Plata chiriei fara a plati amenzile?

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
Kyan

Plata chiriei fara a plati amenzile?

Post by Kyan » 17 Sep 2010, 16:47

Buna ziua! Am cam ajuns la capatul rabdarilor si sper sa gasesc o solutie cu ajutorul membrilor acestui forum.

Eu locuiesc cu tatal meu intr`o casa cu chirie de la primarie. Eu nu figurez in contract , tatal fiind titularul. Nu este tocmai un tata model , ani la randul am platit amenzile luate de el pentru ca pe el nu`l intereseaza daca ne da afara din casa. Povestea e lunga si probleme sunt multe asa ca trec direct la subiectul prioritar.
Evident eu platesc chiria la casa de ceva vreme , luna trecuta reusisem sa ajung la zero. Azi cand am ajus la ghiseu sa platesc functionara mi`a spus ca nu pot achita pana nu platesc 2 amenzi in valoare de 140 ron.
M`am saturat sa platesc pentru el si as vrea sa stiu daca exista posibilitatea sa achit chiria la casa fara a plati amenzile.

Va multumesc!

razman

Re: Plata chiriei fara a plati amenzile?

Post by razman » 20 Sep 2010, 14:59

Pentru a nu va complica prea mult, cereti primariei codul IBAN deschis la trezorerie(acesta se mai gaseste si afisat pe la aviziere, sau pe pereti, sau pe usile primariilor, uneori pe net, dupa cum a reusit, sau nu, domnul primar si subordonatii sai sa evolueze, sau au ramas la nivel de pitecantropi ). Mergeti la orice banca si va deschideti un cont. Apoi depuneti banii necesari platii chiriei si faceti un ordin de plata catre beneficiar PRIMARIA X si pe care, la rubrica..plata reprezinta..., mentionati expres contravaloare chirie datorata de X (numele tatalui dumneavostra) conform contract de inchiriere nr..../.........
Asa o sa evitati pe nesimtitii care inventeaza tot felul de reguli dupa cum le trece prin cap.

Kyan

Post by Kyan » 22 Sep 2010, 18:35

Este sigura treaba? Nu as vrea ca dupa ce platesc o perioada sa ma trezesc ca ei nu au in baza de date plata mea.

Multumesc frumos !

:bere:

angel

Post by angel » 22 Sep 2010, 22:08

foarte sigura!
pastrati si op-urile si veti avea si extrasele de cont de la banca...de acolo reiese foarte clar,plata, contul, data efecturarii,beneficiarul..etc...toate cele...iar plata reprezinta chiria..pentru amenzi n-au decat sa-l notifice.
razmanucu :cafea: foarte buna ideea. :aplauze:

daunemorale

Post by daunemorale » 23 Sep 2010, 07:50

Kyan wrote:Este sigura treaba? Nu as vrea ca dupa ce platesc o perioada sa ma trezesc ca ei nu au in baza de date plata mea.
Conditionarea incasarii chiriei, de plata concomitenta a altor debite, constituie abuz in serviciu, care se sanctioneaza penal, in baza unei reclamatii depusa la Parchet.

Procedura propusa de d-nul Razman, este bine sa fie continuata prin solicitarea ulterioara a unui extras de cont, sau a unui Certificat fiscal, de la Directia fiscala a Primariei, Serviciul ITL- Persoane fizice. Numai asa veti avea garantia ca suma platita de Dvs. a fost operata la Rolul fiscal al tatalui Dvs.

vulpacris

Post by vulpacris » 23 Sep 2010, 10:07

Sau mergeti la primarie si le dati o copie de pe OP si va asigurati ca opereaza plata in rolul tatalui dvs..

Parerea mea, pentru a evita orice fel de abuzuri ulterioare, justificate pueril "nu am vazut, nu ne-ati notificat plata, etc.".

Mai bine preveniti, decat sa reparati.

