URGENTTT!! - Cerere de evacuare a unei terte persoane .

Discutii privind procedura civila
Post Reply
12345

URGENTTT!! - Cerere de evacuare a unei terte persoane .

Post by 12345 » 22 Mar 2005, 10:04

Dupa ce am adjudeacat un imobil, am mers cu executorul sa ma puna in posesia lui, dar aici locuia mama fostului proprietar. Ea a arata ca are mutatie pe buetin la acea adresa si ca sta legal acolo - executorul nu a evacuat-o pentru ca nu aveam titlu impotriva ei ci doar impotriva debitorului care Ii era fiu.
Acum trebuie sa o dau In judecata pentru a obtine titlu impotriva ei.
Cu elecrica am reziliat cotractul de lumina pentru a nu ma trezi cu surprize, dar dupa ce acestia i-au taiat firul ei s-au legat la loc. Am fost la electrica si i-am anuntat dar pareau sa nu le pese.

Daca ma poate ajuta cineva ( multumesc!) cu trimiteri la legislatie privind evacuare tertei persoane si cu privire la valabilitatea mutatiei de domiciliu atunci cand imobilul nu se mai afla in mana proprietarului care a permis mutatia.

elis

Post by elis » 22 Mar 2005, 11:59

Daca persoana care ocupa spatiul nu are un titlu care sa fie inscris in CF, poti cere evacuarea pe calea ordonantei presedintiale sau, mai simplu, daca se opune executarii silite poti face plangere pentru nerespectarea hotararii judecatoresti (art. 271 Cod penal).

12345

re.

Post by 12345 » 22 Mar 2005, 12:31

In cazul asta nu merge cu ordonanta pentru ca nu se justifica urgenta.

elis

Post by elis » 22 Mar 2005, 12:38

Si daca nu ai hotarare judecatoreasca nu merge nici art. 271 Cod penal.

Am ezitat sa trec dincolo de ordonanta presedintiala dintr-un anumit motiv.
Stiu ca s-a pus uneori in practica problema ca actiunea in evacuare este conditionata de existenta unui raport locativ, or, in lipsa acestuia se recomanda actiunea in revendicare.

Post Reply