salarii viitoare magistrati conform legii unice de salarizar
de parca avocatii cauta numai bani.
ce fac nesimtitii astia...e mai rau decat aia cu "capul lui motoc vrem!".
asta nu este o discutie despre bani.
nu despre bani.
a..ca sunt unii care numai la asta se gandesc...este o alta chestiune...
cum sa dai unui judecator un asemenea salariu...dar sa i pretinzi in schimb atatea? VOR SPUNE IDIOTII CA MAGISTRATUL ORICUM E DEGEABA...DAR ASTA NU MA PRIVESTE ATAT TIMP CAT EU AM UN EXEMPLU DE MAGISTRAT CARE FACE TOTUL OK. PE HARTIE EL ARE CEVA DE FACUT. INTAI SA FIE CONDITIILE INDEPLINITE...SITUATIA PREMISA SA EXISTE...SI APOI VINO CU PRETENTII.
adica pe de o parte critici justitia, oamenii din justitie, dupa care ii bagi si mai rau in rahat?
asta este reforma?
multi prosti se iau dupa titlul legii, insa altul este scopul...nu salarizarea...si frumos este ca altul este scopul...dincolo de orice limite...
eu nu spun ca un magistrat ar trebui remunerat cu 7000 de euro ca in Germania sau cu nu mai stiu eu cat...insa nici in halul asta...practic, te pun intr o situatie imposibila...imposibil de suportat.
pana si bulgarii au salarii mai mari.
si frumos este ca vointa poporului...asta este. sa dea in cap la tot ce nu pricep...sa ia masuri drastice, limita. ca ei sunt gheorghe dracu. CAND UN TARAN TAMPIT LA CAP, BARCAGIU...SE SIMTE AMENINTAT...DA IN CAP...NU IN ALTA PARTE. PENTRU CA ACEL CAP IL SEACA PE EL.
pana unde or merge?
vreau si eu o curva...acu pe bune. eu de ce sa nu am? aaa...de aia taie astia leafa? sa aiba numai ei. in final, este si asta o treaba. un monopol, o chestie...nu?
vreau si eu o masina din aia...aaa...nu se poate...SINCER NU SUNT ADEPTUL...TONA DE FIER SI PROSTUL...2 TONE DE FIER...CARA UN PROST...PRIN ORAS...
bai...da vreau de chirie...niet.
dar vreau si eu sa fac un copil...aluia ce dracu ii fac cand e bolnav? iar eu profesez pe unde iese vantu din tara...si stau in chirie si conditii de rahat...ca sa ... muncesc pentru prostia altuia...ala cere acu...la doctor...nu maine...
da...poate am si eu nevoie de o dantura sanatoasa...de un ficat sanatos...cu ce imi procur cele necesare?
la banii astia...asa se pune problema.
sa nu te mai duci la INM din cauza asta? adica..sa fugi ca lasu?
daca voi observa chestia asta...nu ma voi mira...insa foamea e atat de mare...incat kinga are dreptate...
da pe mine nu ma intereseaza nici lasii si nici fomistii aia adevarati...eu vreau sa mi fac treaba...PAI ATUNCI RESPECTA MA IN MAMA TA DE DOBITOC!
vorbeam si eu asa...apropos daca ati sti voi o faza...niste ochisori diavolesti au picat tocma pe mine...intr o sala intreaga...ha ha haaaa...se vede ca nu stiu ce ... ca sunteti mai incruntat...hahahahahahahahaha
sa traiti bine si sa va ia gaia!
ce fac nesimtitii astia...e mai rau decat aia cu "capul lui motoc vrem!".
asta nu este o discutie despre bani.
nu despre bani.
a..ca sunt unii care numai la asta se gandesc...este o alta chestiune...
cum sa dai unui judecator un asemenea salariu...dar sa i pretinzi in schimb atatea? VOR SPUNE IDIOTII CA MAGISTRATUL ORICUM E DEGEABA...DAR ASTA NU MA PRIVESTE ATAT TIMP CAT EU AM UN EXEMPLU DE MAGISTRAT CARE FACE TOTUL OK. PE HARTIE EL ARE CEVA DE FACUT. INTAI SA FIE CONDITIILE INDEPLINITE...SITUATIA PREMISA SA EXISTE...SI APOI VINO CU PRETENTII.
adica pe de o parte critici justitia, oamenii din justitie, dupa care ii bagi si mai rau in rahat?
asta este reforma?
multi prosti se iau dupa titlul legii, insa altul este scopul...nu salarizarea...si frumos este ca altul este scopul...dincolo de orice limite...
eu nu spun ca un magistrat ar trebui remunerat cu 7000 de euro ca in Germania sau cu nu mai stiu eu cat...insa nici in halul asta...practic, te pun intr o situatie imposibila...imposibil de suportat.
pana si bulgarii au salarii mai mari.
si frumos este ca vointa poporului...asta este. sa dea in cap la tot ce nu pricep...sa ia masuri drastice, limita. ca ei sunt gheorghe dracu. CAND UN TARAN TAMPIT LA CAP, BARCAGIU...SE SIMTE AMENINTAT...DA IN CAP...NU IN ALTA PARTE. PENTRU CA ACEL CAP IL SEACA PE EL.
pana unde or merge?
vreau si eu o curva...acu pe bune. eu de ce sa nu am? aaa...de aia taie astia leafa? sa aiba numai ei. in final, este si asta o treaba. un monopol, o chestie...nu?
vreau si eu o masina din aia...aaa...nu se poate...SINCER NU SUNT ADEPTUL...TONA DE FIER SI PROSTUL...2 TONE DE FIER...CARA UN PROST...PRIN ORAS...
bai...da vreau de chirie...niet.
dar vreau si eu sa fac un copil...aluia ce dracu ii fac cand e bolnav? iar eu profesez pe unde iese vantu din tara...si stau in chirie si conditii de rahat...ca sa ... muncesc pentru prostia altuia...ala cere acu...la doctor...nu maine...
da...poate am si eu nevoie de o dantura sanatoasa...de un ficat sanatos...cu ce imi procur cele necesare?
la banii astia...asa se pune problema.
sa nu te mai duci la INM din cauza asta? adica..sa fugi ca lasu?
daca voi observa chestia asta...nu ma voi mira...insa foamea e atat de mare...incat kinga are dreptate...
da pe mine nu ma intereseaza nici lasii si nici fomistii aia adevarati...eu vreau sa mi fac treaba...PAI ATUNCI RESPECTA MA IN MAMA TA DE DOBITOC!
vorbeam si eu asa...apropos daca ati sti voi o faza...niste ochisori diavolesti au picat tocma pe mine...intr o sala intreaga...ha ha haaaa...se vede ca nu stiu ce ... ca sunteti mai incruntat...hahahahahahahahaha
sa traiti bine si sa va ia gaia!
Hai ma ca e gresita grila. Au pus punctul ala gresit si au uitat un zero acolo.
Cum sa castige Traienel doar atat? Poate vrea sa ii ia si el perdele Elenei (ca trebe la minister) si nu-i ajung banii de perdele de Pascani.
PS: Mi-e scarba de tara asta de 2 bani. Nu trebuie sa aspiri la un post de magistrat pentru salariu, dar nici nu poti sa judeci corect cand e greva la tine in burta si ti-e gandul numai la mirosul de shaorma ce vine de la buticurile (pardon, restaurantele) din jurul palatului de justitie.
