reprezentare
reprezentare
sunt absolvent de drept. Am o matusa (sora bunicii mele) care a fost invitata la serviciul cercetari penale in calitate de martor. Pot sa o reprezint? Ce formalitati trebuie sa indeplinesc?
Eu as zice ca nu poti.
Detaliez:
1. In primul rand un martor nu poate fi reprezentat. Ce vei face, vei fi audiat in locul matusii tale?
2. Daca te refereai cumva la "asistare" (ceea ce e cu totul altceva), iarasi nu poti, pentru ca din cate am inteles nu esti avocat.
Asa ca... respectfully I disagree.
Detaliez:
1. In primul rand un martor nu poate fi reprezentat. Ce vei face, vei fi audiat in locul matusii tale?
2. Daca te refereai cumva la "asistare" (ceea ce e cu totul altceva), iarasi nu poti, pentru ca din cate am inteles nu esti avocat.
Asa ca... respectfully I disagree.
8O Eu stiu ca-n conformitate cu art.68 pct.5 Cod procedura civila, licentiatii si doctorii in drept isi pot reprezenta rudele pina la gradul IV. Asta-i la civil ! si ce , nu-i valabil si la penal. Nu poate sa o asiste ?Bineinteles ca nu poate sa o reprezinte daca-i citata ca martor, dar poate sa o asiste! 

Eu de fapt ma gandeam la asistare si nu la reprezentare. Eeh !!! Si de ce martorul nu ar putea fi asistat. Raspunsul meu afirmativ se bazeaza pe gradul de rudenie si cred ca-si gaseste aplicare in penal.
DISCUTIE :
Anchetatorul : Depui marturie ?
Martorul : Da. Dar doresc sa fiu asistat de nepotul meu care este absolvent de drept.
Anchetatorul : Iesi afara ! O sa-ti arat eu tie !
DISCUTIE :
Anchetatorul : Depui marturie ?
Martorul : Da. Dar doresc sa fiu asistat de nepotul meu care este absolvent de drept.
Anchetatorul : Iesi afara ! O sa-ti arat eu tie !
Martorul poate fi asistat de avocat si acest lucru chiar se intampla in practica, mai ales ca, asa cum stim cu totii, se intampla destul de frecvent ca o persoana sa fie citata ca martor si in urma declaratiilor date sa fie retinuta de procuror, ba chiar se intampla sa se puna in miscare si actiunea penala fata de cel citat initial ca martor.
Sigur ca nu poate fi reprezentat pentru ca nici invinuitul sau inculpatul nu poate fi reprezentat cand da declaratii.
Intrebarea daca in penal isi gaseste aplicarea art. 68 pct. 5 Cod pr. civila este interesanta, avand in vedere prevederile art. 721 Cod pr. civ (Dispozitiile codului de fata alcatuiesc procedura de drept comun in materie civila si comerciala; ele se aplica si in materiile prevazute de alte legi in masura in care acestea nu cuprind dispozitii potrivnice)
Sigur ca nu poate fi reprezentat pentru ca nici invinuitul sau inculpatul nu poate fi reprezentat cand da declaratii.
Intrebarea daca in penal isi gaseste aplicarea art. 68 pct. 5 Cod pr. civila este interesanta, avand in vedere prevederile art. 721 Cod pr. civ (Dispozitiile codului de fata alcatuiesc procedura de drept comun in materie civila si comerciala; ele se aplica si in materiile prevazute de alte legi in masura in care acestea nu cuprind dispozitii potrivnice)