transfer bani

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
iceman

transfer bani

Post by iceman » 28 Jan 2010, 13:41

Buna ziua!

Imi cer scuze daca am postat in aria care nu trebuia intrucat sunt nou pe acest forum.
In urma unei mosteniri am primit un cont in dolari la o banca din SUA.
Am vorbit cu cei de la banca din SUA si mi-au spus ca pt a trimite banii din acel cont intr-un cont la o banca din Romania este foarte complicat si trebuie sa vorbesc cu un avocat .
Rugamintea mea este daca poate sa ma ajute cineva sa pot si eu sa-mi aduc banii in tara...sa imi spuna care este procedura, ce pasi trebuie urmati si ce acte trebuie sa le trimit celor din SUA.

Multumesc!

DevilMean

Re: transfer bani

Post by DevilMean » 28 Jan 2010, 20:52

Intai sa ne spui, in care lege se afla testamentul, daca exista, deoarece cetatenii romani care se afla in strainatate, pot lasa testamente olografice dupa legea romana, sau in forma autentica reglementata de legea locului unde se afla testamentul.

Abia apoi te putem sfatui.

Pe langa asta, un transfer de bani nu este greu de facut, complicat poate din punct de vedere legal, deoarece unele banci sunt exigente cu privire la transferurile bancare ce decurg ca urmare a unei mosteniri.

P.S. Eu sper ca nu ai fost anuntat ca ai intrat in posesia unei sume de bani, dar pentru a intra in posesie trebuie sa dai un avans de x $, macar spune-ne daca persoana care a lasat mostenirea este o ruda de-a ta, pentru ca sunt multe tepe.
Dar daca spui ca esti sigur, atunci imi cer scuze. Mai bine un avertisment decat sa iti para rau.

iceman

Post by iceman » 29 Jan 2010, 09:03

DevilMean wrote:Intai sa ne spui, in care lege se afla testamentul, daca exista, deoarece cetatenii romani care se afla in strainatate, pot lasa testamente olografice dupa legea romana, sau in forma autentica reglementata de legea locului unde se afla testamentul.

Abia apoi te putem sfatui.

Pe langa asta, un transfer de bani nu este greu de facut, complicat poate din punct de vedere legal, deoarece unele banci sunt exigente cu privire la transferurile bancare ce decurg ca urmare a unei mosteniri.

P.S. Eu sper ca nu ai fost anuntat ca ai intrat in posesia unei sume de bani, dar pentru a intra in posesie trebuie sa dai un avans de x $, macar spune-ne daca persoana care a lasat mostenirea este o ruda de-a ta, pentru ca sunt multe tepe.
Dar daca spui ca esti sigur, atunci imi cer scuze. Mai bine un avertisment decat sa iti para rau.
Testamentul a fost facut la un notariat din Romania de catre persoana decedata care locuia in Romania si avea dubla cetatenie, deci se afla in legea romaneasca. Complicat este, cum ai spus si tu, datorita faptului ca banca este exigenta cu privire la transferul bancar al unei mosteniri.
De aceea va rog sa ma ajutati fiindca nu cunosc legea si vreau sa stiu ce fel de documente trebuie sa le trimit pt a putea sa imi transfere banii.
P.S. Nu trebuie sa dau nici un avans pt a intra in posesia banilor, mostenirea este de pe urma unei persoane de incredere.

agenda

Post by agenda » 29 Jan 2010, 23:44

mai bine discuta din nou cu banca din SUA pt ca ei trebuie sa iti spuna tie de care documente au nevoie pt a putea transfera banii.

iceman

Post by iceman » 30 Jan 2010, 10:01

agenda wrote:mai bine discuta din nou cu banca din SUA pt ca ei trebuie sa iti spuna tie de care documente au nevoie pt a putea transfera banii.
Am vorbit cu ei si mi-au spus ca este dificil sa intru in posesia banilor si sa imi iau un avocat care stie legea din America. :wall:

johei

Post by johei » 31 Jan 2010, 09:37

A fost incheiata complet dezbaterea succesiunii?

