stie cineva in conditii devin aplicabile dispozitiile privind ordonanta presedintiala fara citarea partlor ?
eu am incercat dar nu am primit fara citare . jud de serviciu a spus ca trebuie aprobarea presedintelui judecatoriei, iar presedintele mi-a raspuns sec : "noi nu dam ordonanate pres. fara citare partilor" in sensul ca nici nu mai are rost sa discutam motivele de urgenta pt. ca indiferent de ele nu se da !!!
evident ca am intrebat de un temei legal shi mi s-a raspuns ca nici eu nu am unul care sa ii oblige sa dea fara citare.
mi se pare cel putzin ciudat.
astept impresii.
ordananta presedintiala fara citarea partilor
Urgenta : maine e temenul de executare silita, deci azi ar trebui sa solutionata cererea mea de suspendare a executarii silite fomulata pe cale de OP, pana la solutionarea cererii de suspendare formulata pe dreptul comun, fiind imposibila acordarea unui termen si deci citarea partilor; desigur ca cererea de op poate fi respinsa.
Intr-adevar, chiar si in materia ordonantei presidentiale trebuie evitata (desi nu exista text de lege in acest sens) darea acesteia fara citarea partilor. Insa motivarea judecatorului de serviciu - "noi nu dam ordonanate pres. fara citare partilor" - mi se pare (cu scuzele de rigoare ptr. tagma magistratilor ) demna de un idiot cap patrat.
pai nici nu mai are importanta ce am cerut eu fara citarea partilor, pt. ca pur shi simplu nu am avut cui sa ii spun ce vreau shi de ce vreau fara citare. nici nu m-a intrebat nimeni de motivele de urgenta , raspunsul a fost scurt concis shi la subiect shi e cel de mai sus "noi nu dam ord. pres. fara citarea partilor".
pe mine asta m-a deranjat cel mai tare. daca discutam problema shi analizam daca este sau nu caz de urgenta shi se impune sau nu citarea era cu totul alta mancare de peste , dar asa ....
Eu din asta trebuie ce trebuie sa inteleg ?!
in speta am cerut prin ordonanta sa oblige SC Distrigaz SA, sa furnizeze gaz, la un imobil inchiriat ( eu repreyint chiriasii ) prin contractul de inchiriere proprietarul se obliga sa furnizeze toate utilitatile ( gaz, apa, curent ), iar contractele de utilitati sunt pe numele lui.
intriucat proprietarul nu poate desfiinta unilateral contractul, a apelat la mijloace mai putzin "ortodoxe" pentru a-i determina pe chiriashi sa plece.
printre acestea a cerut la Distrigaz sistarea furnizarii, iar acestia in ciuda notificarii contractului de inchiriere, au intrerupt gazul.
in urma unei cereri catre distrigaz prin care solicitam furnizarea gazului, raspunsul acestora a fost urmatorul : "va furnizam , dar numai pe baza unei hot judecatoresti". de aceia aveam nevoie de ordonanata , iar cauza de urgenta este clara ca buna-ziua ca doar nu se poate locui o casa fara gaz ( si implicit fara incalzire shi apa calda ).
cu citarea partilor se prelungeste inutil toata povestea ... shi chiriasul sta vreo 2-3 saptamini cel putzin fara gaz....
pe mine asta m-a deranjat cel mai tare. daca discutam problema shi analizam daca este sau nu caz de urgenta shi se impune sau nu citarea era cu totul alta mancare de peste , dar asa ....
Eu din asta trebuie ce trebuie sa inteleg ?!
in speta am cerut prin ordonanta sa oblige SC Distrigaz SA, sa furnizeze gaz, la un imobil inchiriat ( eu repreyint chiriasii ) prin contractul de inchiriere proprietarul se obliga sa furnizeze toate utilitatile ( gaz, apa, curent ), iar contractele de utilitati sunt pe numele lui.
intriucat proprietarul nu poate desfiinta unilateral contractul, a apelat la mijloace mai putzin "ortodoxe" pentru a-i determina pe chiriashi sa plece.
printre acestea a cerut la Distrigaz sistarea furnizarii, iar acestia in ciuda notificarii contractului de inchiriere, au intrerupt gazul.
in urma unei cereri catre distrigaz prin care solicitam furnizarea gazului, raspunsul acestora a fost urmatorul : "va furnizam , dar numai pe baza unei hot judecatoresti". de aceia aveam nevoie de ordonanata , iar cauza de urgenta este clara ca buna-ziua ca doar nu se poate locui o casa fara gaz ( si implicit fara incalzire shi apa calda ).
cu citarea partilor se prelungeste inutil toata povestea ... shi chiriasul sta vreo 2-3 saptamini cel putzin fara gaz....