Am cumparat un imobil cu un teren aferent de 165mp. Am platit 16.000 euro.L-am achizitionat printr-o agentie imobiliara si dupa ce am perfectat actele am avut surpriza neplacuta de a gasii o familie de tigani care locuieste acolo in baza unui contract de inchiriere sau in baza legii 10/2001.
Ideea e ca nu se stie exact care si cum au fost proprietari pe acolo...
Credeti ca va putea tiganul sa invoce uzucapiunea de 10 pana la 20 ani?
Ce ar trebui sa fac?
Mentionez ca am cumparat imobilul ca si investitie.
proprietar sau nu?
cere evacuare de indata si fara citarea partilor. In fata instantei mentionezi ca nu stii pe ce baza stau respectivii acolo, tu esti proprietarul tabular si in consecinta respectivii is niste tolerati care nu au nici un drept. Daca invoca vreu titlu vei cere sa se constate inopozabilitatea lui si vei demonstra ca in fapt, ei nu au titlu. evacuarea presupune o taxa de timbru de 91.000 lei si vreo 3000 tibru judiciar.
re.
Cred ca Sensiro se refera la art. 581 - ordonanta presedintiala-
In cazul asta ca sa obtii evacuarea prin ordonanta trebuie neaparat sa motivezi urgenta ( poti face ceva dovezi cu martori, ca romii respectivi iti vor distruge imobilul ptr. ca.............. gasesti tu ceva).
Acum mai depinde si de unde esti si peste ce judecator dai ca in unele judete, sau unii judecatori primesc O.P. ptr. evacuare - altii nu.
Cat despre alin. 3 din art. 581 " fara citarea partilor" ----- sunt convinsa ca nu o sa-l obti decat daca esti cu adevarat norocos.
Sfat : ptr. sicanarea romilor locatari, poti cere celor de la electrica sa intrerupa alimentarea cu curent electric intrucat tu esti noul prop. si nu vrei sa raspunzi ptr. consumul de curent electric. Ar fi bine sa nu le spui din prima care e problema si sa o rezolvi tu in particular cu agentul de teren. Taierea curentului electric poate-i va pune pe fuga, poate nu. Chiar se poate sa se lege ei ilegal la curent si atunci chiar ai un motiv de urgenta ptr. O.P.
SUCCES !!!!!!!!
SA-MI SPUI SI MIE CUM A IESIT PANA LA URMA.
In cazul asta ca sa obtii evacuarea prin ordonanta trebuie neaparat sa motivezi urgenta ( poti face ceva dovezi cu martori, ca romii respectivi iti vor distruge imobilul ptr. ca.............. gasesti tu ceva).
Acum mai depinde si de unde esti si peste ce judecator dai ca in unele judete, sau unii judecatori primesc O.P. ptr. evacuare - altii nu.
Cat despre alin. 3 din art. 581 " fara citarea partilor" ----- sunt convinsa ca nu o sa-l obti decat daca esti cu adevarat norocos.
Sfat : ptr. sicanarea romilor locatari, poti cere celor de la electrica sa intrerupa alimentarea cu curent electric intrucat tu esti noul prop. si nu vrei sa raspunzi ptr. consumul de curent electric. Ar fi bine sa nu le spui din prima care e problema si sa o rezolvi tu in particular cu agentul de teren. Taierea curentului electric poate-i va pune pe fuga, poate nu. Chiar se poate sa se lege ei ilegal la curent si atunci chiar ai un motiv de urgenta ptr. O.P.
SUCCES !!!!!!!!

SA-MI SPUI SI MIE CUM A IESIT PANA LA URMA.