Buna ziua
As avea nevoie de o indrumare in ce priveste Legea 10/2001.
Am depus notificare la aparitia legii, s-a tergiversat, etc.
Anul trecut, in iulie, primaria a trimis catre anrp dispozitia de respingere a cererii privind restituirea in natura a imobilului. Mentionez ca anterior, in anul 2007, primaria a mai emis o dispozitie de respingere a restituirii in natura, dupa care ANRP , in anul 2009 a returnat notificarea catre primarie in vederea identificarii cat mai clare a imobilului pt. care se propune acordarea de masuri reparatorii.
In noiembrie am primit o copie a raportului de evaluare a unui evaluator anrp, dar pana in prezent nu am primit o decizie a anrp-ului. Nu sunt de acord cu evaluarea facuta de evaluator, dar ma gandeam ca o voi contesta in instanta cand primesc decizia anrp.
Avand in vedere tergiversarea solutionarii dosarului depus in 2001, pot da in judecata anrp-ul pt. ca nu a emis pana in prezent o decizie? Sa notific anrp-ul si sa astept raspunsul lor 30 de zile dupa care sa-i dau in judecata? Eventual in instanta sa solicit efectuarea unei expertize? Cererea trebuir introdusa la Curtea de apel sau la Tribunal?
Va multumesc mult pentru indrumari.
LEGEA 10/2001
Re: LEGEA 10/2001
Din cate stiu, raportul de evaluare tb contestat in 30zile de la primirea exemplarului dvs... dar termenul nu este prevazut de Titlul VII din Lg 247/2005. Tb vazut de ce nu ati primit inca decizia galbena. Posibil, ca in urma verificarilor facute, sa se fi constatat ca aveti probleme la dosarul de fond
. Orice este posibil pana iese decizia. 

Referitor la speta dvs. pe legea 10, trebuie sa dat in judecata ANRP-ul pe obligatia de a face, aducand ca argumente printre altele si art. 6 al CEDO care prevede solutionarea procedurilor intr-un termen rezonabil.. exista foarte multa practica juridica in materie. Consultati un avocat sa va faca actiunea (se depune la curtea de apel - contencios administrativ si fiscal)
buna ziua
Multumesc pentru raspunsuri. Mai am o nedumerire:
- am efectuat procedura prealabila si am notificat ANRP-ul in sensul de a emite o decizie
Trebuia sa notific si CCSD?
Ma judec in contradictoriu numai cu ANRP, sau si cu CCSD?
Introduc si Statul Roman prin Ministerul Finantelor?
Introduc actiunea la Tribunal - sectia contencios sau la Curtea de apel? Vad ca multe dosare se judeca in prima instanta la tribunal.
Din nou va multumesc pentru ajutorul acordat.
Multumesc pentru raspunsuri. Mai am o nedumerire:
- am efectuat procedura prealabila si am notificat ANRP-ul in sensul de a emite o decizie
Trebuia sa notific si CCSD?
Ma judec in contradictoriu numai cu ANRP, sau si cu CCSD?
Introduc si Statul Roman prin Ministerul Finantelor?
Introduc actiunea la Tribunal - sectia contencios sau la Curtea de apel? Vad ca multe dosare se judeca in prima instanta la tribunal.
Din nou va multumesc pentru ajutorul acordat.