Analiza evolutie admitere INM

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
ariam

Post by ariam » 13 Sep 2009, 12:21

Domnul Streteanu a respectat "indicatiile" doar incepand cu anul 2009. Sau poate ca le-a primit abia dupa examenul din 2008.
Pe de alta parte, anul asta grilele de civil si procedura civila au fost mai simple fata de cele din 2008.

Cred ca daca s-ar da speta ar fi ceva "rocade" in privinta celor admisi, dar mai ales intre cei de pe pozitiile 170-300. Si factorul noroc cred ca ar avea o importanta mai mare, ceea ce nu e neaparat un lucru bun.

Efectul mai important, care s-ar produce asupra tuturor, ar fi modificarea felului de a invata si de a gandi.

kinga

Post by kinga » 13 Sep 2009, 12:28

draudiu wrote:
s/au scos spetele.
ori credeti ca spetele sunt relevante pentru un absolvent de facultate? adica exista garantia ca o persoana care termina facultatea poate sa rezolve o situatie concreta care tine de practica?
e de discutat aici.
...

depinde de absolvent.. si depinde de facultate.. :lol: :lol:

eu imi aduc aminte ca la seminarii dezbateam spete si iar spete.. si inca spete.. cu practicieni.. procurori, judecatori.. mai aduc aminte de o doamna avocata care s-a rastit la noi in anul III cu: ce pisici ati invatat daca nu stiti sa faceti o cerere de chemare in judecata??? ( procedura civila inca nu am parcurs.. dar asta nu deranja deloc pe d-na avocata :lol: :lol: )
la examene in faculta aveam si spete.. nu numai teorie

simpozioane.. erai castigat daca "demontai" o speta..

la examenul de licenta.. pe care am dat in scris.. nu grile..
la penal aveam speta.. 3 puncte.. atata valora speta..

s-au schimbat lucrurile.. :lol: :lol:

kiki2009

Post by kiki2009 » 13 Sep 2009, 12:38

[quote="Veronica"]Cand din 2008 incoace domnu Streteanu a primit ”indicatii” sa creasca ”putin” exigentele la penal, voi ce credeti, a scazut sau a crescut nivelul de dificultate? :grin: Problema nu-i de grila. Cat timp se dau grile tot aceleasi tipuri de oameni vor intra. Speta e cheia. La speta trebuie sa-ti pui mintea la contributie, acolo se mai vede si creativitatea, imaginatia, legatura pe care o face omu intre concept si viata. Corpul dur al formatorilor de la INM militeaza in continuare pentru speta, da csm-eul nu vrea s-auda nici mort de asa ceva. :lol:[/quot

avind mari sanse sa intru acest an in institut,te intreb pe tine,draga veronica ,eu ce fel de om sunt?in care TIPAR ma incadrez?esti sigura ca eu nu as sti sa rezolv speta"cheie" pe care desigur tu o rezolvi cu usurinta?.eu ma gindesc ca poate actualul sistem asigura o triere eficienta a candidatilor(mi se pare ca actualele grile nu prea mai cuprind intrebari "de antrenament")si mai ales transparenta(evitindu-se intr-o oarecare masura eventualul interes ori subiectivism al corectorilor)

ignite

Post by ignite » 13 Sep 2009, 13:50

kiki...chiar daca o sa iei tu la inm...crede ma ca ce spune veronica e cat se poate de adevarat.

tu sa nu ai impresia ca stii prea multe daca treci de grila aia.

grila la penal...e mai dificila decat in alte dati...pentru simplul motiv ca acum se formuleaza grile si din alte carti decat alea care se utilizau inainte.

adica acu...se mai da din Streteanu...sau altul de la Cluj...pe care nu l spun...

