plata pensie alimentara minor

Familiei
Post Reply
MARIUCA84

plata pensie alimentara minor

Post by MARIUCA84 » 19 Nov 2014, 11:41

buna ziua, am si eu o intrebare. Am un baietel in varsta de un an, un proces pe rol cu tatal lui cu care am avut o relatie de concubinaj. Astazi am ajuns la o intelegere, astfel incat am cazut de acord cu aproape toate capatele de cerere, insa nu si cu plata pensiei de intretinere din pacate.Vroiam sa stiu, daca tatal lui nu lucreaza cu CM(lucreaza la negru in constructii), am inteles ca se va stabili pensie alimentara pt copil 25 % din minimul pe economie. Pana aici ok....Mentionez ca sunt despartita de el de peste 7 luni, in care nu a contribuit cu absolut nimic la cresterea copilului, de doua ori doar i-a adus niste fructe ( culese de la el din gradina..).Bun intrebarea este, el daca teoretic...nu isi permite sa plateasca pe luna 150 lei am inteles....eu ce pot face in aceasta situatie daca el nu isi indeplineste indatoririle de parinte? Cum il pot face sa plateasca? Am dreptul sa ii refuz dreptul de a nu mai vedea copilul? Va multumesc frumos

Leon Carmen

Re: plata pensie alimentara minor

Post by Leon Carmen » 20 Nov 2014, 12:00

Nu ii puteti refuza dreptul de a-si vedea copilul mai ales daca s-a stabilit un program de vizita. Il puteti constrange sa plateasca pensia de intretinere formuland o plangere penala impotriva lui pentru abandon de familie.

Post Reply