Cum se poate deveni jurisconsult ?

Mai stie cineva ceva despre cineva cumva?
ando

Post by ando » 06 Apr 2005, 12:54

adviser45 wrote:Ce roba mai omule.Poarta tu roba, insigna si alte jucarii ale uniunii.
Cat despre reprezentativitate la nivel de tara(si aici te-as intreba cu ce te ajuta?), te asigur ca mai sunt cel putin trei asociatii. Si toate sunt autorizate de ministerul justitiei.
m-ar ajuta, pardon, ne-ar ajuta pe toti consilierii juridici, in masura in care si avocatii sunt organizati doar intr-un Barou. parerea mea este ca o singura organizatie ne-ar reprezenta mult mai bine interesele. cred ca este nevoie de mai multa unitate intre noi. si inchei aici pentru a nu incepe un subiect super-dezbatut pe forum

adviser45

Post by adviser45 » 06 Apr 2005, 12:59

Pai asta trebuia sa postezi de la inceput!!!!

ando

Post by ando » 06 Apr 2005, 13:05

adviser45 wrote:Ce roba mai omule.Poarta tu roba, insigna si alte jucarii ale uniunii.
Cat despre reprezentativitate la nivel de tara(si aici te-as intreba cu ce te ajuta?), te asigur ca mai sunt cel putin trei asociatii. Si toate sunt autorizate de ministerul justitiei.
m-ar ajuta, pardon, ne-ar ajuta pe toti consilierii juridici, in masura in care si avocatii sunt organizati doar intr-un Barou. parerea mea este ca o singura organizatie ne-ar reprezenta mult mai bine interesele. cred ca este nevoie de mai multa unitate intre noi. si inchei aici pentru a nu incepe un subiect super-dezbatut pe forum

adviser45

Post by adviser45 » 06 Apr 2005, 13:06

Reprezentativi sunt pentru tine "maestii care au infiintat uniunea.
Eu personal n-am delegat pe nimeni la Bucuresti prin decembrie 2003 sa ma reprezinte.
:| :| Nu mai spune la nimeni cat de bine ne reprezinta la Bucuresti UNIUNEA. :|

liviu70

Post by liviu70 » 01 May 2005, 11:24

sunt de acord cu tine adviser, lumea nu stie ce mizerie este in multe judete , lupte intestine pentru ciolan , scandaluri mediatizate, demagogi si mediocri care vor sa fie la conducere, puciuri, procese pe rol cu barourile, in lege spune clar in fiecare judet exista un singur Colegiu , toate formeaza UCCJR, dupa ce s-a aprobat legea ne-am trezit cu Statutul publicat in monitor intr-un timp scurt si fara a se respecta procedura de a se forma Colegiile, niste impostori au format asa zisele colegii sub forma unei asociatii profesionale ei punandu-se membrii fondatori si pe urma au facut un simulacru de adunare in care au adunat niste oameni care numai juristi nu sunt si cu un comportament care nu are legatura co formatia de jurist. atentie , isi vor forma o casta cu taxe mai mari decat cele de la barou , gaselnita aia cu indrumatorul care va incuraja spaga in interior, cate firme isi mai aduc un jurist stagiar, parlamentul a dat legea ca sa nu i se reproseze ca profesia de jurist e reglementata ambiguu in 1958 , si cu asta basta,acum a inceput bataia, statutul pe plan local e dezastru.

ramonya

Post by ramonya » 18 May 2005, 15:04

Am o nelamurire in privinta stagiaturii!
Am fost incadrata consilier juridic in 2002, am lucrat doar 5 luni de zile, deoarece am plecat sa urmez cursurile de masterat intr-o alta localitate
Incepand din ianuarie 2005 am fost inacadrata iar, la o alta firma. Actualmente sunt consilier juridic dar nu m-am inscris inca in colegiul consilierilor juridici!
Am inteles ca datorita faptului ca mi-am dobandit statutul de consilier juridic inainte de intrarea in vigoare a legii 514/2003, nu trebuie sa mai fac stagiatura de doi ani. In momentul inscrierii in colegiu voi fi inscrisa precum consilier juridic definitiv.
Alte pareri sustin insa contrariul. Voi ce parere aveti?
Multumesc!

