea ce ar contraveni intentiei legiuitorului.
Nu sustin ca ideea mea este cea mai buna, dar eu stiu ca o societate in dizolvare nu poate lua hotarari decat in ceea ce priveste lichidarea, iar pentru o fuziune este necesara si hot. AGA a societatii care-si va inceta existenta (oricum ca urmare a fuziunii nu va mai avea loc lichidarea patrimoniului societatii).
sunt interesat si de alte pareri!
Nu sustin ca ideea mea este cea mai buna, dar eu stiu ca o societate in dizolvare nu poate lua hotarari decat in ceea ce priveste lichidarea, iar pentru o fuziune este necesara si hot. AGA a societatii care-si va inceta existenta (oricum ca urmare a fuziunii nu va mai avea loc lichidarea patrimoniului societatii).
sunt interesat si de alte pareri!
Parerea lui Elis este corecta pentru ca se transmite si pasivul si nu sunt prejudiciati creditorii. In plus, sa nu uitam ca legea falimentului lasa loc reorganizarii mai intai.ELIS wrote:Cred ca ideea ar fi urmatoarea: SRL-ul care este absobit de o alta societate sau care se uneste cu alta societate pentru a forma alta noua, oricum dispare ca persoana juridica, dar nu este necesara lichidarea pentru ca societatea care a absorbit SRL-ul sau cea rezultata din comasare ii preia toate drepturile si obligatiile.
Atentie: conf. art. 30 din L. 359/2004 societatile care nu au efectuat preschimbarea in termen sunt in dizlovare de drept si obligate sa-si faca lichidarea. Legea 64 prevede procedura lichidarii judiciare.
Eu am cautat o solutie nu de mult pentru salvarea unor astfel de societati si am ramas pagubas, dar daca voi aveti dreptate este o solutie simpla: constitui o societate comerciala noua si o absorb pe cea veche. Mie mi se pare cam simplist si la indemana....
Voi ce parere aveti?
Eu am cautat o solutie nu de mult pentru salvarea unor astfel de societati si am ramas pagubas, dar daca voi aveti dreptate este o solutie simpla: constitui o societate comerciala noua si o absorb pe cea veche. Mie mi se pare cam simplist si la indemana....
Voi ce parere aveti?
Pai si care este problema? Nu-ti plac lucrurile simple?yagunz wrote:Atentie: conf. art. 30 din L. 359/2004 societatile care nu au efectuat preschimbarea in termen sunt in dizlovare de drept si obligate sa-si faca lichidarea. Legea 64 prevede procedura lichidarii judiciare.
Voi ce parere aveti?
Eu am cerut lichidarea si falimentul unei societati dizolvate de drept in temeiul legii mentionate de tine. In urma cererii pe care am formulat-o, s-a deschis procedura falimentului.

Felicitari! Chiar daca raman sceptic, incercati totusi sa folositi motivul cu fuziunea pentru evitarea dizolvarii ca urmare a neprechimbarii si daca reusiti (in practica) nu va sfiiti sa si anuntati, pentru ca, banuiesc eu, pe multi ii vor interesa. Acum pt mine e prea tarziu, dar poate se va ivi o ocazie in viitorul apropiat.mariusms wrote:Pai si care este problema? Nu-ti plac lucrurile simple?yagunz wrote:Atentie: conf. art. 30 din L. 359/2004 societatile care nu au efectuat preschimbarea in termen sunt in dizlovare de drept si obligate sa-si faca lichidarea. Legea 64 prevede procedura lichidarii judiciare.
Voi ce parere aveti?
Eu am cerut lichidarea si falimentul unei societati dizolvate de drept in temeiul legii mentionate de tine. In urma cererii pe care am formulat-o, s-a deschis procedura falimentului.Daca societatea debitoare ar fi venit cu un plan de reorganizare prin absorbtie, sunt convins ca nu s-ar mai fi trecut la faliment.