Dan foamea-i mare si intotdeauna se gasesc cativa flamanzi care sa accepte sa munceasca si pe scobitori.
Apropo, asta numai la romani se intampla. Nu ar fi fain daca pur si simplu s-ar solidariza si nu ar mai participa nimeni? Sa ramana un an/2 cu locurile fara candidati si cu vraful de dosare cu praful pe ele, sa vezi ce repede se gasesc bani pt bugetari. Ca bani de perdele, pixuri, sepci, flayere pt campaniile electorale, etc , se gasesc.
Ma tem ca nu se va intampla in veci in Romania. Coruptie? Ce e aia? Poti sa spui ca unul care accepta "foloase necuvenite" ca sa isi poata plati chiria e corupt? Hai ma! Aaaa. Am uitat! Se apropie alegerile! Traiasca Traian! Sa traiti bine, dragi magistrati. (Ma refer la aia care au parinti de la care sa intinda mana. Doar nu credeati ca la leafa ma refer
)
Cum sa castige Traienel doar atat? Poate vrea sa ii ia si el perdele Elenei (ca trebe la minister) si nu-i ajung banii de perdele de Pascani.
PS: Mi-e scarba de tara asta de 2 bani. Nu trebuie sa aspiri la un post de magistrat pentru salariu, dar nici nu poti sa judeci corect cand e greva la tine in burta si ti-e gandul numai la mirosul de shaorma ce vine de la buticurile (pardon, restaurantele) din jurul palatului de justitie.
Dan foamea-i mare si intotdeauna se gasesc cativa flamanzi care sa accepte sa munceasca si pe scobitori.
Apropo, asta numai la romani se intampla. Nu ar fi fain daca pur si simplu s-ar solidariza si nu ar mai participa nimeni? Sa ramana un an/2 cu locurile fara candidati si cu vraful de dosare cu praful pe ele, sa vezi ce repede se gasesc bani pt bugetari. Ca bani de perdele, pixuri, sepci, flayere pt campaniile electorale, etc , se gasesc.
Ma tem ca nu se va intampla in veci in Romania. Coruptie? Ce e aia? Poti sa spui ca unul care accepta "foloase necuvenite" ca sa isi poata plati chiria e corupt? Hai ma! Aaaa. Am uitat! Se apropie alegerile! Traiasca Traian! Sa traiti bine, dragi magistrati. (Ma refer la aia care au parinti de la care sa intinda mana. Doar nu credeati ca la leafa ma refer

Ignite..
lasa tu magistratii din germania.. si chiar si din bulgaria...
nu poti sa compari...
Romania.. e Romania.. punct.
iar in ce priveste tevatura asta cu magistratii.. mie personal imi e scarba...
apropo.. lasati textele gen copil bolnav, mor de foame.. etc... e penibil.. in conditiile in care sunt n si n persoane care tre sa supravietuiasca din salariul minim...
si sa lasam exemplul si mai aiurea cu pensionarii care mor de foame dupa ce au cotizat o viata..
azi am citit un articol.. 2 judecatoare din Bucu.. nivel tribunal.. faceau off ca saracele.. au un salar de 4.000 de lei.. traiesc in chirie ( omitand sa precizeze cum ca chiria este totusi decontat de statul roman.. adicatelea tot de amaratul de contribuabil.. care acu iar e pedepsit nenorocitu.. ca doar ce puii mei ii arde de dreptate cand juzii raman fara salaariile autoacordate.. )
si saracele.. dupa ce platesc datoriile.. traiesc din banii sotilor..
adica noa.. sa ai lunar 4.000 lei datorie.. macar sa nu te faci de ras...
nu ma intelegeti gresit.. sigur ca acu o sa fiu decretata persoana non grata..
eu cand negociez cu al meu sef.. stie ca merit banutii sau nu...
si primesc.. da sau nu...
dar.. chiar.. as fi curioasa.. daca cineva a facut o statistica cu banutii pe care trebuia sa plateasca onor statul roman.. numai ca despagubiri.. marca CEDO..
a stiuuuuuuuuuu
nu juzii erau de vina.. legislatia..
curios.. cand apare o lege tampata-.. nimeni nu protesteaza...
pierzi procesul judele pronuntandu-se cu zambetu pe buze.. nu???
exagerati fratilor..
imi pare nespus de rau pentru acei magistrati pe care-i cunosc.. si care sunt demni de tot respectul din lume..
din pacate am ajuns acolo ca nu se mai aplica padure cu uscaturi...
avem uscaturi.. cu ceva verdeturi.....
lasa tu magistratii din germania.. si chiar si din bulgaria...
nu poti sa compari...
Romania.. e Romania.. punct.
iar in ce priveste tevatura asta cu magistratii.. mie personal imi e scarba...
apropo.. lasati textele gen copil bolnav, mor de foame.. etc... e penibil.. in conditiile in care sunt n si n persoane care tre sa supravietuiasca din salariul minim...
si sa lasam exemplul si mai aiurea cu pensionarii care mor de foame dupa ce au cotizat o viata..
azi am citit un articol.. 2 judecatoare din Bucu.. nivel tribunal.. faceau off ca saracele.. au un salar de 4.000 de lei.. traiesc in chirie ( omitand sa precizeze cum ca chiria este totusi decontat de statul roman.. adicatelea tot de amaratul de contribuabil.. care acu iar e pedepsit nenorocitu.. ca doar ce puii mei ii arde de dreptate cand juzii raman fara salaariile autoacordate.. )
si saracele.. dupa ce platesc datoriile.. traiesc din banii sotilor..
adica noa.. sa ai lunar 4.000 lei datorie.. macar sa nu te faci de ras...
nu ma intelegeti gresit.. sigur ca acu o sa fiu decretata persoana non grata..
eu cand negociez cu al meu sef.. stie ca merit banutii sau nu...
si primesc.. da sau nu...

dar.. chiar.. as fi curioasa.. daca cineva a facut o statistica cu banutii pe care trebuia sa plateasca onor statul roman.. numai ca despagubiri.. marca CEDO..
a stiuuuuuuuuuu
nu juzii erau de vina.. legislatia..

curios.. cand apare o lege tampata-.. nimeni nu protesteaza...
pierzi procesul judele pronuntandu-se cu zambetu pe buze.. nu???
exagerati fratilor..
imi pare nespus de rau pentru acei magistrati pe care-i cunosc.. si care sunt demni de tot respectul din lume..
din pacate am ajuns acolo ca nu se mai aplica padure cu uscaturi...
avem uscaturi.. cu ceva verdeturi.....
eu cred ca tu ai o hiperreactie...ai o reactie, dar unde nu trebuie...
insasi ideea de a se umba prin domeniul asta...la salarii e hidoasa...tu asta nu intelegi...tu poate ca ai un sindicat ceva care sa te reprezinte...apeleaza l. ca eu unul nu stiu ce sa fac sa cer o marire. teoretic, la tine se poate, la mine nu.
aici nu e vorba despre salarizare...tu chiar crezi ca e vorba despre asta.
daca as putea sa discut cu tine fata in fata...crede ma...ca nu ai gandi asa...
da le dracu pe alea de la tb...
da i in rahat pe toti coruptii...
tu nu vrei sa intelegi ca asta nu este salariu...crede ma cand iti spun...
eu nu ma vaiet ca alea...dar eu unul pot spune ca sunt nemultumit de salariu si nu sunt tocmai un mare mofturos...crede ma ca nu face...TU NU INTELEGI CA AICI E IAD. TU NU PRICEPI CA NU POTI SA TI FACI TREABA SUPERFAIN? PAI CE DRACU SA FACI CAND AI O MIE DE DOSARE...CAND TRE SA LUCREZI CA LA UZINA...SI CAND VINE UNU SI ALTUL SI TE BAZAIE...CA TI IA DIN SALARIU.