sunt chestii luate ad litteram din anumite carti, (CARTI CARE SUNT DIN CARTI...ADICA STRETEANU ASTA...SA FIE EL AL DRACU...DACA A SCOS CAP COADA O CARTE de penal GENERAL...AFAR DE CONCURSUL DE INFRACTIUNI...SI RASPUNDEREA PENALA A PERS JURIDICE...CARE MAI MULT E DREPT COMPARAT, MIE IMI CREEAZA IMPRESIA CA ASTA COPIAZA IN DRACI DIN AUTORI STRAINI...SI NU POT SA L SUFAR, CAND NU A MAI AVUT TRADUCERI...S A OPRIT...VOLUMUL DOI PESTE 10 ANI). si asta creste nivelul de dificultate pentru unii care nu se uita pe aceste materiale. SI NICI NU INTELEG DE CE PRETIND ASTIA SA CITESC STRETEANU CARE NICI MACAR NU SE SINCHISESTE SA SCOATA DREACU O CARTE CAP COADA...acolo gasesti mare parte din CIUDATENIILE DIN GRILELE DE LA PENAL...SI SE DAU ACELEASI EX. DIN CARTE...CA DACA LE AR SCHIMBA...S AR DUCE DRACU GRILA...CA SUNT CHESTII LA LIMITA.

o speta...este altceva...cu totul altceva...

pana si o speta din alea care se dau pe la cei cu 5 ani vechime...poate sa puna probleme...care chiar daca sunt simple...tot probleme se cheama...unuia care se chinuie sa si insuseasca ca atare o mare parte din materia de drept.

sa fim seriosi...grila...nu poate verifica capacitatea si puterea de analiza, sinteza...mintea speculativa...si asa mai departe...asa cum verifica o speta...

insa grila e mai economica...poti testa si o mai mare parte a materiei...in fine...are ceva avantaje pe partea asta...

inca o data mai spun...ex pentru cei cu 5 ani...e mai usor...insa se vad cei 5 ani...in genere se vad...in practica...

unul care stie contractele ca pe apa din carte...nu e in stare sa faca ce face unul cu vechime pe civil...care stie sa se uite in carte...si care a citit pe tot soiul de dosare pe care a lucrat. el nu stie contracte cu cartea ermetic inchisa...insa stie ceva ... si stie sa si ia ce trebuie din carti si stie care e practica ...care sunt opiniile...SI LE VEDE....are un OCHI IN PLUS. ARE UN OU DOUA IN PLUS. PE BUNE.

ca sunt si multi... care prind muste...chiar daca au vechime...este o alta poveste...

apropos de ex. de admitere in avocatura...si de definitivat.

1. ai mai mult de citit pentru un asemenea ex.

2. in stagiatura...daca o faci unde trebuie...inveti multe...care unui judecator nici nu i pot trece prin minte...

3. avocatul are o raza mai mare de actiune decat magistratul...are mijloace specifice de exercitare a profesiei...AVOCATURA ESTE PROFESIA JURIDICA SUPREMA, ca sa spun asa...TOATE DRACOVENIILE AICI LE INVETI...CINE STIE ... CUNOASTE.

4. VA ROG SA LUATI SPETELE DE LA INPPA SI SA VA RUPETI GATUL CU ELE...DACA SUNTETI MESERIASI...

5. NU PESTE TOT...EX. SUNT LEJERE...SI NU TOTI CARE INTRA IN AVOCATURA SUNT ASA CUM CREDETI VOI...

MINTILE CELE MAI SPECULATIVE LE AU AVOCATII...MINTILE DIABOLICE ... ACOLO SUNT. pe bune. EI MERG PE PUNCT OCHIT...PUNCT LOVIT...MA REFER LA CEI CARE FAC ASTA CU PASIUNE...SI FAC COMPARATIA INTRE CEI PASIONATI...NU INTRE TAMPITI. ADICA UN JUDECATOR...NICI DACA AR VREA ... NU AR PUTEA SA ABORDEZE O SPETA ASA CUM O FACE UN AVOCAT.

MIE MI E CLARA CHESTIA ASTA. UN JUDECATOR...JUDECA SPETA PE CARE I O SERVESTE AVOCATUL...AVOCATUL ARE TIMP SA RUMEGE TOTUL, PE CAND MAGISTRATUL...CANCI.

si mie mi se pare ca a scazut nivelul...insa...prefer sa se intre cu un oarecare nivel de pregatire...pentru ca pana la urma astia suntem ... astia defilam...ceea ce e important este sa realizeze fiecare in parte...ca trebuie sa se intrebuinteze...

nici inainte de revolutie...nu intrau... cine stie ce valori...dar aia care au avut ceva in cap...s au ridicat peste pulime.

pe mine ce ma enerveaza...e ca se promoveaza invatatul de a n pulea...ca in uzina..iar aia care intra...se dau cacat pe bat. majoritatea intra la inm...cu gandul ca asa se vor scoate. nu ar strica daca ar pune mai multa inima...si nu ar fi rau...daca ar ajunge sa lucreze cu un numar mai mic de dosare...

