error comunis facit jus

Discutii privind procedura penala
Post Reply
raul

error comunis facit jus

Post by raul » 24 Feb 2005, 11:16

A fi in eroarea comuna?. Daca un chirias cumpara un apartament in mai 96( in baza legii 112/95 si a normelor de aplicare /01.96) (deci cunoaste legea si deci afla ca exista si imobile care au fost nationalizate fara titlu, care nu intra sub incidenta legii 112) se mai poate decide ca era in eroarea comuna ca statul ar fi proprietar in toate cazurile ?
multumiri anticipate pentru raspunsurile dvs

norocel

Post by norocel » 25 Feb 2005, 12:55

As vrea sa-ti raspund dar nu inteleg intrebarea.
Mai bine ai spune daca statul era intabulat in CF ca proprietar al imobilului la data incheierii contractului de vanzare cumparare si daca noul proprietar s-a intabulat.

croc

Post by croc » 25 Feb 2005, 13:02

daca a efectuat toate formalitatile prevazute de lege in aceste cazuri, iar din acestea a rezultat faptul ca imobilul a fost preluat cu titlu, este eroare comuna, dupa parerea mea!

cumintzica

Post by cumintzica » 25 Feb 2005, 13:28

din cite am inteles:
"s-a revendicat proprietatea pe rol in 1996, si avertizat organele prim&riei s& nu vind&, dar 6 luni mai t&rziu vinde 2 apartamente la chiriasi"
eu as inclina sa cred ca daca exista un proces pe rolul instantei cu privire la dreptul de proprietare asupra acelui imobil, ar duce la inaplicabilitatea teoriei. caci eroarea nu mai este asa de "comuna si invincibila". nu s-ar fi inselat chiar toate persoanele in situatia data, ci cineva mai diligent ar fi putut sa fie in dubii cu privire la calitatea de proprietar al statului.

norocel

Post by norocel » 25 Feb 2005, 13:31

Cumintzica, chiar ma gandeam de ce nu intervii ca tu stii multe.
Recunosc ca eu nu prea inteleg intrebarile lui raul!

cumintzica

Post by cumintzica » 25 Feb 2005, 13:35

Pai chiar de asta statem in expectativa, asteptam sa ne dea Raul mai multe date, ca nici eu nu am inteles prea bine cum sta treaba...cred ca-i un pic dezorientat "clientul" nostru de atitea teme de dezbateri, si s-a cam imprastiat pe site... :)

croc

Post by croc » 25 Feb 2005, 14:16

eu am inteles asa: mai este eroare comuna atata timp cat este de notorietate ca unele imobile au fost nationalizate fara titlu?

raspunsul meu se raporta la intrebarea asta!

norocel

Post by norocel » 25 Feb 2005, 14:18

Sa inteleg ca nici tu nu intelegi ce intreaba raul? :-D :-D :-D

myado

Post by myado » 25 Feb 2005, 15:04

croc wrote:eu am inteles asa: mai este eroare comuna atata timp cat este de notorietate ca unele imobile au fost nationalizate fara titlu?
sau cand statul a vandut fara sa stie ca nu are titlu? :roll:

croc

Post by croc » 25 Feb 2005, 15:28

eu am crezut ca inteleg, dar m-a dezorientat cumintzica;
nu stiu de unde are toate amanuntele acelea! :?

nu mai inteleg nimic; si nu mai rade atata motane ca vei face riduri! :-x :-P

cumintzica

Post by cumintzica » 25 Feb 2005, 23:49

croc, sa stii sa sunt telepata! :-D just kidding!
de fapt, am gasit un alt mesaj postat de "clientul" nostru, Raul, in forumul de procedura civila, sub numele de "compararea titlurilor de propr", si am observat ca cele doua chestii se leaga. iata mesajul:

"Dar in cazul in care sunt proprietar(am cump&rat locul dela stat , construit o cas& in 1925) , nationalizat f&r& titlu in1950, revendicat proprietatea pe rol in 1996, si avertizat organele prim&riei s& nu vind&, dar 6 luni mai t&rziu vinde 2 apartamente la chiriasi.In a doua instant& (C de Apel, decizia este de a ne restitui proprietatea in intregime)Intervenientii fac recurs. Intrebare:
1) Dac& inainte de cump&rare, chiriasii cump&r&tori se dovedeste c& cunosteau legea 112/95 si normele de aplic/01.96, mai pot fi in eroarea comun& de aparenta de proprietate a statului ?
2)Dac& totusi C Casatie spune c& e cump&r&tor de bun& credint&( desi curtea de apel decide c& e de rea credint&) pe ce baz& se ia decizia ptc& decizia Curt Const 145/2004 admite c& cele 2 acte de proprietate sunt valabile si se exclud reciproc ? Multumiri anticipate pt r&spunsul dvs
Raul"

norocel

Post by norocel » 26 Feb 2005, 14:30

croc wrote:nu mai inteleg nimic; si nu mai rade atata motane ca vei face riduri! :-x :-P
O sa-ti fac in ciuda si o sa raman la fel de frumos si fara riduri toata viata, chiar daca o sa rad la fel de mult ca si acum :-D :-D :-D :kiss:

raul

mesaj raul

Post by raul » 17 Apr 2005, 23:40

Pentru Dna Cumintzica : Cred ca ati sezizat cel mai bine problema.(nota DVS din 25.02.05) dar n-am primit nici un raspuns la intrebarea. Incaodata multumiri ptca constat ca urmariti in mod serios o problema pusa. Va rog sa-mi raspundeti fiind convins ca vedeti just

Post Reply