CE DRACU VI SE PARE ASA MULT LA 32 DE MILIOANE? stai aici ca boul de dimineata pana noaptea...vi se pare ca e asa...supersimplu? hai sa spunem ca esti superpasionat, superdement SI PROBLEMELE TRIBUNALULI SUNT ALE TALE PERSONALE...DAR BAI...TOTUSI...TE IMBOLNAVESTI...NU REZISTI FIZIC. NU AI TIMP NICI SA RESPIRI. NICI SA MANANCI, NICI CONCEDIU, NIMIC.
tu ai idee ce e aici? vai de ... mama noastra...asta vrea si dobitocul ala
pai tu stii cum a vorbit el cu noi? cum au vorbit ei?...eu nu pot spune aci...ca deh...
eu nu spun asa ca o fufa...hai...sa fie si la noi ca in Germania...dar nici asa tati...SI PANA LA URMA TU CREZI CA AIA SUNT NU STIU DE CAPSOMANI?
SAU TU CREZI CA EU ITI SPUN ASTEA DE LA TV.? NU AS VREA SA CREZI ASA CEVA. tu te uiti prea mult la TV si vrei sa faci pe haiducul.
SI EU AM O MARE REPULSIE...CA SI A TA...MOTIVE SIMILARE...INSA CREDE MA CA LUCRURILE STAU ASA: CE E, E! CE NU, NU!
VOI PUNETI BOTUL LA FAZA ASTA CU ECONOMIA?
PAI DA VOI STITI CUM SE FACE REPARTIZAREA VENITURILOR INTRE DIFERITELE ZONE TERITORIALE SI PATURI SOCIALE, IN GERMANIA? ca de acolo am inteles ca au preluat...de ar prelua si altele...da asa cum trebuie...ar fi ceva.
bai...asta este o chestie care tine de economie...astia nu stiu economie...pana si eu care am citit cateva carti de economie si am niste studii stupide in domeniul economic...imi pot da seama ca este o balarie ce fac ei... MA FACI DE TI ADUC CARTEA SI TI SCRIU DIN EA PE FORUM.
in orice caz...stai tu linistita ca economia nu este pentru TURME. TURMA ARE IMPRESIA CA LEGEA SALARIZARII ESTE PENTRU SALARIZARE...DAR NU E ASA...SI AU EI IMPRESIA CA LE PLATESC EU CAR UL.
am trecut printr o parte a spectrului profesiilor juridice si crede ma ca stiu.
crede ma kinga ca tu cand de fata buna esti...si muncitoare...tu ... tu nu muncesti cat munceste un grefier de SNG...de la acelasi TB...
ca pana la urma, inevitabil, daca unui magistrat ii dai 25 de milioane...lu grefieru cat ii dai?...mai putin...cat de putin? pai ei au acum vreo 13...deci...ii dam cat? vreo 7/8 milioane? si l tinem in sistem obligatoriu vreo 5 ani? ma lasi...DA TU CREZI CA EI SAU NOI...SUNTEM ANIMALELE TARII?
CE MA FREACA PE MINE CA LUCREZI TU LA PRIVAT...SI CA ESTI NEMULTUMIT. DU TE IN AVOCATURA...
TU VREI SA FACI ECONOMIE LUANDU MI MIE DIN GURA?
PAI...CREDE MA CA EU CHIAR MUNCESC...TE IAU SA VEZI. TU CU CAT M AI PLATI ASA... DE DOSAR? PENTRU CA LUCREZ UN DOSAR?
FAC VREO 100 PE LUNA. IAU 27 NU? IMPARTIM. 2700 LA 100, REZULTATUL ESTE DE 27 LEI...ADICA 270.000 DE MII VECHI.
DE ACORD? SI SCRIU SA SPUNEM VREO 3/4 PAGINI IN MEDIE...EU CHIAR SCRIU ATAT LA O LUCRARE. DECI TU IMI DAI MIE 6.75 LEI PER PAGINA MAI RAU DECAT ITI IA CINEVA SA TI DACTILOGRAFIEZE O PAGINA? AI SA MI SPUI CA AM DACTILOGRAF...DAR NICI MACAR NU ESTE ASA...SI ORICUM NU AR CONTA...CA DOAR E O COMPARATIE...CA SA VEDETI CAT DE FRAIERI SUNTETI. SINCER.
si daca totusi ne gandim ca nu suntem dactilografi...
si ca muncim pentru voi...totusi...e ceva...da?
SAU .. ALTFEL...IMPARTIM 100 LA 20 DE ZILE...DE ACORD? SI FACEM ABSTRACTIE SI DE ALTE ATRIBUTII, DA? SINCER SINCER.
100 LA 20 DA 5. AI 8 ORE SA LUCREZI 5 HOTARARI, RECHIZITORII, ORDONANTE, ...NU? SA LE STUDIEZI...SA LE LINGI...ITI TREC DE MAI MULTE ORI PRIM MANA...TU NU VEZI DOAR 100 LA LUNA..SPER CA ESTI DE ACORD.
GADESTE TE CA EU LUCREZ INTR O INSTITUTIE CARE NU ARE VOLUMUL ALTORA...SA SPUNEM 250 PE LUNA DE OM.
nimeni...nu munceste ca unul de la nu stiu care sector care intra cu vreo 120 pe sedinta...si poate ca intra de mai mult de 4 ori pe luna (PT CA EU II BAG IN ACEEASI OALA SI ASTA NU DOAR CAND AM EU CHEF CUM LI SE MAI INTAMPLA LOR...CA LOR LI SE DA CEVA...NUMAI DACA I SE DA MAGISTRATULUI)... si crede ma ca tu nu cari dosare cu valiza acasa...
ca esti la patron...si ca e si roman...si ca o fi al dracului...eu te cred...da asta nu ma priveste pe mine...adica pe mine in particular ma seaca si situatia unuia ca tine....ca imi pot imagina lejer anumite lucruri...ca sunt om modest ca si tine...
cat e la voi dactilografiatul unei pagini la masina de scris? pe bune acu...da si un frizer castiga mai bine la o freza...unul care iti smulge parul de pe buze...face de 10 ori cat frizerul...ca e in plus ceara.