IN REST...PA!

dongoroz_25

Post by dongoroz_25 » 13 Sep 2009, 14:07

pe parte de penal..Scoala Cluj.....a ramas in feudalism
Streteanu merge dupa cartea lui Matei Basarab din aniin50
trateaza multe probleme care sunt de mult cazute in desuetudine
nici Sergiu Bogdan- pe penal special- nu e departe de cazul Streteanu

toate scolile de drept merg pe linia autorilor din Buc...sau macar respecta Codul Penal
cei de la Cluj fac multa literatura juridica in cartile lor

Repet..ce am zis..se refera strict la autorii de cursuri in materie penala
in materie civila nu e nici o pb

ignite

Post by ignite » 13 Sep 2009, 14:30

NU L AM SPUS EU...L AI SPUS TU: SERGIU BOGDAN...CATEVA INTREBARI AU FOST DATE DE ACOLO...SI LA CEI CU 5 ANI. ARE PE LA FURT...NISTE TREBURI...INTERESANTE...PE LA INSELACIUNE...NU POT SPUNE CA E O CARTE REA...INSA...E DESTUL DE PERICULOASA...si iar nu pot intelege niste lucruri...
ex cu cel care conduce masina isi loveste muierea si intra pe trotuar unde kilareste niste persoane...de acolo e.

daca am merge pe ideea: CITITI DIN TOATE .. TOT...ASA DA...EU SUNT DE ACORD...MERGEM SA NE RUPEM ... CINE CITESTE...II FU TE PE RESTUL... dar cand dai doar 3, 4 chestiuni pe acolo dintr un material din asta...exotic...nu mai inteleg. 3 INTREBARI COLO, 3 DINCOACE...SI PA EX. ITI MAI DA CATEVA CU PROBABIL...SI DUBLA NEGATIE...SI CA SE INDUCE IDEEA CA NU STIU CE...SI CHIAR CA TI AI BAGAT PICIORU...

si pe proc. civ. cursul lui deleanu...ACELASI DRAC. E MISTO...INSA...E MULT PE COPY PASTE...SAU NU STIU...ORICUM...E MULA LITERATURA DE IMPRUMUT.

LA FEL DACA E SA LUAM PARTI. TERTI. RELATIVITATE.OPOZABILITATE A LUI DELEANU...MISTO...DEZVOLTA CREIERII...INSA...SUNT PE ACOLO NISTE TEORII...INTERESANTE... aia cu tertul interesat...INSA MIE IMI DA DE INTELES CA OMUL NU STIE ALTCEVA SA FACA...

FICTIUNILE JURIDICE...LA FEL...CHIAR SUBIECTUL DENOTA CEVA...

PE CAND DINCOACE...IA BAIAS...DE LA BUCURESTI...SIMULATIA IN ACTELE JURIDICE CIVILE...SI AI SA VEZI CARTE... DE CARTE...

LA FEL CU DAN CHIRICA...PE SCURT...FOARTE PE SCURT...SI NU SE COMPARA CU DEAK...

LA VANZARE CUMPARARE...ARE NISTE LUCRURI INTERESANTE...DAR CARE...NE DOARE.

BASARAB MISTO...MIE IMI PLACE...INSA DACA MA CAUT CEVA PRIN EL...SA APLIC...S AR PUTEA SA MI SPARG CAPUL...

MATEUT...IAR FAIN...CRED CA E MAI FAIN DECAT ALTII...INSA RARA AVIS O CARTE DE A LUI...AM RECIDIVA...MA ROG...FAIN...CA EXISTA...O ASEMENEA MONOGRAFIE...

nu avem de niciunele. daca mai tinem seama si de anumite practici din practica...ne ducem dracu...

dongoroz_25

Post by dongoroz_25 » 13 Sep 2009, 14:41

e cam aiurea sa lasi pe unu de la Cluj sa faca subiecte de adm la INM....
e bine sa fie unu care imbratiseaza oarecum gandirea majoritatii

in afara de multe clasificari pe care Clujul mi le face pe parte de penal general
nimic nou

