procedura trimitere inaintare

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
v4l3nt1n

procedura trimitere inaintare

Post by v4l3nt1n » 09 Nov 2015, 12:21

Buna ziua. Va solicit ajutorul în următorul caz:In urma cu 1 an și ceva, fratele meu a fost implicat dintr-un accident rutier din care au rezultat doar pagube materiale , el nefiind vinovatul( rulând în afară localitatii, s-a asigurat si a semnalizat regulamentar schimbarea direcției de mers spre stânga pentru a intră pe un drum comunal; în timpul manevrei a fost acroșat de un autovehicul din spate ce se angajase în depășirea unei mașini aflate în spatele autovehiculului fratelui meu). După accident, în urma discuției în contradictoriu dintre fratele meu și celălalt conducător auto ( acesta susținea ca fratele meu nu a semnalizat, dar este posibil ca acesta să nu fi observat din cauza autovehiculului intercalat ), au convenit să completeze "amiabila", partial, pentru ca niciunul dintre ei nu avea toate actele la el, fratele meu primind prin poștă copii xerox ale actelor celuilalt. Precizez ca la momentul acela, fratele meu m-a întrebat dacă să îi trimită și el copie după asigurare. I-am spus ca nu, pentru ca acesta îl putea scoate vinovat pe fratele meu, reparandu-si mașina pe asigurarea lui,iar fratele meu nu-si mai putea repară mașină, NU EL FIIND VINOVAT. Acum, zilele acestea a sosit o citație de la judecătoria sect.1 București prin care fratele meu este chemat în calitate de intervenient fortat în proces cu firma de asigurare a celuilalt(nu dau nume). Acum, fratele meu este în Italia și nu se poate prezenta la termenul de judecată stabilit 26 noiembrie a.c.. Eu aș vrea să trimit o inaintare civilă prin carecsa rezum cele întâmplate din spusele fratelui meu și să atașez la această și copii xerox ale altor documente: asigurarea valabilă și " amiabila ". Mai spun faptul ca celălalt avea asigurarea casco. Întrebările mele sunt: 1) se ia în considerare dacă această înaintare nu este semnată de un avocat? 2) calitatea de intervenient forțat înseamnă vinovat ?; 3) pot afla cumva numele avocatului din oficiu desemnat , astfel luând legătură cu el ?

v4l3nt1n

Re: procedura trimitere inaintare

Post by v4l3nt1n » 09 Nov 2015, 18:55

in loc de"inaintare" a se citi "intampinare"...........Intrebarea 4)ce poate risca fratele meu daca nu se prezinta la nici o sedinta de judecata ? poate fi pus sa plateasca anumite despagubiri?
P.S. Am intrat pe site-ul judecatoriei si am introdus nrul dosarului; mi-a aparut ca parti: firma asiguratoare a celuilalt participant la accident: reclamant; firma asiguratoare a a fratelui meu :parat si numele fratelui meu : intervenient fortat.

v4l3nt1n

Re: procedura trimitere inaintare

Post by v4l3nt1n » 12 Nov 2015, 17:06

Am vorbit cu cei de la firma asiguratoare a fratelui meu si au spus ca nu e neaparat nevoie ca el sa se prezinte la proces . M-au si "asigurat" :cool: ca nu va fi, in urma oricarei hotarari, pus sa plateasca anumite daune/despagubiri.

Post Reply