TE SALUT si ai reusit sa ma superi!
dar si tin la tine...asa ca...nu am ce face decat sa mi inghit nervii.
da lasa ca te aduc eu pe aici...sigur...ca doar nu esti departe.
insasi ideea de a se umba prin domeniul asta...la salarii e hidoasa...tu asta nu intelegi...tu poate ca ai un sindicat ceva care sa te reprezinte...apeleaza l. ca eu unul nu stiu ce sa fac sa cer o marire. teoretic, la tine se poate, la mine nu.
aici nu e vorba despre salarizare...tu chiar crezi ca e vorba despre asta.
daca as putea sa discut cu tine fata in fata...crede ma...ca nu ai gandi asa...
da le dracu pe alea de la tb...
da i in rahat pe toti coruptii...
tu nu vrei sa intelegi ca asta nu este salariu...crede ma cand iti spun...
eu nu ma vaiet ca alea...dar eu unul pot spune ca sunt nemultumit de salariu si nu sunt tocmai un mare mofturos...crede ma ca nu face...TU NU INTELEGI CA AICI E IAD. TU NU PRICEPI CA NU POTI SA TI FACI TREABA SUPERFAIN? PAI CE DRACU SA FACI CAND AI O MIE DE DOSARE...CAND TRE SA LUCREZI CA LA UZINA...SI CAND VINE UNU SI ALTUL SI TE BAZAIE...CA TI IA DIN SALARIU.
CE DRACU VI SE PARE ASA MULT LA 32 DE MILIOANE? stai aici ca boul de dimineata pana noaptea...vi se pare ca e asa...supersimplu? hai sa spunem ca esti superpasionat, superdement SI PROBLEMELE TRIBUNALULI SUNT ALE TALE PERSONALE...DAR BAI...TOTUSI...TE IMBOLNAVESTI...NU REZISTI FIZIC. NU AI TIMP NICI SA RESPIRI. NICI SA MANANCI, NICI CONCEDIU, NIMIC.
tu ai idee ce e aici? vai de ... mama noastra...asta vrea si dobitocul ala
pai tu stii cum a vorbit el cu noi? cum au vorbit ei?...eu nu pot spune aci...ca deh...
eu nu spun asa ca o fufa...hai...sa fie si la noi ca in Germania...dar nici asa tati...SI PANA LA URMA TU CREZI CA AIA SUNT NU STIU DE CAPSOMANI?
SAU TU CREZI CA EU ITI SPUN ASTEA DE LA TV.? NU AS VREA SA CREZI ASA CEVA. tu te uiti prea mult la TV si vrei sa faci pe haiducul.
SI EU AM O MARE REPULSIE...CA SI A TA...MOTIVE SIMILARE...INSA CREDE MA CA LUCRURILE STAU ASA: CE E, E! CE NU, NU!
VOI PUNETI BOTUL LA FAZA ASTA CU ECONOMIA?
PAI DA VOI STITI CUM SE FACE REPARTIZAREA VENITURILOR INTRE DIFERITELE ZONE TERITORIALE SI PATURI SOCIALE, IN GERMANIA? ca de acolo am inteles ca au preluat...de ar prelua si altele...da asa cum trebuie...ar fi ceva.
bai...asta este o chestie care tine de economie...astia nu stiu economie...pana si eu care am citit cateva carti de economie si am niste studii stupide in domeniul economic...imi pot da seama ca este o balarie ce fac ei... MA FACI DE TI ADUC CARTEA SI TI SCRIU DIN EA PE FORUM.
in orice caz...stai tu linistita ca economia nu este pentru TURME. TURMA ARE IMPRESIA CA LEGEA SALARIZARII ESTE PENTRU SALARIZARE...DAR NU E ASA...SI AU EI IMPRESIA CA LE PLATESC EU CAR UL.
am trecut printr o parte a spectrului profesiilor juridice si crede ma ca stiu.
crede ma kinga ca tu cand de fata buna esti...si muncitoare...tu ... tu nu muncesti cat munceste un grefier de SNG...de la acelasi TB...
ca pana la urma, inevitabil, daca unui magistrat ii dai 25 de milioane...lu grefieru cat ii dai?...mai putin...cat de putin? pai ei au acum vreo 13...deci...ii dam cat? vreo 7/8 milioane? si l tinem in sistem obligatoriu vreo 5 ani? ma lasi...DA TU CREZI CA EI SAU NOI...SUNTEM ANIMALELE TARII?
CE MA FREACA PE MINE CA LUCREZI TU LA PRIVAT...SI CA ESTI NEMULTUMIT. DU TE IN AVOCATURA...
TU VREI SA FACI ECONOMIE LUANDU MI MIE DIN GURA?
PAI...CREDE MA CA EU CHIAR MUNCESC...TE IAU SA VEZI. TU CU CAT M AI PLATI ASA... DE DOSAR? PENTRU CA LUCREZ UN DOSAR?
FAC VREO 100 PE LUNA. IAU 27 NU? IMPARTIM. 2700 LA 100, REZULTATUL ESTE DE 27 LEI...ADICA 270.000 DE MII VECHI.
DE ACORD? SI SCRIU SA SPUNEM VREO 3/4 PAGINI IN MEDIE...EU CHIAR SCRIU ATAT LA O LUCRARE. DECI TU IMI DAI MIE 6.75 LEI PER PAGINA MAI RAU DECAT ITI IA CINEVA SA TI DACTILOGRAFIEZE O PAGINA? AI SA MI SPUI CA AM DACTILOGRAF...DAR NICI MACAR NU ESTE ASA...SI ORICUM NU AR CONTA...CA DOAR E O COMPARATIE...CA SA VEDETI CAT DE FRAIERI SUNTETI. SINCER.
si daca totusi ne gandim ca nu suntem dactilografi...
si ca muncim pentru voi...totusi...e ceva...da?
SAU .. ALTFEL...IMPARTIM 100 LA 20 DE ZILE...DE ACORD? SI FACEM ABSTRACTIE SI DE ALTE ATRIBUTII, DA? SINCER SINCER.
100 LA 20 DA 5. AI 8 ORE SA LUCREZI 5 HOTARARI, RECHIZITORII, ORDONANTE, ...NU? SA LE STUDIEZI...SA LE LINGI...ITI TREC DE MAI MULTE ORI PRIM MANA...TU NU VEZI DOAR 100 LA LUNA..SPER CA ESTI DE ACORD.
GADESTE TE CA EU LUCREZ INTR O INSTITUTIE CARE NU ARE VOLUMUL ALTORA...SA SPUNEM 250 PE LUNA DE OM.
nimeni...nu munceste ca unul de la nu stiu care sector care intra cu vreo 120 pe sedinta...si poate ca intra de mai mult de 4 ori pe luna (PT CA EU II BAG IN ACEEASI OALA SI ASTA NU DOAR CAND AM EU CHEF CUM LI SE MAI INTAMPLA LOR...CA LOR LI SE DA CEVA...NUMAI DACA I SE DA MAGISTRATULUI)... si crede ma ca tu nu cari dosare cu valiza acasa...
ca esti la patron...si ca e si roman...si ca o fi al dracului...eu te cred...da asta nu ma priveste pe mine...adica pe mine in particular ma seaca si situatia unuia ca tine....ca imi pot imagina lejer anumite lucruri...ca sunt om modest ca si tine...
cat e la voi dactilografiatul unei pagini la masina de scris? pe bune acu...da si un frizer castiga mai bine la o freza...unul care iti smulge parul de pe buze...face de 10 ori cat frizerul...ca e in plus ceara.
