Părinții mei sunt divorțați. Tatăl meu mi-a facut un contract de intreținere autentificat la notar acum 3 ani.
1).Ce șanse sunt să fiu atacat după decesul său de unicul meu frate care nu are cunoștință de acest act?
2).Dar de concubina tatălui? Menționez că aceasta nu locuiește impreună cu el.
3).Era mai potrivit să incheiem un contract de vanzare-cumpărare? Notarul mi-a spus că acesta, intre descendenți poate fi interpretat ca o donație mascată.
4).I-am dat tatălui o sumă consistentă de bani in contul intreținerii pe baza unui act neoficial, inchieiat intre părți sub semnătură. Are vreo valoare legală?
Cu apreciere, vă mulțumesc.
CONTRACTUL DE ÎNTREȚINERE POATE FI ATACAT?
Re: CONTRACTUL DE ÎNTREȚINERE POATE FI ATACAT?
1.Da. sanse mari.goghi wrote:Părinții mei sunt divorțați. Tatăl meu mi-a facut un contract de intreținere autentificat la notar acum 3 ani.
1).Ce șanse sunt să fiu atacat după decesul său de unicul meu frate care nu are cunoștință de acest act?
2).Dar de concubina tatălui? Menționez că aceasta nu locuiește impreună cu el.
3).Era mai potrivit să incheiem un contract de vanzare-cumpărare? Notarul mi-a spus că acesta, intre descendenți poate fi interpretat ca o donație mascată.
4).I-am dat tatălui o sumă consistentă de bani in contul intreținerii pe baza unui act neoficial, inchieiat intre părți sub semnătură. Are vreo valoare legală?
Cu apreciere, vă mulțumesc.
2.Nu.N-are calitate.
3.Eu cred ca era mai potrivit, chiar daca poate fi interpretat ca si o donatie mascata, sansele sunt mai mici de a fi anulat,decat un contract de intretinere.
4.Are valoare probanta, in apararea DVS in cazul in care se va incerca atacarea actului de catre fratele DVS.
Insa, ceea ce nu inteleg eu,este faptul,de ce ati facut un inscris sub semnatura privata pe acea suma considerabila, si nu i-ati inclus direct in contractul de intretinere la data semnarii si autentificarii lui?!

Aceasta este parerea mea.Asteptam si opiniile altor colegi.
Nu am inclus suma de bani în contractul de întreținere întrucât i-am dat aceasta sumă de bani la 1 an după semnarea contractului. Am intenționat să am o dovadă în acest sens și de comun acord cu tatăl meu am redactat un act sub semnătură privată. Tot justificator, în acest sens este și faptul că tatăl meu a depus întreaga sumă a doua zi după semnarea actului într-un cont bancar și mi-a dat și mie o copie a chitanței ve virament bancar și deschide cont.
ok. am inteles.goghi wrote:Nu am inclus suma de bani în contractul de întreținere întrucât i-am dat aceasta sumă de bani la 1 an după semnarea contractului. Am intenționat să am o dovadă în acest sens și de comun acord cu tatăl meu am redactat un act sub semnătură privată. Tot justificator, în acest sens este și faptul că tatăl meu a depus întreaga sumă a doua zi după semnarea actului într-un cont bancar și mi-a dat și mie o copie a chitanței ve virament bancar și deschide cont.