salarii viioare magistrati- 2

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
misa

salarii viioare magistrati- 2

Post by misa » 07 Sep 2009, 10:04

Salariile magistraţilor, majorate substanţial în legea finală de salarizare unitară

Azi, 7 septembrie...

jojo

Post by jojo » 07 Sep 2009, 19:01

Voi sunteti draguti ca ne furnizati informatii, insa la ora asta nu mai am putere nici macar sa citesc legea asta dancum sa o interpretez...Asa ca va rog sa imi spuneti cum e? In sensul ca s-a dat ce s-a cerut sau ba? sa stiu si eu dracun ce fac maine?

gavril

Post by gavril » 07 Sep 2009, 19:13

Jojo, nu prea e de bine. Au marit un pic. Mie mi se pare ca e praf in ochi.
Plus de asta ... salariile nu sunt singurele revendicari. Mai trebuie sa plusese Guvernul.

So ... bucura-te de vacanta. Sau ... concentreaza-te pe consultanta.

jojo

Post by jojo » 07 Sep 2009, 19:28

Multumesc mult! Totusi sun dimineata sa vaz, doar ca e groaznic sa nu stiu sigur ce fac maine, unde ma indrept.

Boris

Post by Boris » 08 Sep 2009, 00:33

Din cate am dedus din prioiect si din art de presa un magistrat va beneficia de:
A)-salariul de baza calculat potr grilei , adica in fct de "vechimea in functie" ( banuiesc ca se refera la vechimea in magistr prev in art 86 din L303/2004, cel puti asa deduc din art 6 alin 1 din anexa IV la lege) si in functie decele 5 trepte de vechime in munca ( de la 3 la 5 ani, de la 5 la 10 ani, de la 10 la 15 ani,- de la 15 la 20 ani, peste 20 ani)

plus urmat sporuri:
a) pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică, un spor de 25% din salariul de bază, respectiv indemnizaţia lunară de încadrare;
b) sporul de confidenţialitate în procent de 5% din salariul de bază, respectivindemnizaţia lunară de încadrare.
Dispoziţiile alin.(1) intră în vigoare în termen de 3 zile de la publicarea
prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.

DAR ATENTIE
"(3) De la 1 ianuarie 2010, personalul prevăzut la alin.(1) beneficiază, pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică şi pentru păstrarea confidenţialităţii, de următoarele drepturi salariale:
a) un adaos de 25% (pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică) şi, respectiv de 10% (pentru asigurarea confidenţialităţii) calculate la indemnizaţia de încadrare brută lunară sau, dup caz, la salariul de bază şi care începând cu data de 1 ianuarie 2010 vorfi incluse în indemnizaţia de încadrare brută lunară sau, după caz, la salariul de bază.
b) sporurile rămase în afara salariului de bază sau, după caz, în afara
indemnizaţiei lunare de încadrare, se vor acorda într-un cuantum care, împreună cunoul salariu de bază, să conducă la un câştig salarial egal cu cel aferent lunii mai 2009

Eu am facut un calcul simplu:
un jud de judecatorie cu 5 ani vechime in magistratura si 8 ani vechime in munca ar avea salariul de baza in 2008
coeficientul 5.7 x 630 ( nu sunt sigura ca e asta )= aprox 3591 RON

in 2009 sal va fi majorat cu 35 % , deci va avea sal de baza :

5.7x 705 ( sal min pt 2010) +1407 ( cei 35% intrdusi in sal de baza)= 5426 RON

la asta se adauga cele 2 sporuri adica TOTAL VENIT BRUT
5426 +1356 (spor suprasolicitare)+ 271 (confidentialitate)=7053

DECI NETUL PE LA 5000 RON

Va rog sa ma contraziceti , daca am luat-o pe aratura

agenda

Post by agenda » 08 Sep 2009, 00:52

pfuiiiiiii......iar despre asta?

cred ca si daca ar satisfacuti cu salariile (si vor ajunge sa fie pana la urma) si chiar daca se mai vor primi si niste alti banuti.....se va uita totul...

se va reveni la normal...adica la anormal vreau sa spun...

spun unii ca nu e vorba de asta... pe naiba nu e...

mi-ar place sa nu fie...vreau sa va continua chestia asta...

dar niet..nada...vor uita de independenta de dosare de control de puterea judecatoreasca ... vor obtine acolo ceva si se va aplana...asta e tendinta generala...or fi oare luptatorii care autoproclama?

ca daca raspunsul e da mai e ceva speranta...count me in

nu ma bag eu in subiectele astea de obicei...nu stiu ce imi veni...

Ovidiu

Post by Ovidiu » 08 Sep 2009, 06:07

[quote="Boris"]Din cate am dedus din prioiect si din art de presa un magistrat va beneficia de:
A)-salariul de baza calculat potr grilei , adica in fct de "vechimea in functie" ( banuiesc ca se refera la vechimea in magistr prev in art 86 din L303/2004, cel puti asa deduc din art 6 alin 1 din anexa IV la lege) si in functie decele 5 trepte de vechime in munca ( de la 3 la 5 ani, de la 5 la 10 ani, de la 10 la 15 ani,- de la 15 la 20 ani, peste 20 ani)

plus urmat sporuri:
a) pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică, un spor de 25% din salariul de bază, respectiv indemnizaţia lunară de încadrare;
b) sporul de confidenţialitate în procent de 5% din salariul de bază, respectivindemnizaţia lunară de încadrare.
Dispoziţiile alin.(1) intră în vigoare în termen de 3 zile de la publicarea
prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.