TE SALUT si ai reusit sa ma superi!
dar si tin la tine...asa ca...nu am ce face decat sa mi inghit nervii.
da lasa ca te aduc eu pe aici...sigur...ca doar nu esti departe.
imi pare rau ca te-ai suparat
banuiam ca o sa interpretezi altfel sau eu nu am fost suficient de clara..
e clar ca nu trebuiau sa se atinga in halul asta de magistrati...
desi.. daca strangem cureaua sa stranga toata lumea, nu???
darrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Ignite si acu o luna, si acum 2 luni si acu 3 luni.. situatia era la fel..
de ce au tacut??
asta este enervant...
ca acum vin si se plang de conditii, de mizerie, de dosare... dar pana acum ce au facut Ignite??
nada...
situatia era cum era...
magistratii vor RESPECT
respectul se castiga.. si nu asa...
nimeni nu contesta ca magistratii si grefieri nu lucreaza.. problema este CALITATEA nu cantitatea Ignite...
sa elimine din randurile lor pe corupti,
cand un judecator greseste flagrant.. pai sa raspunda.. oferiti o justitie dreapta si corecta..
si atunci meritati statutul special..
dar.. ce avem acum... e durere.. iar cu protestul asta s-a stricat si mai mult..
pentru ca nu ati dat in politicieni, nu in guvern..
ati dat in justitiabil...
da.. ati dat in omul de rand.. din al carui taxe si impozite se aduna salariul vostru..
ma uitam azi la batraneii din fata salii de judecata.. care se intrebau si ne striga dupa nume?? nu tanti.. azi nu va fi sedinta... dar eu ma judec de 3 ani de zile.. cand se termina??? sicccccc
nu generalizez.. departe de mine ideea..
am spus clar.. sunt si judecatori demn de tot respectul din lume..
dar din pacate.. avem mult rpea multi judecatori corupti, manjiti si rauvaoitori..
PS
eu stiu cat lucrez.. si mai stiu care imi sunt responsabilitatile..
nu avem sindicat...

banuiam ca o sa interpretezi altfel sau eu nu am fost suficient de clara..
e clar ca nu trebuiau sa se atinga in halul asta de magistrati...
desi.. daca strangem cureaua sa stranga toata lumea, nu???

darrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Ignite si acu o luna, si acum 2 luni si acu 3 luni.. situatia era la fel..
de ce au tacut??
asta este enervant...
ca acum vin si se plang de conditii, de mizerie, de dosare... dar pana acum ce au facut Ignite??
nada...
situatia era cum era...
magistratii vor RESPECT
respectul se castiga.. si nu asa...
nimeni nu contesta ca magistratii si grefieri nu lucreaza.. problema este CALITATEA nu cantitatea Ignite...
sa elimine din randurile lor pe corupti,
cand un judecator greseste flagrant.. pai sa raspunda.. oferiti o justitie dreapta si corecta..
si atunci meritati statutul special..
dar.. ce avem acum... e durere.. iar cu protestul asta s-a stricat si mai mult..
pentru ca nu ati dat in politicieni, nu in guvern..
ati dat in justitiabil...
da.. ati dat in omul de rand.. din al carui taxe si impozite se aduna salariul vostru..
ma uitam azi la batraneii din fata salii de judecata.. care se intrebau si ne striga dupa nume?? nu tanti.. azi nu va fi sedinta... dar eu ma judec de 3 ani de zile.. cand se termina??? sicccccc
nu generalizez.. departe de mine ideea..
am spus clar.. sunt si judecatori demn de tot respectul din lume..
dar din pacate.. avem mult rpea multi judecatori corupti, manjiti si rauvaoitori..
PS
eu stiu cat lucrez.. si mai stiu care imi sunt responsabilitatile..
nu avem sindicat...

Ati citit asta ieri?
http://www.cotidianul.ro/avocat_si_prof ... 96900.html
Eu cred ca toata situatia asta este de-a dreptul jenanta...insa, parerea mea este ca nu se vrea in nici un caz o justitie corecta, independenta ci din contra, magistrati usor coruptibili, o justitie usor de manipulat.
Asa v-ar vrea, asa ne-ar vrea...
Nu este vorba de nici o economie - daca economia era problema, se fura mai putin. Daca s-ar pune la modul real, autentic, problema coruptiei in justitie - s-ar rezolva.
Da nu se pune, nu se rezolva nimic si se lipesc, in schimb, cu sarg, etichete. Nu vad nici un motiv pentru care magistrati dedicati, pasionati sau pur si simplu profesionisti..sa indure eticheta care se pune pe intreaga justitie.
Zic si eu de salariile magistratilor (mai curand de statutul magistratilor) nici macar nu sunt pe-aproape de magistratura...DAR...,ca principiu, e de super cacao toata aceasta mascarada. Magistratul, dincolo de exemple concrete, intruchipeaza un principiu, fara de care suntem ca la Piticot...10 pasi inapoi, afara din joc...
Si la fel de jenant este pentru profesori si pentru medici...ca nu stiu de ce la naiba merg lucrurile atat de prost in tara asta...
http://www.cotidianul.ro/avocat_si_prof ... 96900.html
Eu cred ca toata situatia asta este de-a dreptul jenanta...insa, parerea mea este ca nu se vrea in nici un caz o justitie corecta, independenta ci din contra, magistrati usor coruptibili, o justitie usor de manipulat.
Asa v-ar vrea, asa ne-ar vrea...
Nu este vorba de nici o economie - daca economia era problema, se fura mai putin. Daca s-ar pune la modul real, autentic, problema coruptiei in justitie - s-ar rezolva.
Da nu se pune, nu se rezolva nimic si se lipesc, in schimb, cu sarg, etichete. Nu vad nici un motiv pentru care magistrati dedicati, pasionati sau pur si simplu profesionisti..sa indure eticheta care se pune pe intreaga justitie.
Zic si eu de salariile magistratilor (mai curand de statutul magistratilor) nici macar nu sunt pe-aproape de magistratura...DAR...,ca principiu, e de super cacao toata aceasta mascarada. Magistratul, dincolo de exemple concrete, intruchipeaza un principiu, fara de care suntem ca la Piticot...10 pasi inapoi, afara din joc...
Si la fel de jenant este pentru profesori si pentru medici...ca nu stiu de ce la naiba merg lucrurile atat de prost in tara asta...
Sorry,kinga wrote:dar din pacate.. avem mult rpea multi judecatori corupti, manjiti si rauvaoitori..

Acestia nu sunt corupti si manjiti, mai rau, sunt santajabili, exact ce se incearca si acum prin nenorocita asta de lege.
Chiar nu ati observat faptul ca CSM-ul si ICCJ-ul au fost ultimii, ca altfel taceau si inghiteau, ca acolo este grosul, ca de, au cea mai mare vechime !?
Sunt de acord si cu Ignite, ca este o mare mizerie legea, care se refera la un nou concept, care nu exista in nici o lege, PUTEREA JUDICIARA, si prin care se incearca sa se diminueze si sa egalizeze PUTEREA JUDECATOREASCA cu functionarii publici din ministerul justitiei, desi ministerul face parte din cealalta putere din stat, cea executiva.
Si nu vad de ce sa nu-si stabileasca judecatorii singuri salariile, din moment ce parlamentarii, puterea legislativa, isi stabilesc singuri salariile iar, puterea executiva trebuie sa le stabileasca pe cele in care are competenta.
