diferenta dintre cesiune de creanta si novatie

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
astreea

diferenta dintre cesiune de creanta si novatie

Post by astreea » 15 May 2005, 17:28

explicati-mi si mie diferenta dintre cesiunea de creanta si novatia prin schimbarea creditorului :?:
am propus subiectul spre dezbatere la seminar insa dupa 1 ora tot nu i-am dat e cap

mariusms

Re: diferenta dintre cesiune de creanta si novatie

Post by mariusms » 15 May 2005, 17:52

astreea wrote:explicati-mi si mie diferenta dintre cesiunea de creanta si novatia prin schimbarea creditorului :?:
am propus subiectul spre dezbatere la seminar insa dupa 1 ora tot nu i-am dat e cap
Cesiunea este un mod de transmitere a obligatiei, iar novatia este un mod de transformare a obligatiei.
Deci, spre deosebire de cesiune unde obligatia este transmisa inclusiv cu accesoriile si garantiile ce o insoteau, novatia presupune stingerea vechii obligatii si nasterea unei noi obligatii care nu este insotita de accesoriile si garantiile vechii obligatii.

astreea

Post by astreea » 15 May 2005, 17:55

:idea: got it
si daca ai stii cat ne-am contrazis la scoala pe baza definitiilor din cursuri...am sa-mi anunt colegii
merci

mariusms

Post by mariusms » 15 May 2005, 18:00

astreea wrote::idea: got it
si daca ai stii cat ne-am contrazis la scoala pe baza definitiilor din cursuri...am sa-mi anunt colegii
merci
Mi-a facut placere. Dupa problemele pe care le pui, ar fi pacat sa nu sustii examenul de admitere la INM. Eu iti urez succes de pe acum. 8-)

astreea

Post by astreea » 15 May 2005, 18:03

asta urmaresc...sa ajung procuroritza..dar nu anul asta ci urmatorul
merci :kiss: de urari

wittmann

Post by wittmann » 15 May 2005, 19:44

Nu te fa mai... O se te "frece" toti sefii la cap. Orienteaza-te mai bine spre judecatori....

astreea

Post by astreea » 15 May 2005, 19:48

initial mi s-a ridicat sangele in cap cand am vazut fa ala acolo si am citit eu prost...apoi m-am calmat ...
pe mine nu or sa ma ..la cap pt ca vreau sa fiu eu seful lor..asta in ani bineinteles..doar nu crezi ca am sa ajung procuror la parchetul de pe langa judecatorie si acolo sa stationez :-? eu am planuri marete..si in plus..nu am constiinta destul de tare pt judecator..in penal cel putin

wittmann

Post by wittmann » 15 May 2005, 19:51

"Pana la D-zeu, te mananca toti sfintii..."
Asculta pe unul care stie cum merg treburile pe acolo si fa-te judecatoare.

astreea

Post by astreea » 15 May 2005, 20:01

multumesc pentru sfat...sincer
insa eu sunt hotarata..altceva decat procuror nu ma vad..si ma cunosc destul de bine ca sa stiu ce mi se potriveste..stiu ca o sa fie greu, dar nici ca judecator nu cred ca as fi scutita de probleme din cauza sefilor sau...
oricum sincer iti multumesc de sfat :kiss:

wittmann

Post by wittmann » 15 May 2005, 20:09

Ca judecator ai independenta (cel putin teortetic). Ca procuror prin lege statutul tau este de subordonare. Asa ca, gandeste-te.... Nici eu nu am vrut sa fiu avocat, dan asta mi-a fost karma...

astreea

Post by astreea » 15 May 2005, 20:14

am inteles ca se discuta asupra independentei procurorului..asta ne-a spus un profesor care , actualmente e avocat.

wittmann

Post by wittmann » 15 May 2005, 20:16

Ce independenta? Vorbe mari si fapte mici... :(

mariusms

Post by mariusms » 15 May 2005, 21:40

astreea wrote:multumesc pentru sfat...sincer
insa eu sunt hotarata..altceva decat procuror nu ma vad..si ma cunosc destul de bine ca sa stiu ce mi se potriveste..stiu ca o sa fie greu, dar nici ca judecator nu cred ca as fi scutita de probleme din cauza sefilor sau...
oricum sincer iti multumesc de sfat :kiss:
Eu te sfatuiesc sa te faci procuror. Asta vrei si este pacat sa nu-ti indeplinesti visul.
Cat despre sistem, stai fara grija, viata nu este chiar atat de urata la parchet. Felicitari pentru decizie. Si eu am ca preferinta tot dreptul penal. :floare:

Post Reply