Buna ziua,
societatea la care eram administrator a contractat un credit in noiembrie 2007. ca si garantii rezulta din contractul de credit o ipoteca de gradul 1 asupra unui imobil al societatii si un bilet la ordin in alb emis de societate ( model vechi). Desi nu s-a specificat in contractul de credit cu banca am fost pusa sa semnez avalizarea in nume propriu.
In timp s-a schimbat si administratorul societatii ( eu) si asociatii de la acea vreme.
In acest moment societatea se afla in reorganizare judiciara.
Banca a completat BO su scadenta februarie 2012.
Ce sanse sunt sa fiu executata eu dat fiind ca:
- BO este garantie accesorie deci intai s-ar trebui scos la licitatie imobilul
- conform legii posesorul cambialei in alb care nu a completat-o timp de 3 ani de la emitere pierde dreptul de a o completa.
multumesc
Citeste mai mult: bo-in-alb-avalizat-scadenta-t21308.html#ixzz1n6hmxMg9
BO avalizat scadenta
Re: BO avalizat scadenta
Buna ziua,
Sunt slabe sanse sa fiti executat mai ales ca este accesoriu. Mai intai ar trebui soc la licitatie imobilul si mai ales ca au trecut 3 ani.
BO este prescris..intrucat se prescrie in termen de 3 ani
Sunt slabe sanse sa fiti executat mai ales ca este accesoriu. Mai intai ar trebui soc la licitatie imobilul si mai ales ca au trecut 3 ani.
BO este prescris..intrucat se prescrie in termen de 3 ani
Va multumesc mult d.le avocat. in cazul in care biletul la ordin s-a prescris datorita completarii dupa 3 ani trebuie sa astept inceperea executarii ( in cazul in care va incepe) si sa fac opozitie si daca se accepta banca nu ma va mai urmari sau va trebui sa cer in instanta anularea bo si in acest caz daca se admite sa cer partii adverse ( banca) si cheltuieli de judecata?
Multumesc
Multumesc
m-am consultat cu un avocat specializat in executare silita si litigii cu banca, era bine pregatit si mi-a explicat in detaliu. Concluzia a fost ca nu sunt sanse sa se admita popzitia la executare. As vrea sa stiu daca termenul de prescriptie de 3 ani curge pentru mine de la data emiterii bo, de la data investirii cu formula executorie sau de la data somatiei executorului.
termenul de prescriptie de 3 ani fata de mine este intrerupt si de actele de executare pe care banca le face fata de bunurile societatii( debitorul) spre exemplu vanzarea la licitatie a bunului?
Va multumesc
termenul de prescriptie de 3 ani fata de mine este intrerupt si de actele de executare pe care banca le face fata de bunurile societatii( debitorul) spre exemplu vanzarea la licitatie a bunului?
Va multumesc
eu cred ca unii se joaca de-a dreptul.. decat sa dai raspunsuri dupa ureche, mai bine stai in banca ta, nu nenoroci pe altul..
recomand studierea cu atentie a institutiei avalului. avalul nu e nicidecum un accesoriu, iar avalistul este tinut solidar.
faptul ca societatea respectiva a intrat in insolventa, nu exonereaza deloc de raspundere avalistul. ba din contra, executarea debitorului principal fiind suspendata (in virtutea art. 36 lg 85/2006), creditorul (banca) se indreapta direct si urgent impotriva avalistului.
impotriva executarii BO se poate formula opozitie, in termen de 5 zile de la primirea somatiei. acolo trebuia invocat faptul ca bo era o garantie a debitorului principal, ca a fost introdus la plata dupa deschiderea procedurii insolventei, viciile de forma (nu are completata data emiterii, deci nu se pot calcula cei 3 ani), incalcarea pactului cambial care dadea dreptul bancii sa-l completeze si tot ce ar mai fi de invocat, inclusiv nelegalitatea clauzei privind renuntarea expresa la beneficiul de discutiune din contract (sunt sigur ca e si aia acolo!)
daca nu se face opozitie, impotriva executarii silite in sine nu se pot invoca aparari contra titlului (bo-ului), ci numai impotriva actelor de executare in sine.
aveti foarte mare grija la urmatoarele aspecte:
- imobilul nu se poate executa silit daca e proprietatea societatii debitoare, executarea fiind suspendata;
- bo-ul era lasat garantie a contractului, iar in cazul in care exista acte aditionale la respectivul contract, se prelungeste in mod automat durata valabilitatii bo-ului.
ps si off topic: cuculis, esti varza! angajeaza-ti naibii un avocat, daca tot vrei sa scrii aici pe forum!
recomand studierea cu atentie a institutiei avalului. avalul nu e nicidecum un accesoriu, iar avalistul este tinut solidar.
faptul ca societatea respectiva a intrat in insolventa, nu exonereaza deloc de raspundere avalistul. ba din contra, executarea debitorului principal fiind suspendata (in virtutea art. 36 lg 85/2006), creditorul (banca) se indreapta direct si urgent impotriva avalistului.
impotriva executarii BO se poate formula opozitie, in termen de 5 zile de la primirea somatiei. acolo trebuia invocat faptul ca bo era o garantie a debitorului principal, ca a fost introdus la plata dupa deschiderea procedurii insolventei, viciile de forma (nu are completata data emiterii, deci nu se pot calcula cei 3 ani), incalcarea pactului cambial care dadea dreptul bancii sa-l completeze si tot ce ar mai fi de invocat, inclusiv nelegalitatea clauzei privind renuntarea expresa la beneficiul de discutiune din contract (sunt sigur ca e si aia acolo!)
daca nu se face opozitie, impotriva executarii silite in sine nu se pot invoca aparari contra titlului (bo-ului), ci numai impotriva actelor de executare in sine.
aveti foarte mare grija la urmatoarele aspecte:
- imobilul nu se poate executa silit daca e proprietatea societatii debitoare, executarea fiind suspendata;
- bo-ul era lasat garantie a contractului, iar in cazul in care exista acte aditionale la respectivul contract, se prelungeste in mod automat durata valabilitatii bo-ului.
ps si off topic: cuculis, esti varza! angajeaza-ti naibii un avocat, daca tot vrei sa scrii aici pe forum!
Din ce mi-a explicat un avocat, concluzia a fost ca nu sunt sanse sa se admita popzitia la executare. mi se pare insa ciudat ca nu se poate dovedi ca bo a fost completat in prezent. este evident din completarea sumei ca debitul a fost calculat la zi.
Va multumesc
Va multumesc
Dar in acest caz executarea silita a avalistului biletului la ordin se prescrie in 3 ani sau in 10? BO avalizat de mine e garantie intr-un contract de credit imobiliar. Toata lumea imi spune ca prescriptia e de 3 ani dar am acest dubiu. sau in 10 ani se prescrie executarea silita a imobilului asupra caruia s-a pus ipoteca ca si garantie in contractul de credit?
Multumesc mult.
Multumesc mult.