Buna seara.
sunt (C), impreuna cu doi frati (A si B), proprietar al unui teren intravilan, cu o cota de 5/16. Ma gandesc sa vand partea mea, ne scoasa din indiviziune, unui cumparator interesat (nu unuia dintre frati). Cumparatorul s-ar ocupa el pe urma de dobindirea partilor fratilor sau de scoaterea din indiviziune. Intrebarea mea (noastra) ar fi daca legea permite o asemenea vanzare.
Astazi in CF sunt trecuti A, B si C cu cota lor. Dupa vanzare proprietari ar fi A, B si X (cumparatorul partii mele).
Va foarte multumesc.
Se poate vinde o cota a unui imobil?
Re: Se poate vinde o cota a unui imobil?
Bininteles, dar trebuie facuta intai iesirea din indiviziune.
Intrebarea mea a fost, de fapt, daca-mi pot vinde cota din teren, fara scoaterea din indiviziune. Astfel X (cumparatorul) ar prelua locul meu in CF.
Raspunsul nu-l inteleg. Ori îmi permite legea asa ceva ("Bineinteles") ori nu ("dar trebuie facuta intâi iesirea din indiviziune").
Deci, ce spune legea si care lege reglementeaza aceasta situatie?
Foarte multumesc.
Raspunsul nu-l inteleg. Ori îmi permite legea asa ceva ("Bineinteles") ori nu ("dar trebuie facuta intâi iesirea din indiviziune").
Deci, ce spune legea si care lege reglementeaza aceasta situatie?
Foarte multumesc.
Daca vrei sa nu faci iesirea din indiviziune, va trebui sa vii cu fratii tai sa semnati contarctul de vanzare cumparare, chiar daca tu ai cota parte.
Cand faci iesirea din indiviziune, devii o singura persoana.
Adica raspunsul este: Da, poti vinde partea ta, dar va trebui ca si fratii tai sa fie de acord, ei vor fi trecuti in contract.
Cand faci iesirea din indiviziune, devii o singura persoana.
Adica raspunsul este: Da, poti vinde partea ta, dar va trebui ca si fratii tai sa fie de acord, ei vor fi trecuti in contract.
Multumesc.
Din nefericire pentru mine, avand relatii proaste cu fratii, nu pot scapa fara sa iau legatura cu ei.
Totusi: Care lege stabileste ceeace mi-ati raspuns?
Foarte multumesc.
Din nefericire pentru mine, avand relatii proaste cu fratii, nu pot scapa fara sa iau legatura cu ei.
Totusi: Care lege stabileste ceeace mi-ati raspuns?
Foarte multumesc.
leonardo esti liber sa vinzi cota ta parte ideala din dreptul de proprietate.
nu ai nevoie de acordul fratilor tai.
cumparatorul se subsituie in locul tau.
nu ai nevoie de acordul fratilor tai.
cumparatorul se subsituie in locul tau.
care drept de preemtiune?
nu mai e din 2005...
vezi legea 247/2005
nu mai e din 2005...
vezi legea 247/2005