Dintre toate cele trei puteri din stat, puterea judecatoreasca este singura care "produce" fondurile necesare, prin taxele de timbru, dar care le-a fost luata cu japca si data la scumpii alesi locali ca sa aiba mai multi bani de furat cu floricele, pomisori, bordurici, etc., platite de 10 ori mai mult decat fac, la propriile firme sau ale prietenilor, care, se ofilesc, se strica, si trebuiesc inlocuite repede, alti bani de furat.
Deci, in masura in care aceste taxe de timbru ajung sa acopere salariile, pe care ar trebui sa si le stabileasca singuri, atunci acest lucru nu mai este conform asertiunilor false din mass-media si ale unor nesimtiti din conducerea statului care uita ca Romania este un stat de drept, si ca nu este admisibil ca o singura putere sa rastoarne principiul constitutional si sa hotarasca in numele celorlalte doua, cu privire la pretinsa impartire a banilor putini din bugetul de stat.
Chiar nu va racaie discrepanta dintre suma de bani care era in bugetul de stat in noiembrie 2008 si vaicarelile permanente ca nu sunt bani?
Poate ca acestea ar fi adevarate daca s-ar spune si continuarea, nu sunt bani destui de furat ca sa ajunga la toti alesii aliati, pe fata sau in secret.
Nu cititi macar titlurile OUG-rilor si HG-urilor din Monitorul Oficial ca sa vedeti destinatia tuturor banilor din bugetul de stat din noiembrie anul trecut si pana acum ?
Puteati sa remarcati ca exista un hei-rup, dar in privinta auto-exproprierilor de terenuri in vederea construirii de sosele de centura, autostrazi, drumuri judetene, dar care urmeaza a se construi in anul 2050, iar preturile oferite pe terenuri din extravilan foarte rar sunt mai mici de 3 euro/mp, si care sunt contestate si acestea, si se obtin imediat 10-15 euro/mp. (a se vedea topicul "Unde sa ma adresez pentru despagubire?")
Calculati cati bani a dat guvernul aliat pe aceste exproprieri si o sa gasiti bugetul de stat plus fondurile europene accesate pentru studiile de fezabilitate facute tot pe sistemul de hei-rup, tot de firmele alesilor aliati, si gasiti imediat si motivul de ce nu sunt bani in sanatate, invatamant, justitie, etc..
Politica dusa de acesti alesi, prin aprobarea iesirii la pensie a judecatorilor si grefierilor dar, neangajarea in aceeasi proportie a altora noi, prin stabilirea acestor niveluri de salarizare a judecatorilor, prin lipsirea instantelor de lucrurile elementare ca, hartia, pixurile, computere (am in mana o decizie a Tribunalului Prahova redactata la masina de scris, in 2009, cand un nenorocit de pc second-hand costa 50 de lei), sisteme de inregistrare audio si video a sedintelor (introducere prorogata din 2006 la infinit, acum pentru 1 ianuarie 2010) etc., este in mod mai mult decat evident, una dusa pentru a indeparta din randul magistratilor pe toti cei care sunt capabili si care nu se compromit, si atragerea celor care nu pot sa-si gaseasca un loc in avocatura sau sa fie angajati de o firma care ofera un salariu decent, si care accepta sa se complaca cu aceasta situatie, ceea ce spune multe despre caracterul si comportamentul viitor al acestora, cu exceptia celor cativa, care sunt niste idealisti si incurabili optimisti, ca se va schimba ceva, candva, si in justitia din Romania.
Sa oferi un salariu de 2.000 de lei unui judecator si sa-l pui sa intre in sala cu 100 de dosare, si sa stea de la ora 8:30 pana la 18:30 pe scaun, pentru ca a doua zi sa repete acelasi lucru cu alte 100 de dosare, sa mai pronunte si solutii corecte in situatia in care nu are nici o pregatire si experienta prea buna, nici timpul fizic necesar pentru a citi macar odata toate dosarele de cap la coada, nu este numai prejudiciabil, atat actului de justitie, cat si sanatatii mintale a acestuia, ci, este inuman, si nici nu se poate visa la un act de justitie, macar corect, daca nu de calitate.
Gata, ca prea m-am lasat dus de val, si ajung sa repet aceleasi lucruri, in mod evident, inutil, ca si orice discutie dusa in contradictoriu intre noi, pe acest subiect, atata timp cat nu noi suntem cei care jucam in jocul asta murdar si nu avem puterea de decizie.

mai kinga, dar pe mine nu ma intereseaza mai faptul ca aia sunt corupti.
pe mine ma intereseaza sa am pe hartie o justitie care sa fie reglementata intr un anume fel, remunerata intr un anume fel.
si daca, in fapt, sunt care nu respecta...atunci...sa raspunda.
dar ce vina am eu? NICIUNA.
TU DACA TRECI DE CONCURS SI TE APUCI DE TREABA SI AI O MINTE CURATA, UN SUFLET CARE NU E CORODAT...TE SIMTI BINE SA FII CONTROLATA LA GLEZNE DE ... TOTI PROSTII CARE FAC CREDITE SI RAMAN FARA BANI? SAU CARE BEAU CERNEALA SE REGULEAZA FAC COPII SI COPIII FURA DE I GASESC NABADAILE? CHESTIA ASTA...ESTE DOAR UN PRETEXT.
BASESCU TOCMAI ASTA VREA...CA PE HARTIE, CARE APOI VA FI UN MIJLOC LEGAL, SA CONTROLEZE...IAR TU CA O MARE FRAIERA CASTI GURA.
SA FACA UN OM ONEST O ASEMENEA REFORMA, IAR NU ASTIA. AI INTELES?
NU UNU CARE PUTE...PAI TU MA COMPARI CU AIA?
TU SAU VOI ATATA MINTE AVETI SA CREDETI CA ASTA ESTE SOLUTIA? ASA SCAPATI VOI DE CORUPTIE? NOI...ASA REZOLVAM PROBLEMA...
CE MA FRECI LA MELODIE CU CHESTII DE GENUL ASTA...CA AM DAT IN UNU IN ALTU...CA NE AM BUCURAT LA LEGI NU STIU DE CARE...SI AM DAT IN CONSECINTA SOLUTII INECHITABILE...AU FOST LEGALE?
INTR O ASEMENEA SITUATIE...A CUI ESTE VINA PRIMARA? A LEGIUITORULUI. DA? PUNCT. GATA. DE AICI NU MA MAI INTERESEAZA.
IA TRENU...DU TE IN BUCURESTI...INTRA SI VEZI UN COMPLET TANAR...SI GANDESTE...ANALIZEAZA...AI SA VEZI CA E ALTCEVA.
SI LAPUSNEANU A TAIAT CAPETELE UNORA...DAR NU ASA A REZOLVAT O PROBLEMA....
TOATA CHESTIA ASTA...NICI MORALA, ECHITABILA NU ESTE, NICI ECONOMIC POTRIVITA...CACI ASTEA NU SUNT MASURI MAI...CITESTE O CARTE DE ECONOMIE...SI APOI BAGA TE...
NU TREBUIE SA STRANGA CUREAUA TOATA LUMEA...PARE CA SUNT IDIOT...DAR NU E ASA...
CUREAUA TREBUIE STRANSA INTR ADEVAR...DE CATRE BUGETARI...INSA ASTA INSEAMNA INTAI REDUCEREA ANUMITOR CHELTUIELI,,,NU NEAPARAT DIN PRIMA...CHELTUIELI DE PERSONAL.
