am o problema:
bunicul meu (decedat, cetatean roman) are avere in romania cu acte de vanzare/ cumparare si unicul inscris in cf!
problema este ca, bunica, mama si tatal meu, sora ei cu sotul ei sunt decedati(fara copi)
singuri mostenitori suntem fratele meu cu mine.
dar nimeni (pana acuma) nu a facut succesiune. noi am mers la notar, depunand toate actele necesare, dar el ne face probleme sustinand ca , chiar daca bunicul este unicul proprietar ,notarul nu poate face legatura intre bunicul si noi! faza este culmea si de necrezut dar adevarata!ce putem face?
notarul este implicat pana peste gat in cacat si nu vrea sa ne rezolve actele!
inaite sa moara mama, a avut ultimul domiciliu in germania. intrebarea este acuma daca se poate face succesiunea si la un notar din germania, legile romane spunand, ca succesiunea se face la locul domicilului.
va multumesc
succesiune - notar roman
Re: succesiune - notar roman
Va suparati ca vacarul pe sat.
Notarul are dreptate dar, trebuia sa va spuna sa faceti mai inainte succesiunea dupa mama dvs., iar cu certificatul de mostenitor al acesteia sa faceti dovada ca sunteti mostenitorii bunicului.
Asa ca faceti succesiunea dupa mama dvs., in Germania, traduceti certificatul de mostenitor si, dupa aceea puteti sa dezbateti si succesiunea dupa bunicul.

Notarul are dreptate dar, trebuia sa va spuna sa faceti mai inainte succesiunea dupa mama dvs., iar cu certificatul de mostenitor al acesteia sa faceti dovada ca sunteti mostenitorii bunicului.
Asa ca faceti succesiunea dupa mama dvs., in Germania, traduceti certificatul de mostenitor si, dupa aceea puteti sa dezbateti si succesiunea dupa bunicul.

Re: succesiune - notar roman implicat si sub presiune cuntra mea
vulpacris wrote:Va suparati ca vacarul pe sat.![]()
Asa ca faceti succesiunea dupa mama dvs., in Germania, traduceti certificatul de mostenitor si, dupa aceea puteti sa dezbateti si succesiunea dupa bunicul.![]()
Va multumesc pentru raspunsul dat,
dar dupa 17 ani de procese in acesta tara va suparati su dvs pe oricine care incearca sa va mai puna o piedica, cat de mica ar fi si ea!!
inca o intrebare:
conteaza cetatenia mamei, ea fiind cetetean roman?
si is legata in continuare de notarul din romania care face probleme?
sau pot merge la notarul de vizavi de el?
Re: succesiune - notar roman
Esti liber sa iti alegi ce notar vrei, dar vezi ca tarifele difera.