DAR ATENTIE
"(3) De la 1 ianuarie 2010, personalul prevăzut la alin.(1) beneficiază, pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică şi pentru păstrarea confidenţialităţii, de următoarele drepturi salariale:
a) un adaos de 25% (pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică) şi, respectiv de 10% (pentru asigurarea confidenţialităţii) calculate la indemnizaţia de încadrare brută lunară sau, dup caz, la salariul de bază şi care începând cu data de 1 ianuarie 2010 vorfi incluse în indemnizaţia de încadrare brută lunară sau, după caz, la salariul de bază.
b) sporurile rămase în afara salariului de bază sau, după caz, în afara
indemnizaţiei lunare de încadrare, se vor acorda într-un cuantum care, împreună cunoul salariu de bază, să conducă la un câştig salarial egal cu cel aferent lunii mai 2009

Eu am facut un calcul simplu:
un jud de judecatorie cu 5 ani vechime in magistratura si 8 ani vechime in munca ar avea salariul de baza in 2008
coeficientul 5.7 x 630 ( nu sunt sigura ca e asta )= aprox 3591 RON

in 2009 sal va fi majorat cu 35 % , deci va avea sal de baza :

5.7x 705 ( sal min pt 2010) +1407 ( cei 35% intrdusi in sal de baza)= 5426 RON

la asta se adauga cele 2 sporuri adica TOTAL VENIT BRUT
5426 +1356 (spor suprasolicitare)+ 271 (confidentialitate)=7053

DECI NETUL PE LA 5000 RON

Va rog sa ma contraziceti , daca am luat-o pe aratura[/quote]

Nu inteleg de ce zici ca in 2009 salariul va fi majorat cu 35%? Ai introdus neuro si confi de 2 ori?

Boris

Post by Boris » 08 Sep 2009, 10:58

Ovidiu, eu deduc din lege ca intr-adevar confidentialitatea si suprasoicitarea se acorda sub 2 forme si anume
- 25%+5% ca spor in afara sal de baza ( deci acestea sunt sporuri)
-25%+10% introdus in sal de baza incepand cu 2010 ( acestea sunt drepturi salariala)
eu asa deduc din art 4 alin 1 si 2 din anexaIV la lege
cred ca nu si-ar fi permis boc sa spuna pe toate posturile ca sal magistr nu au fost diminuate, totodata s-ar rezolva astfel si problema sporului de 50% pe care acu unii il iau altii nu...

kynes

Post by kynes » 08 Sep 2009, 13:33

Problema tocmai asta e... ca 5 contabili o sa vina cu 5 calcule...
Textele fiind echivoce, confuze si susceptibile de interpretare, nu ofera garantii ca pe viitor nu vor fi aplicate abuziv sau dupa ureche...
Deci... nu sunt satisfacatoare...

Ovidiu

Post by Ovidiu » 08 Sep 2009, 16:17

[quote="Boris"]Ovidiu, eu deduc din lege ca intr-adevar confidentialitatea si suprasoicitarea se acorda sub 2 forme si anume
- 25%+5% ca spor in afara sal de baza ( deci acestea sunt sporuri)
-25%+10% introdus in sal de baza incepand cu 2010 ( acestea sunt drepturi salariala)
eu asa deduc din art 4 alin 1 si 2 din anexaIV la lege
cred ca nu si-ar fi permis boc sa spuna pe toate posturile ca sal magistr nu au fost diminuate, totodata s-ar rezolva astfel si problema sporului de 50% pe care acu unii il iau altii nu...[/quote]

Ai dreptate. 25+10 le introduc in baza de incadrare bruta sub forma de adaosuri iar celelalte procente ca sporuri. Insa la prima vedere sunt niste incongruente in legisoara asta. 25+5 sporuri = 30 sporuri deja fiind atinsa limita maxima prevazuta in aceeasi lege. Se mai prevad insa si alte sporuri, ex: pt conditii grele de munca; astea cum se mai aplica daca deja este atinsa limita maxima? Pentru ca se pare ca doar ce este catalogat ca adaos poate fi inclus in baza de incadrare, distinctie introdusa tot prin legea asta.
Sunt curios ce va fi pana la urma...

Cat despre echitabilul grilei, nu are sens sa mai vbim. Sa aiba un secretar de comuna de gradul III care taie frunza la caini toata ziua coeficient 4.90 mai mult decat un judecator si cam la fel cu un comandant de unitate militara este absolut aberant.

gavril

Post by gavril » 09 Sep 2009, 23:08

ce le facusi, Boris? ai aplicat sporurile de 2 ori ... doar doar ... o iesi salariul mai mare.

Boris

Post by Boris » 10 Sep 2009, 09:25

Gavril , se pare ca eu chiar am interpretat corect; citeste comunicatul dat astazi de MJLC unde se face referire si la acest aspect....

Post Reply