executare silita
executare silita
Am castigat un proces in care debitorul trebuie sa imi inapoieze 36.000 euro. IN 3 saptamani, de la data ultimei sedinte de la curtea de apel, debitoru si-a vandut toate proprietatile, reusind sa pun sub sechestru doar 2 apartamente. Unul, liber de sarcini dar care nu valoreaza 36.000 euro, altul, ipotecat in favoarea unei terte persoane pentru suma de 30.000 euro, apartamentul valorand aproximativ suma dce 30.000 euro. Cum imi pot recupera inh acest caz, suma de 36.000 euro?
Re: executare silita
Dvs. sunteti un creditor chirografar ce nu aveti constituite garantii fata de patrimoniul debitorului sau privilegii insotite de drepturi de retentie, deci nu aveti o creanta garantata, pentru asta trebuia sa cereti in timpul procesului un sechestru asigurator. Avand in vedere ca mai exista un creditor ce are dreptul de preferinta conservat, in conditiile prevazute de lege, la distribuirea sumei rezultate din vanzarea bunului, creanta lui va fi platita inaintea creantei dvs. Sumele ramase dupa indestularea primului creditor va vor reveni dvs., in caz contrar puteti sa-i urmariti alte bunuri mobile sau imobile.