problema vanzare teren / poate penal

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
adrianbucurus

problema vanzare teren / poate penal

Post by adrianbucurus » 23 Feb 2005, 16:18

Am incheiat un antecontract cu o firma (stampila,etc) prin care aceasta se obliga sa-mi vanda 500 mp teren intravilan(la aceea data o parcela)si sa-mi construiasca o casa in valoare de niste bani.
La semnarea contractului am dat un avans,urmand ca la definitivarea lui sa dau restul sumei.Desi in timpul contractului eu am achitat integral suma convenita imbecilun acum vrea sa-mi vanda casa la pret dublu,sau sa-mi dea banii inapoi(precizez ca au fost dati in euro la cursul de 40500 nu la cat e acum).
Intrebarea este:pot obtine hotarare judecatoreasca favorabila pentru a mi se da casa?
Mai sunt urmatoarele aspecte: el nu a onorat contractul (care a expirat de vreo 5 luni),ba mai mult la data la care a semnat contractul cu mine nici macar nu avea acte pe terenul respectiv,dupa cum am aflat.Probabil nici nu le va mai avea vreodata.
Intra si sub incidenta penala?
Merci

serenada

Post by serenada » 23 Feb 2005, 19:03

Intra si sub incidenta penala pentru inselaciune in conventii.(art 215alin.3C.pen.)

cardozzo

Post by cardozzo » 23 Feb 2005, 19:46

nu cred ca poti obtine o hotarare prin care sa-l obligi sa-ti vanda casa daca nu era a lui; contractul pe care l-ai incheiat este inopozabil adevaratului proprietar. dar vei putea pretinde restituirea pretului achitat, la cursul existent la acel moment.
pt vanzator cred ca se retine 215 al 3 intrucat daca ai fi cunoscut ca imobilul nu este al lui, tu nu ai mai fi incheiat contractul iar unicul scop pt care s-a incheiat contractul, in ceea ce-l priveste pe vanzator, a fost acela de a produce o paguba pe baza unor informatii false

adrianbucurus

Post by adrianbucurus » 24 Feb 2005, 15:46

Merci,pentru raspuns.
Terenul nu era al lui(al firmei)ci unui asociat.Proprietate personala(neintabulat la data semnarii actelor).
Merci ff mult pentru raspuns inca o data

Post Reply