abuzuri exeecutor judecatoresc

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
green

abuzuri exeecutor judecatoresc

Post by green » 28 Oct 2013, 14:47

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie inedita/absurda.
In primele doua luni ale lui 2010 a fost data o hotarare judecatore4asca de executare silita pentru ujn credit de nevoi personale, devenit exigibil la acea data, dar acest lucru nu mi-a fost adus la cunostinta decat in iulie 2013, prin prezentarea unei comunicari de infiintare a popririi pe salariu si pe toate conturile bancare. Executarea silita in acest mod a fost facuta de un alt executor judecatoresc decat cel numit in hotarirea judecatoresca din luna februarie 2010, act/temei legal de care face uz actualul executor.
Noul executor judecatoresc nu a prezentat pana in prezent nicio document legal prin care sa dovedeasca ca el este imputernicit in mod expres de catre creditor in acest contract bancar. A prezentat numai documente semnate doari de catre el prin care explica faptul ca a preluat cazul de la o firma de recuparari creante , dar nicun proces verbal semnat de banca / firma de recuparari creante privind contractul de creditare de nevoi personale care a fost supus executarii silite acum mai bine de 3 ani si jumatate( exista un proces verbal intre noul executor si foirma de recuperari creante -culmea- semnat doar de o singura parte - si anume el- executorul- partea care preda lipseste)
Ce traseu are un dosar de executare silita?? Se poate vinde dupa cativa ani unui recuperator? Nu se executa direct cu un anunt in prealabil facut catre debitor?
Am mai pastrat legatura cu banca in acesti ani, dar nu m-a informat despre acest dosar de executare silita. Am depus la banca documente prin care se atesta faptul cau au fost reduse veniturile cu mai mult de 50%, dar banca a afirmat doar ca nu are soluti si nu sunt reglementari bancare pentru aceste situatii, dar in niciuna din discutiile avute la banca nu m-a informat despre aceasta hotarare judecatoreasca de executare silita. Am incercat sa reesalonez creditul, dar scoringul nu mi-a permis acest lucru

Am dat executorul judecatoresc in judecata pentru a se constata prescrierea termenului de punere in aplicare a hotararii de executare silita din 2010, termenul de judecare este peste cateva luni, dar executorul judecatoresc continua sa imi trimita somatii de plata, in CONTUL LUI si nicidecum al bancii.
Unde ma pot adresa pentru un control in documentele executorului?

i
.

Silviu

Re: abuzuri exeecutor judecatoresc

Post by Silviu » 28 Oct 2013, 23:07

Consultati Legea 188/2000 cu privire la executorii judecatoresti cat si regulamentul de aplicare al acestei legi. Va poate ajuta sa intelegeti modalitatea de punere in executare, procedura etc.
Impotriva executorului puteti sa faceti si o plangere penala in cazul in care considerati ca abuzeaza de functia sa sau foloseste inscrisuri care ar putea fi false etc.

Post Reply