IGNITE ia te rog cursul lui Basarab de peanl general din 1959 si comparal cu tratatul lui Streteanu
sa vezi daca e ceva deosebit intre ele

nu stiu , dar parerea mea fata de scoala de drept de la Cluj, pe parte de penal,e ca nu are legatura prea mare cu realitatea

oamenii aia de acolo....vb de altceva
ma mir cum nu mai discuta de duel ca o cauza ce inlatura caracterul penal al faptei

kiki2009

Post by kiki2009 » 13 Sep 2009, 15:43

IGNITE wrote:NU L AM SPUS EU...L AI SPUS TU: SERGIU BOGDAN...CATEVA INTREBARI AU FOST DATE DE ACOLO...SI LA CEI CU 5 ANI. ARE PE LA FURT...NISTE TREBURI...INTERESANTE...PE LA INSELACIUNE...NU POT SPUNE CA E O CARTE REA...INSA...E DESTUL DE PERICULOASA...si iar nu pot intelege niste lucruri...
ex cu cel care conduce masina isi loveste muierea si intra pe trotuar unde kilareste niste persoane...de acolo e.

daca am merge pe ideea: CITITI DIN TOATE .. TOT...ASA DA...EU SUNT DE ACORD...MERGEM SA NE RUPEM ... CINE CITESTE...II FU TE PE RESTUL... dar cand dai doar 3, 4 chestiuni pe acolo dintr un material din asta...exotic...nu mai inteleg. 3 INTREBARI COLO, 3 DINCOACE...SI PA EX. ITI MAI DA CATEVA CU PROBABIL...SI DUBLA NEGATIE...SI CA SE INDUCE IDEEA CA NU STIU CE...SI CHIAR CA TI AI BAGAT PICIORU...

si pe proc. civ. cursul lui deleanu...ACELASI DRAC. E MISTO...INSA...E MULT PE COPY PASTE...SAU NU STIU...ORICUM...E MULA LITERATURA DE IMPRUMUT.

LA FEL DACA E SA LUAM PARTI. TERTI. RELATIVITATE.OPOZABILITATE A LUI DELEANU...MISTO...DEZVOLTA CREIERII...INSA...SUNT PE ACOLO NISTE TEORII...INTERESANTE... aia cu tertul interesat...INSA MIE IMI DA DE INTELES CA OMUL NU STIE ALTCEVA SA FACA...

FICTIUNILE JURIDICE...LA FEL...CHIAR SUBIECTUL DENOTA CEVA...

PE CAND DINCOACE...IA BAIAS...DE LA BUCURESTI...SIMULATIA IN ACTELE JURIDICE CIVILE...SI AI SA VEZI CARTE... DE CARTE...

LA FEL CU DAN CHIRICA...PE SCURT...FOARTE PE SCURT...SI NU SE COMPARA CU DEAK...

LA VANZARE CUMPARARE...ARE NISTE LUCRURI INTERESANTE...DAR CARE...NE DOARE.

BASARAB MISTO...MIE IMI PLACE...INSA DACA MA CAUT CEVA PRIN EL...SA APLIC...S AR PUTEA SA MI SPARG CAPUL...

MATEUT...IAR FAIN...CRED CA E MAI FAIN DECAT ALTII...INSA RARA AVIS O CARTE DE A LUI...AM RECIDIVA...MA ROG...FAIN...CA EXISTA...O ASEMENEA MONOGRAFIE...

nu avem de niciunele. daca mai tinem seama si de anumite practici din practica...ne ducem dracu...
nu ma deranjeaza ce spui tu acum.ai si tu dreptate intr-un anume fel.m-am simtit doar vizat de "tipar".de unde si pina unde stie distinsa cine sunt eu?ce pot sau ce nu pot eu sa fac?putem sa facem judecati de valoare fara sa stim la cine ne referim?

ignite

Post by ignite » 13 Sep 2009, 17:17

da...da...am inteles ce spui tu.

veronica...e destul de in domeniu ca sa zic asa...eu unul inteleg ce a vrut sa spuna...

