Socant-speta de la penal!

Vesti de interes.
ainsof

Socant-speta de la penal!

Post by ainsof » 26 Mar 2005, 08:26

In barem, la penal, nu scrie care era incadrarea corecta dar din discutiile de la tribunal, cu unii judecatori care au avut rude sau cunostinte care s-au prezentat la examen, am aflat ca s-a notat cu 2 puncte incadrarea in art. 178 sau 174 Cod penal.
Va vine sa credeti ca a fost posibila aceasta aberatie?

In ziua de 7 octombrie 2003, intr-un parc, a avut loc o altercatie intre AB si CD, ocazie cu care AB lovindu-1 puternic pe CD cu palma peste fata, a determinat dezechilibrarea acestuia si caderea sa pe asfalt. CD si-a pierdut cunostinta si a fost transportat de urgenta la spital. Dupa internare, medicii au constatat decesul lui CD.
Stabiliti incadrarea juridica a faptei comise de AB si motivati daca este obligatorie asistenta juridica a inculpatului.

Daca incadrarea retinuta de comisie a fost art. 178 va dati seama ca si la procedura penala au pierdut 3 puncte cei care au dat raspunsul corect?

Concluzia ar fi ca oamenii care au scris corect, art. 183 au pierdut 5 puncte (2 la penal si 3 la procedura penala) si au luat 5 puncte cei care au dat raspunsuri gresite!

Socant!!! :evil:

elis

Post by elis » 26 Mar 2005, 08:59

Eu am scris art. 183 si nici prin cap nu mi-a trecut ca ar putea spune altcineva alceva.
Mai stie cineva de zvonul asta cu incadrarea in art. 178 sau 174 Cod penal?

krisstina

Post by krisstina » 26 Mar 2005, 10:38

Dar normal ar fi sa se faca public cum s-a corectat, nu sa traim la cheremul zvonurilor.

megan

Post by megan » 26 Mar 2005, 13:32

Pai daca incadrarea era pentru 178 , atunci cum mai motivai asistenta juridica ?
Eu am incadrat fapta la 183 , iar asistenta juridica am motivat-o cf. art. 171 C.pr.pen. alin. 3 .

elis

Post by elis » 26 Mar 2005, 13:41

Si cat ai luat la penal si procedura penala?

megan

Post by megan » 26 Mar 2005, 13:54

Intr-adevar , la pr. penala ma asteptam sa iau 10 , dar am luat 7,50 , iar la penal ma asteptam intre 8 - 8,50 si am luat 6.

elis

Post by elis » 26 Mar 2005, 13:55

De asta te-am si intrebat sa vedem daca ar fi posibil sa fie adevarat de se spune.
Oricum pana la urma vom afla.

megan

Post by megan » 26 Mar 2005, 13:59

Am o colega care a incadrat fapta la ucidere din culpa , iar la asistenta a trecut ca este obligatorie , dar fara motivare si .... surpriza - a luat nota mare , la care nu se astepta . Asta am aflat acum , in timp ce sunt pe site .

elis

Post by elis » 26 Mar 2005, 14:03

Asa ca zvonul s-ar putea sa fie corect.
Si eu, dupa ce am citit aici pe site ca s-ar putea sa existe problema asta am mai sunat si alti colegi care au dat examenul si mi-au spus ca si ei au auzit de incadrarea in art. 178 Cod penal.
Parca tot nu-mi vine a crede.

megan

Post by megan » 26 Mar 2005, 14:06

Eu au dat subiectele la judecatori si incadrarea au facut-o pe art. 183 , fara doar si poate .

cumintzica

Post by cumintzica » 26 Mar 2005, 14:08

178 mi se pare si mai deplasat decit 174....nici mie nu-mi vine a crede.

megan

Post by megan » 26 Mar 2005, 14:09

Si totusi trebuie sa credem , dupa punctajul pe care l-am obtinut

cumintzica

Post by cumintzica » 26 Mar 2005, 14:11

Cind se rezolva contestatiile? presupun ca va veti vedea teza atunci, nu? si veti auzi pe viu si parerea comisiei...

elis

Post by elis » 26 Mar 2005, 14:17

Nu cred ca s-a retiunut art. 174 pentru ca am sunat pe cineva care a scris art. 174 si m-am uitat ce note a luat.

megan

Post by megan » 26 Mar 2005, 14:21

Sa credeti voi ca ne vor arata tezele!!! La examenul unde am luat note mari la 2 obiecte si mici la celelalte , de parca erau la indigo : 9,75 , 9,75 , 4,50, 4,50 - am facut contestatie , memorii , iarasi memorii .... si nu au vrut sa-mi arate teza , motivand ca regulamentul nu prevede acest lucru .
Asa ca ma astept ca si la acest examen sa procedeze la fel .

Post Reply