TU ACUM CE VREI SA SPUI CU FAZA CA TU MUNCESTI...
VREI SA AVEM ACELASI SALARIU?
DACA IL AI MAI MARE...E FOARTE OK...INSA DACA IL AI MAI MIC...AI PRETENTIE DE LA MINE? DU TE...SI CAUTA...IN ALTA PARTE.
EU NU AM DE GAND SA FAC ASTA...EU NU POT SA PLEC SA CAUT IN ALTA PARTE...PENTRU CA NU SUNT PE O PIATA.
TU ESTI PE PIATA MUNCII...CEEA CE TREBUIE SA BAGI LA CAP...ADICA VREAU SA SPUN...CA NU E TOT UNA...DIN PUNCT DE VEDERE TEHNIC, ECONOMIC SI DE CARE MAI DORESTI TU.
ECONOMII SE FAC ALTFEL LA BUGET...AFP SA SE DUCA SA EXECUTE CREANTELE CATRE STAT...IAR NU SA VINA IN FALIMENTE SI SA SE INSCRIE PRIMII IN TABELELE DE CREANTE DUPA CE 5 ANI NU AU FACUT O VERIFICARE SIMPLA SI NU AU INCERCAT SA RECUPEREZE PREJUDICII DE MILIARDE.
SA SE RESTRUCTUREZE ACTIVITATI BUGETARE...SA SE INTRODUCA SISTEME MODERNE...IAR NU SA TII 5 OAMENI IN BIROU... IN LOC DE UNUL. ACOLO DA...TREBUIE SA SARI DE FUND IN SUS...CA SI PANA ACUM.
DE CE PANA ACUM NU AI AVUT IDEILE ASTEA DE A ECONOMISI?
DE CE TE MIRI CA ACUM SAR JUDECATORII IN AER?
OARE DE CE TI SE PARE ASTA UN ARGUMENT?
CARE E RELEVANTA ACESTUI ASPECT?
DE UNDE PANA UNDE SPUI TU CA NU E CALITATE?
ESTE ... CALITATE IN CONDITIILE DATE.
CUM NAIBA SA AM CALITATE...CAND EU AM DE ALES...ORI RAMAN RESTANT...ORI FAC IN GRABA.
E FOARTE SIMPLU. TARE AS VREA SA TE VAD LA LUCRU.
SI SPER. SA DEA DRACU SA NU IEI!...SI DACA IEI SA VEZI ATUNCI RASU DRACU...IN FIECARE ZI O SA TI DAU UN MESAJ...SI O SA TE TRAG DE MOT.
SPUNE MI SI MIE CE VREA BASE CAND SPUNE CATRE JURNALISTI: STAPANUL VOSTRU E...
IAR NOUA NE URLA IN MICROFOANE...STAPANUL VOSTRU...PAUZA...TREBUIE SA FIE LEGEA...
DE PARCA STIE EL CA AVEM UN ANUME STAPAN.
A SPUS O PE BUNE!
CAND IL VEZI CA FOLOSESTE ACEST TIPAR...CUM SA NU TE SIMTI...INTEPAT?
BAI ... EU M AM SIMTIT FOARTE PROST LA COTROCENI...FOARTE.
DA STII CE E MISTO? FOARTE MULTI IL DOREAU.
EI LUCREAZA PE BANI PUTINI...SUNT SUPER MULTUMITI. SI STII CE? CU AIA O SA AI TU DE A FACE. CU AI LUI. ITI DORESC SUCCES IN CHESTIA ASTA.
STII CA...FIECARE PASARE ... PE GRAIUL EI SE DUCE NAIBII.
ASTA VRETI...ASTA O SA AVETI. IAR EU IMI VAD DE MUCII MEI. IMI FAC TREABA DUPA CUM IMI E FIREA SI ALUATU.
GANDESTI AIUREA...EU INTELEG PERFECT CE SPUI...DA CATI NU SIMT CE SIMTI TU? VAI...DAR SUNT CONVINS CA ORICE TANAR CU CEVA MINTE SI SANGE IN EL...SIMTE ANUMITE LUCRURI...INSA ESTE PROFUND GRESIT CE SUSTII.
INCA O DATA...NU AS VREA SA FIU REMUNERAT...CA IN GERMANIA SAU NU MAI STIU PE UNDE...DAR TOTUSI...VREAU SA FIU REMUNERAT...SI VREAU SA SE RESPECTE ANUMITE LUCRURI ESENTIALE...LEGALE.
ESTI NEMULTUMITA DE SOLUTII...AI MIJLOACE LEGALE...INSA NU ASTA E CALEA...REDUCEREA SALARIULUI...SI SA NU MAI SPUN CA NU SE REZOLVA NICI UN DRAC PE NICAIERI.
O SA VEZI TU..SI O SA TI DAI SEAMA
pe mine ma intereseaza sa am pe hartie o justitie care sa fie reglementata intr un anume fel, remunerata intr un anume fel.
si daca, in fapt, sunt care nu respecta...atunci...sa raspunda.
dar ce vina am eu? NICIUNA.
TU DACA TRECI DE CONCURS SI TE APUCI DE TREABA SI AI O MINTE CURATA, UN SUFLET CARE NU E CORODAT...TE SIMTI BINE SA FII CONTROLATA LA GLEZNE DE ... TOTI PROSTII CARE FAC CREDITE SI RAMAN FARA BANI? SAU CARE BEAU CERNEALA SE REGULEAZA FAC COPII SI COPIII FURA DE I GASESC NABADAILE? CHESTIA ASTA...ESTE DOAR UN PRETEXT.
BASESCU TOCMAI ASTA VREA...CA PE HARTIE, CARE APOI VA FI UN MIJLOC LEGAL, SA CONTROLEZE...IAR TU CA O MARE FRAIERA CASTI GURA.
SA FACA UN OM ONEST O ASEMENEA REFORMA, IAR NU ASTIA. AI INTELES?
NU UNU CARE PUTE...PAI TU MA COMPARI CU AIA?
TU SAU VOI ATATA MINTE AVETI SA CREDETI CA ASTA ESTE SOLUTIA? ASA SCAPATI VOI DE CORUPTIE? NOI...ASA REZOLVAM PROBLEMA...
CE MA FRECI LA MELODIE CU CHESTII DE GENUL ASTA...CA AM DAT IN UNU IN ALTU...CA NE AM BUCURAT LA LEGI NU STIU DE CARE...SI AM DAT IN CONSECINTA SOLUTII INECHITABILE...AU FOST LEGALE?
INTR O ASEMENEA SITUATIE...A CUI ESTE VINA PRIMARA? A LEGIUITORULUI. DA? PUNCT. GATA. DE AICI NU MA MAI INTERESEAZA.
IA TRENU...DU TE IN BUCURESTI...INTRA SI VEZI UN COMPLET TANAR...SI GANDESTE...ANALIZEAZA...AI SA VEZI CA E ALTCEVA.
SI LAPUSNEANU A TAIAT CAPETELE UNORA...DAR NU ASA A REZOLVAT O PROBLEMA....
TOATA CHESTIA ASTA...NICI MORALA, ECHITABILA NU ESTE, NICI ECONOMIC POTRIVITA...CACI ASTEA NU SUNT MASURI MAI...CITESTE O CARTE DE ECONOMIE...SI APOI BAGA TE...