kiki2009

Post by kiki2009 » 13 Sep 2009, 18:51

nici eu nu am contestat altceva decit eticheta.pentru ca eu nu as indrazni sa o pun pe o persoana pe care nu o cunosc macar in aparenta.sigur ca spetele ar produce rocada unor pozitii.dar motivele pentru care s-a renuntat la ele pot fi cel putin 2,dupa cum spuneam.imbucuratoare este transparenta examenului,si asta cred ca e un mare castig(sigur nu sint intrutotul naiv,anumite lucruri probabil se petrec)

Veronica

Post by Veronica » 13 Sep 2009, 20:58

Chill out kikineatza si felicitari pentru ca ai trecut de examen. Nu e la indemana oricui. Tiparul e ceva abstract prin definitie si perfectibil. Tu s-ar putea sa fii parte din tipar sau sa-l spargi. Sincer ma indoiesc, :-D Deja iti iasa fumurile pe nas. :lol: Esti inmist. L-ai prins pe dnzeu de-un picior. Bravo! Bine ai venit in casta! Welcome! Adu si o lumanare cu tine...

Veronica

Post by Veronica » 13 Sep 2009, 21:36

Ce-i cu linkul ala, Kinga? :-D O fi Dilema Veche ultima autoritate profesionala in materia dreptului si nu am aflat eu? :lol: Marturisesc spasita ca ii citesc, rarutz ce-i drept, pe tren, avion, masina, insa doar ca sa-mi destind legaturile neuronale si nu ca sa primesc invataturi atent alese. Sa citesti exclusiv Dilema Veche, dar biblioteca sa-ti fie un fel de loc de pelerinaj estival e ca si cum eu as fi Jasmine, iar Ignite Titus Steel, desi realitatea dinprejurul nostru se numeste mai curand onanie, decat dragoste. Am vazut la viata mea atatia psedointelectuali cu dilema pe genunchi, ca mi s-a acrit. Parol. Si mai e o chestie. Gustave le Bon in Psychologie de Foules spunea ca daca vei lua o adunatura de savanti, dintre cei mai sclipitori in domeniile lor, si ii vei pune sa-si dea cu parerea asupra unei probleme tehnice, straine de specializarea lor, vei obtine acelasi rezultat cu cel pe care ti l-ar fi furnizat o cloaca de imbecili. Hai sa nu spunem ca ai nostri guristi, de presa scrisa, tv-eu sau ce vrei tu, sunt chiar savanti. Justitia este eminamente tehnica. Logoreia asta de jurnal e populista. Pe fond articolul e cretinoid. Cum sa iei tu fiecare expresie din guritza lui Pivniceru si sa faci pe ea analiza aplicata?! Sa nu cazi in derizoriu? Pivniceru cand apare la tv vorbeste populist, pe intelesul pulimii, ca altfel nu ai cum sa te intelegi cu astia. Locul ei nu e pe sticla, ci cum spunea ea, in pretoriu. Nu-i face nicio placere sa stea toata ziua prin studiouri. Ba dimpotriva. II aduce deservicii cu carul. Toti desceleratii o cunosc, dupa vorba, dupa port. Te poti trezi la orice ora cu o flegma in ceafa... de dragu lu coana justitica...

Cicero25

Post by Cicero25 » 13 Sep 2009, 21:56

ca bine le zici coana veronica, bravo si aplauze in picioare:))

kinga

Post by kinga » 13 Sep 2009, 22:06

apai tu Vero.. autoritate in domeniul dreptului nu avem de mult...

zau ca as rade.. daca as avea motive....

da.. mediocriiii ca mine. citesc Dilema Veche.

elitaaaaaaaaaa.. cum esti tu.. independenti, inamovibili, bla bla... nu citesc asa ceva.. da zau ce cititi???
Becali?? Basescu?? Udrea et company ??

nici nu este de nasu vostru.. tu realizezi ca abonamentu pe 3 luni costa 50 de lei???

frate.. ca sa-ti permiti asa ceva va trebe inca o greva.. khmm. protest.. ce o fii....oricum ati cheltuii prea mult pe cultura...

si in rest ..Vero.. Pivniceru e al vostru... va reprezinta.. ati ales...

iar pulimea asta.. nenocorita.. upsss.. ai vorbit si tu de pulime????

mai sa fie onor instanta..
da tu esti cumva acolo sus???foarte susssssssssssssss

si tu esti pulime.. dat in categoria aia de elita.. :razz: :razz:

randul II

soo??

Post Reply