Sunt unicul copil la parinti.
Tata a decedat in 1995, mama traieste. Bunul este un apartament de 2 camere, certificat de actionar (fara valoare) si niste terenuri?! pentru care nu exista rol.......nu s-a interesat nimeni de ele(Mama e luata in evidenta ca depresiva)
Care e procedura care sa ma coste cel mai putin si cand sa o pun in practica, ACUM sau dupa decesul mamei
Astept un raspuns cat mai practic si legal
Succesiune, donatie sau mostenire - cum precedez?
Nu cred ca exista proceduri mai ieftine ci doar societati , autorizate de catre Oficiul Jud. de Cadastru, Geodezie si Cartografie , la care pretul serviciului difera ( ma refer aici la intocmirea documentatiei tehnice necesare inscrierii in cartea funciara a imobilelor pe care la aveti). Nu cred ca trebuie sa astepti decesul mamei pentru lamurirea situatiei juridice a bunurilor voastre, "trecerea timpului" nu va usura rezolvarea problemei si cu ata mai mult costurile acestei operatiuni. Eu, primul pas l-as face la o astfel de firma cu toate documentele pe care le am . Ei iti vor spune daca sunt complete, daca nu va trebui sa le obti fie singur fie cu ajutorul unui avocat, depinde cat de complicate sunt faptele care s-au succedat in timp referitor la aceste imobile.
sfat
daca vrei sa faci succesiunea mamei tale trebuie sa i se numeasca un curator daca boala de care sufera ii afecteaza discernamantul. eu te sfatuiesc sa nu mai astepti pt ca la decesul mamei tate doamna fereste tre sa faci o succesiune succesiva si tot la banii astia ajungi, pentru succesiune nu ai nevoie de intabulare, daca vrei cadastru te costa cam1mil jumate doua, si sunt sute de experti, iar intabularea ti-o faci singura te duci dupa succesiunea tatalui tau cu actele de proprietate (care vor include si certif de mostenitor) in copie legalizata, un certificat fiscal de la Administratia Financiara, dosarul cadastral, platesti o taxa de 34.000 la CEC in contul Judecatoriei unde e situat imobilul , faci o cerere acolo la Biroul de Cartye funciara si afli care e programul si depui singura actele ca doar nu vrei sa dai bani aiurea unuia.