NU am experienta pe insolventa si de aici probleme cu duiumul. Oricum, faza e ca prin 2007 ne-a venit la birou un nene cu o somatie de plata de la organul fiscal cum ca ii datoreaza neste bani in baza unei sentinte. Sentinta de care clientul nu avea habar. Am bagat repede o contestatie la executare cu cerere de suspendare si am vazut titlul executoriu. Omului ii fusese atrasa raspunderea patrimoniala ca administrator al unei firme falimentare. Procesul se judecase intre 2004 si 2006, cu lipsa de procedura de la un capat la altul. In 2005 se promovase si actiunea de atragere a raspunderii patrimoniale a administratorului de catre 3 dintre creditori. Cum nu s-a gasit bilant contabil sau altceva iar expertul a anuntat printr-o adresa ca nu are pe ce sa faca expertiza, cei trei au renuntat expres la proba cu expertiza iar instanta luand act de "pasivitatea" administratorului care n-a venit la niciun termen i-a pus 7 miliarde in carca.
Noi am facut o cerere de repunere in termenul de recurs si recurs la hotararea de mai sus, pe care curtea de apel le-a admis de pe scaun, luand act de lipsa de procedura evidenta incepand cu primul termen si pana la ultimul, a anulat toate actele dosarului si a casat cu trimitere.
In rejudecare nu s-au solicitat probe, iar instanta a respins actiunea ca neintemeiata. Impotriva hotararii, a formulat recurs doar AFP-ul, recurs care spre uimirea noatra a fost admis...pe baza adresei expertului din primul ciclu procesual (adresa anulata prin decizia de casare a aceluiasi...complet!) ... recursul si l-a obligat pe clientul nostru dupa 3 ani de judecata la plata pasivului...
BUUUN, ne-a picat fata, dar asta e, am zis.
Numai ca acum ne-am trezit cu somatie de plata si executare silita din partea unuia dintre creditorii care NU A FORMULAT RECURS!
Intrebarea intrebatoare este: Recursul promovat de catre AFP profita si celorlalti creditori care nu au facut recurs, sau, fata de creditorii pasivi, hotararea de fond a ramas definitiva si irevocabila????????
V-as foarte multumi pentru un raspuns si eventual pentru niste practica, daca are sau a vazut cineva!