S.A. aflare situatie bunuri imobile

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
piorel

S.A. aflare situatie bunuri imobile

Post by piorel » 20 Apr 2005, 21:54

Va rog sa imi dati sugetii macar, daca se poate.

Am ca informatii doar copie de pe certificatul de inregistrare la ORC. Cum aflu ce situatie au bunurile imobile ale S.A.-ului respectiv?

Multumesc anticipat.

buba

Post by buba » 20 Apr 2005, 22:30

Cu vreo " pila buna" la administratia fiscala a orasului respectiv poti afla informatii despre bunurile impozitabile ale firmei in cauza.
Daca nu le poti obtine, apeleaza la un "prieten"-executor judecatoresc. In baza art.373 ind.3 alin.3 acesta poate obtine informatiile respective(chiar si gratuit :roll: )

Lmihai

Post by Lmihai » 21 Apr 2005, 06:43

373^2 alin. 3

elis

Post by elis » 21 Apr 2005, 06:43

In privinta sarcinilor care, eventual, greveaza bunurile, obtii informati de la CF.

meda

Post by meda » 21 Apr 2005, 07:58

in ce priveste bunurile imobile, informatiile se obtin de la CF. pentru o cunoastere detaliata a activitatii respectivei societati, poti solicita si obtine de la ORC o copie de pe bilantul pe anul 2004. Daca nu e inca depus, va fi in cel mai scurt timp, termenul limita de depunere fiind 30.04.2005.

juristu

Post by juristu » 21 Apr 2005, 13:09

meda wrote:in ce priveste bunurile imobile, informatiile se obtin de la CF.
Pe cuvantul tau ?

Eu iti dau un nume si-ti platesc onorariul - imi aduci toate proprietatile lui de la CF ???

Hai sa fim seriosi . Directia taxe si impozite - asta este singura sursa - si daca SA-ul are proprietati si prin Bucuresti ai pus-o - 6 sectoare !!! = 6 shpagi !!!

piorel

Post by piorel » 21 Apr 2005, 15:14

Ok, firma este in sectorul 5. Asta inseamna ca o sa aflu de la adm. fin a s 5 terenurile impozabile. Cum fac la CF, ca mi s-a spus ca fara incheierea de intabulare nu pot sa obtin informatii. Si asta mi-a spus o pila... :roll:

Sugestii?

Multumesc.

buba

Post by buba » 21 Apr 2005, 19:24

Dar daca SA-ul respectiv mai are imobile si in alte sectoare, ori doar in Constanta sau la Iasi? Ori iti "ajunge" un singur imobil??

Cat despre CF, dupa ce afli adresa si nr. de carte funciara .......

ART. 43 din L 7/1996
Orice persoana interesata va putea cerceta cartea funciara si celelalte evidente care alcatuiesc registrul cadastral de publicitate imobiliara, cu exceptia evidentelor care privesc siguranta nationala.
La cerere, se vor elibera extrase, certificate sau copii legalizate de pe cartile funciare, cu plata taxelor legale.
Nici o autoritate nu va putea cere trimiterea originalului cartii funciare sau a planurilor de identificare a imobilelor.
Mapa inscrisurilor privind inscrierea atacata va putea fi ceruta de catre instanta judecatoreasca.

Cat despre "pila" ta, mai bine cauta alta.... :lol:

piorel

Post by piorel » 22 Apr 2005, 01:46

Deja o sa incep sa o iau razna, sincer. Ce sa fac cu SA-ul asta? Este inregistrata in s5, repet. Cum aflu toate bunurile imobile pe care le detine?

Mersi de ajutorul dat cu legea 7. Dar incheierile de intabulare... naiba stie cum dau de ele.

norocel

Post by norocel » 22 Apr 2005, 08:19

Daca plateste impozit pe ele, din declaratia de impunere depusa la primaria in a carei raza teritoriala se afla imobilul.
Informatii centralizate nu stiu unde (si daca) ai putea sa gasesti.
Daca stie cineva m-ar interesa si pe mine.

kko

Post by kko » 22 Apr 2005, 15:25

Pai hai sa vedem cum ar putea sa fie?! Daca la adm. fisc. =O, de la ORC =O, la CF dejaba mai merg . As putea de exemplu sa caut vreo informatie despre SA-ul ala nenorocit pe Internet. Daca si aici= O, atunci ma imbrac frumos, la patru ace, iau o servieta diplomat, un celular cu cartela reincarcabila( ca sa ma pot scapa de ea ulterior cand o incepe unii sa ma injure) si ma duc baiat frumos, tuns si barbierit la sediul SA-ului , il caut pe director si ii spun ca sunt reprezentantul unui mare mahar din italia, USA, franta, etc( depinde ce limba stiu mai bine). Ca respectivul mahar vrea sa-si deschida o firma mare in RO fiind interesat sa inchirieze un spatiu pt. birouri si, eventual 1-2 pt.productie. Il intreb daca in sediul firmei mi-ar putea inchiria ceva si daca nu, pe unde oare mai are spatii disponibile?? Ii ofer un pret bun ( nu sar calul) si "negociem".Desigur voi dori sa aflu detalii despre spatii, adresa, zona, nr.CF, chiar si sa le vad. Le voi cere copie CF , eventual incheierea de intabulare ( ca sa fim siguri eu si cu maharul ca SA-ul este proprietarul) Iar dupa ce voi afla ce ma intereseaza, dupa cateva zile, le voi spune ca maharul s-a razgandit.

Daca ti se pare "ciudata" aceasta strategie, mai exista si firme de detectivi particulari care vor face treaba de mai sus pentru tine ( pe o suma frumusica) :grin: :grin:

piorel

Post by piorel » 22 Apr 2005, 15:29

:grin:
Ai o imaginatie bogata sa stii.

Pai tocmai asta e ideea: clientul vrea sa intre in SA. Cred ca o sa il pun pe el sa obtina niste informatii, ca altfel nu am nici o sansa. Sau ma duc eu, din partea lui. Distractie.

Post Reply