buna ziua
am o intrebare si eu tatal meu o decedat am ramas eu si sora mea
eu nu sunt in romania dar vreau sa ii trimit surorii mele o imputernicire cu care sa poata vinde apartamentu
am facut aceasta imputernicire dar intrebarea mea este trebuie apostilata aceasta imputernicire ca ea sa poata faca totul in numele meu
multumesc ptr raspuns
imputernicirea trebuie apostilata
Re: imputernicirea trebuie apostilata
Raspunsul este DA. Orice imputernicire facuta in afara tarii trebuie apostilata pentru autenticitate
depinde de tara. SUnte anumte tari cu care Roania are tratat biateral, care exclude apostila pentru recunoasterea valabila. Ele sunt valabile pur si simplu dintr-o tara in alta (Ungaria si Franta de ex.).
La polul opus se afla tari care nu recunosc COnvetia internationala de la Haga privind formalitatea apostilei (Libia de exemplu).
Deci, in ce tara va aflati?
La polul opus se afla tari care nu recunosc COnvetia internationala de la Haga privind formalitatea apostilei (Libia de exemplu).
Deci, in ce tara va aflati?
...daca va aflati intr-o tara care pentru procuri nu cunoaste forma autentificarii procura nu e buna in romania unde aveti nevoie de procura autentica pt instrainare imobile indiferent ca are au ba apostila pe ea...in acest caz cel mai sigur e sa va adresati ambasadei/consulatului romaniei din tara unde va aflati...