:cafea:

razman

Post by razman » 23 Sep 2010, 14:10

Uite tu angelutu :floare: cum ne ia vulpoi :bere: painea. Pai ce...astia pe fiscal nu ar face si ei un leu de o suta pe seama primatelor numite onor institutii, autoritati, etc ?
Mai nou ca sa platesti o taxa la primarie trebe ... musai... sa stii OG 92 si codu fiscal si sa ai cel putin un curs de conta la scoala de vara ?...ca dobitocii ,care iau salariul si care ar trebui sa le stie, oricum habar nu au... :-x

PS. Ma bucur ca ne auzim din nou. :dans:
PS 2. Angelut vezi ca pe t. de poluare cere mediul mai nou suspendare pe 244 cu 1 pana la solutionarea de catre CEJ prejudiciarei ridicate de T. Sibiu.

angel

Post by angel » 23 Sep 2010, 23:14

razman wrote:Uite tu angelutu :floare: cum ne ia vulpoi :bere: painea. Pai ce...astia pe fiscal nu ar face si ei un leu de o suta pe seama primatelor numite onor institutii, autoritati, etc ?
Mai nou ca sa platesti o taxa la primarie trebe ... musai... sa stii OG 92 si codu fiscal si sa ai cel putin un curs de conta la scoala de vara ?...ca dobitocii ,care iau salariul si care ar trebui sa le stie, oricum habar nu au... :-x

PS. Ma bucur ca ne auzim din nou. :dans:
PS 2. Angelut vezi ca pe t. de poluare cere mediul mai nou suspendare pe 244 cu 1 pana la solutionarea de catre CEJ prejudiciarei ridicate de T. Sibiu.
daaaa , Razmanucu :bere: si vulpe :bere: o face si pro bono :grin:

pS ne-am reantalnit cu totii :dans: ca-n vremurile bune :grin:
PS2. am inteles.multumesc frumos si uite de la mine :bere: :sampanie: :vin: :cafea:

vulpacris

Post by vulpacris » 24 Sep 2010, 00:05

:wall: :wall: :wall:

mea culpa !

Nu m-am gandit si la voi, fiscalistii :crizaderas:

De, ce sa-i faci, daca nu sunt din clan :-D , ma mai ia valul cateodata si dau sfaturile complet, ca uit unde postez. :wall: :crizaderas:

Bine ca ne-am reintalnit, in sesiunea 2010-2011 :bere: :bere: :bere:

:cafea:

sebastiana

Post by sebastiana » 25 Sep 2010, 11:11

razman wrote:...pe t. de poluare cere mediul mai nou suspendare pe 244 cu 1 pana la solutionarea de catre CEJ prejudiciarei ridicate de T. Sibiu.

Poti fi mai expicit? Am un recurs in 30 septembrie.

razman

Post by razman » 29 Sep 2010, 14:38

Cerere de pronunţare a unei hotărâri preliminare introdusă de Tribunalul Sibiu (România) la data de 16 octombrie 2009 - Ioan Tatu/Statul român prin Ministerul Finanţelor şi Economiei, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sibiu, Administraţia Finanţelor Publice Sibiu, Administraţia Fondului pentru Mediu, Ministerul Mediului

(Cauza C-402/09)

Limba de procedură: română

Instanţa de trimitere

Tribunalul Sibiu

Părţile din acţiunea principală

Reclamant: Ioan Tatu

Pârâţi: Statul român prin Ministerul Finanţelor şi Economiei, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sibiu, Administraţia Finanţelor Publice Sibiu, Administraţia Fondului pentru Mediu, Ministerul Mediului

Întrebarea preliminară

Contravin dispoziţiile O.U.G. nr. 50/2008 [pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule1], cu modificările ulterioare [prevăzute de O.U.G. nr. 208/20082 şi 218/20083], dispoziţiilor art. 90 din TCE; se instituie într-adevăr o măsură vădit discriminatorie?

Post Reply