Intrebare pentru orice jurist

Vesti de interes.
Post Reply
roxicipisici

Intrebare pentru orice jurist

Post by roxicipisici » 11 Apr 2005, 18:10

Dragi prieteni,
Poate un jurist sa ocupe o functie de director economic?
Sau poate un jurist sa ocupe un post de director comercial, care pe langa activitatile specifice sa includa si activitati legate de conducerea compartimentului financiar-contabil ?
Daca da, atunci poate ma ajutati cu un act normativ care reglementeaza ocuparea acestor functii in sectorul privat.
Va multumesc mult.

adviser45

Post by adviser45 » 11 Apr 2005, 20:25

In acelasi timp nu. E situatie de incompatibilitate. lg 514/2003

constable

Post by constable » 11 Apr 2005, 21:25

Un jurist nu poate.
Un licentiat in drept fara a fi jurist poate. Cu conditia sa nu ocupe alta functie in cadrul firmei. PAREREA MEA.

aho

Post by aho » 11 Apr 2005, 23:23

Un licentiat in drept este un jurist, avocatii, judecatorii, consilierii juridici sunt cu totii juristi . Raspunsul e diferit in functie de profesia, calitatea sau functia juristului.

ramonya

Post by ramonya » 12 Apr 2005, 11:43

Din cate stiu eu nu poti ocupa o functie in domeniul economic daca nu ai terminat studii in domeniul economic !

adviser45

Post by adviser45 » 12 Apr 2005, 11:56

O persoana cu pregatire juridica poate ocupa postul de director comercial la o firma privata, daca asta ai vrut sa intrebi.

norocel

Post by norocel » 12 Apr 2005, 12:01

Raspunsul il gasim in Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata:
ART. 10
(1) Raspunderea pentru organizarea si conducerea contabilitatii la persoanele prevazute la art. 1 revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii unitatii respective.
(2) Persoanele prevazute la art. 1 organizeaza si conduc contabilitatea, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare si raspund impreuna cu personalul din subordine de organizarea si conducerea contabilitatii, in conditiile legii.

Post Reply