teo

Post by teo » 19 May 2005, 09:09

ramonya: UCCJ din Timisoara nu mai are sediul pe Demitriade, ci in Piata Sinaia
tel: 27 46 33

serafim

Post by serafim » 21 May 2005, 14:05

CCJ Timis- noua adresa str. E.Gojdu nr.4 ( pe langa statia Sinaia - pe fosta linie a tramvaiului 1), telefonul este acelasi dat de ANDO

- te inscrii in colegiu, iti alegi un maestru- este gratuit CCJ iti comunica daca respectivul corespunde ( vechime) si in rest comunici cu acesta privitor la referatele pe care ti le cere, daca nu ai pe cineva vei fi repartizat de catre CCJ la un maestru in rest stabilesti toate problemele cu acesta. ( Nu trebuie sa-i cari mapa/dosarele in instanta, nu trebuie sa efectuezi fel si fel de munci pentru acesta dar, daca vrei poti sa te consulti cu el in toate problemele tale de serviciu ( dosare instanta, contracte sau alte probleme juridice ) si te va sfatui ce si cum sa faci.
- daca vrei mai multe detalii trimite mesaj privat.
Serafim

piorel

Post by piorel » 22 May 2005, 19:30

"cum se poate deveni"... greu...

christiansen

Post by christiansen » 02 Jul 2005, 21:32

nu trebuie sa dai nici un examen ca sa intri in colegiul consilierilor juridici, totul e sa-ti gasesti un loc de munca; dai examen dupa 2 ani, cel de definitivat;este insa foarte greu sa gasesti de lucru, ca toti cer experienta

andana_va

Post by andana_va » 06 Jul 2005, 14:12

pt. a fi consilier juridic definitiv la data de 5( sau 15-nu mai stiu exact cand a fost publicata legea)decembrie 2003 trebuia sa fii incadrata pe postul de jurist. este si cazul meu. eu m-am inscris in UCCJ anul trecut si sunt definitiv pt. acest motiv. cat priveste examenul de admitere-la nivel de teorie.eu astept inca( cu nerabdare) sesiunile,pregatirile si tot ce e mentionat in lege de care am dreptul sa beneficiez.deocamdata vad ca se tot pleaca la sesiuni prin Brasov, Constanta...( probabil in functie de sezon).partea nasoala-am fost obligati de instanta sa ne inscriem undeva iar acum vor sa nu ne mai primeasca fara roba!:fluierat: la sesiunile respective pleaca doar conducerea, uitam sa mentionez!!!!

adviser45

Post by adviser45 » 06 Jul 2005, 21:09

:-D :-D :-D
Purtati fratilor roba daca va place.
:-P :-P :-P

fgh771

Post by fgh771 » 07 Jul 2005, 15:15

vreo adresa, numar de telefon pentru colegiul hunedorean?

Laura_S

Post by Laura_S » 08 Jul 2005, 12:16

Adresa CCJ Hunedoara: Deva, Aleea Saturn, bl.1, ap.42, cod postal 330037.
e-mail : ccjhunedoara@go.ro
Mai multe inf. la www.ccjhunedoara.go.ro

jurista_23

cum se poate deveni juristconsult?

Post by jurista_23 » 08 Jul 2005, 13:59

buna
am si eu o intrebare legata de subiect
mentionez ca sunt angajata cu carte de munca in functia de consilier juridic de 3 luni. sefa vrea sa ma inscriu in CCj Buc si sa devin imediat pers fiz autorizata..... :?: , sa colaboram prin c de prestari servicii, ca intre 2 societati! de ac nici nu vrea sa-mi faca c pe per nedet.....! am contract de munca pe per det....., eu i-am tot zis sa-mi faca c de munca pe per nedet si-mi spune mereu ac lucru:sa devin pers fiz autorizata!!!!!!!!! :-x
se poate acest lucru, adica sa devin pers fiz autorizata, imediat dupa ce ma inscriu in colegiu si incep stagiatura sau numai dupa cei 2 ani de stagiatura???
multumesc frumos anticipat! :bye:

Post Reply