iceman

Post by iceman » 31 Jan 2010, 17:04

johei wrote:A fost incheiata complet dezbaterea succesiunii?
Conteaza chestia asta pt transferul banilor?
In luna februarie urmeaza sa devin legatar cu acte cu tot...in momentul de fata tot ce am este testamentul si s-a mai incheiat in prezenta notarului o declaratie de acceptare pura si simpla a succesiunii.

johei

Post by johei » 31 Jan 2010, 18:40

iceman wrote:
johei wrote:A fost incheiata complet dezbaterea succesiunii?
Conteaza chestia asta pt transferul banilor?
In luna februarie urmeaza sa devin legatar cu acte cu tot...in momentul de fata tot ce am este testamentul si s-a mai incheiat in prezenta notarului o declaratie de acceptare pura si simpla a succesiunii.
Chestia asta e esentiala, pentru ca inainte de a fi incheiata nu sunteti inca mostenitor!!!
Oficial!!!

DevilMean

Post by DevilMean » 01 Feb 2010, 01:23

Subscriu la ce a spus johei, tu trebuie sa faci dovada la notar ca persoana decedata a detinut acel cont, pentru a putea fi trecut in certificatul de mostenitor, tu poti sa le ceri un extras de cont, validat de catre banca, care iti poate fi trimis prin e-mail, fax etc.. Tu il poti printa si il prezinti notarului, iar acesta il va atasa la documentele pe baza carora se face certificatul de mostenitor, apoi le spui celor din America de ce anume documente sunt necesare pentru ca tu sa fi validat ca mostenitor.

Insa un avocat care sa stie legile din America nu sunt multi, cel putin, nu pe aici, in America legile difera de la stat la stat in afara de Constitutia lor.

Insa tu poti cere un extras de cont. Macar asa stii ce suma de bani se afla acolo si afli daca merita procedura.

iceman

Post by iceman » 01 Feb 2010, 08:31

DevilMean wrote:Subscriu la ce a spus johei, tu trebuie sa faci dovada la notar ca persoana decedata a detinut acel cont, pentru a putea fi trecut in certificatul de mostenitor, tu poti sa le ceri un extras de cont, validat de catre banca, care iti poate fi trimis prin e-mail, fax etc.. Tu il poti printa si il prezinti notarului, iar acesta il va atasa la documentele pe baza carora se face certificatul de mostenitor, apoi le spui celor din America de ce anume documente sunt necesare pentru ca tu sa fi validat ca mostenitor.

Insa un avocat care sa stie legile din America nu sunt multi, cel putin, nu pe aici, in America legile difera de la stat la stat in afara de Constitutia lor.

Insa tu poti cere un extras de cont. Macar asa stii ce suma de bani se afla acolo si afli daca merita procedura.
Notarul a trimis scrisoare in SUA si am primit extrasele de cont deci stiu care este suma din cont.
Problema este ca cei din SUA nu vor sa o transfere..
Dupa ce devin mostenitor cu acte credeti ca este de ajuns sa le trimit celor din SUA certificatul de mostenitor si certificatul de deces al persoanei pe care am mostenito pt a imi transfera banii?
Multumesc!

johei

Post by johei » 01 Feb 2010, 10:49

Deci mostenirea se dezbate practic in Romania...
In cazul asta cred ca va fi destul de dificil de intrat in posesia sumei de bani din america. Nu cred ca banca va plati suma pe baza unui certificat de mostenitor fara ca acesta sa fie recunoscut in Statele Unite sau mai bine zis in respectivul stat.
Cine stie cum o fi la ei cu mostenirile... in ce conditii poate fi recunoscut un certificat de mostenitor, daca nu cumva este necesar un certificat de mostenitor eliberat de americani, etc...
Sau poate in statul resepctiv nici nu exista institutia denumita certificat de mostenitor...
Sau poate ai noroc si e mai simplu... :lol:

