Transferul unui imobil

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
scribu

Transferul unui imobil

Post by scribu » 22 Jun 2004, 16:00

As vrea mult sa ma ajutati intr-o problema.
Acum 20 de ani, tata a vandut casa sorei sale cu un contract de vanzare-cumparare, dar intelegandu-se sa nu primeasca nici un ban pe ea, desi in contract era stipulata suma. A recurs la metoda asta inainte de a se desparti de fosta sotie, pentru a nu imparti casa. Intelegerea cu sora lui era sa-i inapoieze casa dupa terminarea tuturor actelor de divort.
In schimb ea n-a mai vrut. Tata a platit toate impozitele si alte cheltuieli ale casei toata perioada pana acum.

Sa fiu mai scurt. Acum am reusit s-o convingem pe sora lui sa i-o dea inapoi. Am fost pe la un notar si ne-a vehiculat ceva de ordinul 35-40.000 euro! :cry:

Cum ar trebui sa procedez?
Nu vrem (asa ne-am inteles cu sora lui) sa-i dam nici un ban pe casa

giovanni

Post by giovanni » 27 Jun 2004, 14:33

E dusa casa. Sora tatalui tau are titlu de proprietate, asa ca opereaza prescriptia de 10-20 de ani. Daca zici ca acei 20 de ani s-au scurs, bunul este deja dobandit de sora. Tot ce mai puteti face este pe de o parte sa dovetiti ca ar exista cazuri de intrerupere sau suspendare a prescriptiei, iar in cazul in care reusiti sa convingeti instanta trebuie sa dovediti ca pretul a fost simulat printr-o actiune in constatarea simulatiei. Trebuie cu martori dovedit ca banii nu au fost primiti, iar vanzarea-cumpararea a fost una deghizata.

Post Reply