iceman

Post by iceman » 01 Feb 2010, 11:06

johei wrote:Deci mostenirea se dezbate practic in Romania...
In cazul asta cred ca va fi destul de dificil de intrat in posesia sumei de bani din america. Nu cred ca banca va plati suma pe baza unui certificat de mostenitor fara ca acesta sa fie recunoscut in Statele Unite sau mai bine zis in respectivul stat.
Cine stie cum o fi la ei cu mostenirile... in ce conditii poate fi recunoscut un certificat de mostenitor, daca nu cumva este necesar un certificat de mostenitor eliberat de americani, etc...
Sau poate in statul resepctiv nici nu exista institutia denumita certificat de mostenitor...
Sau poate ai noroc si e mai simplu... :lol:
Si atunci ce ma sfatuiti sa fac...
Cum as putea sa rezolv problema fara un avocat din SUA, ca va dati seama ca e delicata treaba, nu cunosc pe nimeni acolo.
Nu exista vreo alta solutie...ma gandeam sa iau legatura cu ambasada sa le spun toata povestea :sad:
Multumesc!

johei

Post by johei » 01 Feb 2010, 11:25

Se poate incerca cu ambasada... cine stie poate ajuta in vreun fel.
Insa daca nu merge.. cred ca doar un avocat de acolo ar putea ajuta.

vulpacris

Post by vulpacris » 01 Feb 2010, 17:11

Scuze, dar avem in Romania reprezentante ale caselor de avocatura din State.

La consulatul american (nu la ambasada) nu o sa va poata ajuta nimeni deoarece nu intra in sfera lor de activitate, precum si, datorita faptului ca ei reprezinta interesele SUA in Romania si acorda ajutor cetatenilor americani, nu celor romani.

Pentru a va dovedi calitatea de mostenitor al unui cetatean american, trebuie sa prezentati acte de mostenire emise de autoritatile americane, sau confirmate de catre acestea,dar, conform sistemului legislativ, foarte complex din state, fiecare stat si oras are legi proprii si actele cerute pot fi diferite sau trebuind sa indeplinesca niste conditii speciale potrivit legii locului unde se gaseste mostenirea, precum si locului in care a domiciliat persoana decedata.

De asemenea, desi, la nivel federal, in cazul in care ati mostenit o suma mai mica de 2 mil. usd, se pretinde ca nu se platesc taxe, in fapt, exista diferite taxe care trebuiesc achitate inainte sa intrati in posesia mostenirii, iar plata taxelor depinde si de statul in care a avut ultimul domiciliu persoana decedata, deoarece exista state, si chiar orase, care prin legile proprii impun plata unor taxe si pentru mostenirile mai mari de 8.000 usd.

Din aceasta cauza in mod obligatoriu trebuie sa contactati un avocat specializat in aceasta materie si in legile locului unde aveti mostenirea.

Va dau sugestii cu privire la numai cateva dintre casele de avocatura cu birouri si in statele unite:

White & Case LLP site: www.whitecase.com

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) site: www.nndkp.com
Biris Goran site: www.birisgoran.ro

iar acestea sunt doar cateva din cele existente si in Romania.

Si este chiar recomandabil sa contractati serviciile unui avocat din state prin intermediul acestor case de avocatura, decat sa contactati in mod direct un avocat din state, cine stie pe ce cai si conform caror recomandari, despre care nu stiti nimic si care sa va escrocheze (ii au si ei pe ai lor, si sunt multi). :roll:

:cafea:

johei

Post by johei » 01 Feb 2010, 18:15

Na ia, astea-s birouri mari.. nu stiu in ce masura se ocupa de mosteniri ale unor persoane fizice... daca nu cumva suma mostenita se cifreaza la cateva milioane!
De dolari, evident!

Post Reply