NU TREBUIE SA STRANGA CUREAUA TOATA LUMEA...PARE CA SUNT IDIOT...DAR NU E ASA...
CUREAUA TREBUIE STRANSA INTR ADEVAR...DE CATRE BUGETARI...INSA ASTA INSEAMNA INTAI REDUCEREA ANUMITOR CHELTUIELI,,,NU NEAPARAT DIN PRIMA...CHELTUIELI DE PERSONAL.
TU ACUM CE VREI SA SPUI CU FAZA CA TU MUNCESTI...
VREI SA AVEM ACELASI SALARIU?
DACA IL AI MAI MARE...E FOARTE OK...INSA DACA IL AI MAI MIC...AI PRETENTIE DE LA MINE? DU TE...SI CAUTA...IN ALTA PARTE.
EU NU AM DE GAND SA FAC ASTA...EU NU POT SA PLEC SA CAUT IN ALTA PARTE...PENTRU CA NU SUNT PE O PIATA.
TU ESTI PE PIATA MUNCII...CEEA CE TREBUIE SA BAGI LA CAP...ADICA VREAU SA SPUN...CA NU E TOT UNA...DIN PUNCT DE VEDERE TEHNIC, ECONOMIC SI DE CARE MAI DORESTI TU.
ECONOMII SE FAC ALTFEL LA BUGET...AFP SA SE DUCA SA EXECUTE CREANTELE CATRE STAT...IAR NU SA VINA IN FALIMENTE SI SA SE INSCRIE PRIMII IN TABELELE DE CREANTE DUPA CE 5 ANI NU AU FACUT O VERIFICARE SIMPLA SI NU AU INCERCAT SA RECUPEREZE PREJUDICII DE MILIARDE.
SA SE RESTRUCTUREZE ACTIVITATI BUGETARE...SA SE INTRODUCA SISTEME MODERNE...IAR NU SA TII 5 OAMENI IN BIROU... IN LOC DE UNUL. ACOLO DA...TREBUIE SA SARI DE FUND IN SUS...CA SI PANA ACUM.
DE CE PANA ACUM NU AI AVUT IDEILE ASTEA DE A ECONOMISI?
DE CE TE MIRI CA ACUM SAR JUDECATORII IN AER?
OARE DE CE TI SE PARE ASTA UN ARGUMENT?
CARE E RELEVANTA ACESTUI ASPECT?
DE UNDE PANA UNDE SPUI TU CA NU E CALITATE?
ESTE ... CALITATE IN CONDITIILE DATE.
CUM NAIBA SA AM CALITATE...CAND EU AM DE ALES...ORI RAMAN RESTANT...ORI FAC IN GRABA.
E FOARTE SIMPLU. TARE AS VREA SA TE VAD LA LUCRU.
SI SPER. SA DEA DRACU SA NU IEI!...SI DACA IEI SA VEZI ATUNCI RASU DRACU...IN FIECARE ZI O SA TI DAU UN MESAJ...SI O SA TE TRAG DE MOT.
SPUNE MI SI MIE CE VREA BASE CAND SPUNE CATRE JURNALISTI: STAPANUL VOSTRU E...
IAR NOUA NE URLA IN MICROFOANE...STAPANUL VOSTRU...PAUZA...TREBUIE SA FIE LEGEA...
DE PARCA STIE EL CA AVEM UN ANUME STAPAN.
A SPUS O PE BUNE!
CAND IL VEZI CA FOLOSESTE ACEST TIPAR...CUM SA NU TE SIMTI...INTEPAT?
BAI ... EU M AM SIMTIT FOARTE PROST LA COTROCENI...FOARTE.
DA STII CE E MISTO? FOARTE MULTI IL DOREAU.
EI LUCREAZA PE BANI PUTINI...SUNT SUPER MULTUMITI. SI STII CE? CU AIA O SA AI TU DE A FACE. CU AI LUI. ITI DORESC SUCCES IN CHESTIA ASTA.
STII CA...FIECARE PASARE ... PE GRAIUL EI SE DUCE NAIBII.
ASTA VRETI...ASTA O SA AVETI. IAR EU IMI VAD DE MUCII MEI. IMI FAC TREABA DUPA CUM IMI E FIREA SI ALUATU.
GANDESTI AIUREA...EU INTELEG PERFECT CE SPUI...DA CATI NU SIMT CE SIMTI TU? VAI...DAR SUNT CONVINS CA ORICE TANAR CU CEVA MINTE SI SANGE IN EL...SIMTE ANUMITE LUCRURI...INSA ESTE PROFUND GRESIT CE SUSTII.
INCA O DATA...NU AS VREA SA FIU REMUNERAT...CA IN GERMANIA SAU NU MAI STIU PE UNDE...DAR TOTUSI...VREAU SA FIU REMUNERAT...SI VREAU SA SE RESPECTE ANUMITE LUCRURI ESENTIALE...LEGALE.
ESTI NEMULTUMITA DE SOLUTII...AI MIJLOACE LEGALE...INSA NU ASTA E CALEA...REDUCEREA SALARIULUI...SI SA NU MAI SPUN CA NU SE REZOLVA NICI UN DRAC PE NICAIERI.
O SA VEZI TU..SI O SA TI DAI SEAMA
Salutare tuturor! Sunt avocat, actualmente in concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani, si beneficiez de o indemnizatie in cuantum de 4.000 de lei. Suma mentionata ne ofera un trai decent, mie si copilului, atat timp cat ne limitam la cele strict necesare. Spre fericirea si norocul meu, daca as ramane fara lichiditati, as avea la cine apela.... va scriu toate acestea intrucat, pur si simplu, mi se pare revoltator si imi repungna ceea ce se intampla cu salariile magistratilor... Probabil ca unii magistrati, fara familie (sot si copii in intretinere), considera suma desi nu multumitoare, totusi acceptabila... Din punctul meu de vedere, nici 3.500 lei nu reprezinta un venit decent pentru un magistrat, iar un judecator stagiar are cu muuuult mai putin. :(
Intreba Kinga cum de ne-am trezit fix acum, de ce am stat ca purceaua cocotata in varful cotetului atata timp si exact acum explodeaza mamaliga. Nu e nici prima, nici ultima care se intreaba acelasi lucru. Explicatia e pe cat de simpla si profana, pe atat de necunoscuta celor mai multi. Ea e COMUNICAREA rapida, eficienta, prompta intre magistratii tineri din toata tara pe internet. De aproape 9 luni de zile s-a dezvoltat treptat un forum al judecatorilor pe yahoo, care cuprinde chiar acum 1300 de magistrati, majoritar judecatori, ce schimba zilnic mesaje de ordinul sutelor, mai ales in ultimele doua zile. Mamaliga a explodat pentru ca au existat fermentii necesari pentru asta. Tot ceea ce se intampla acum a fost proiectat intelectual si strategic iar ulterior dezbatut pe forumul judecatorilor. Odata ce o instanta intra in febrilatie, Judecatoria sect.1 de exemplu in iulie, Curtea de Apel Targu-Mures acum, care a avut curajul pentru intaia oara ca printr-o hotarare in Adunarea Generala a judecatorilor sa promoveze ideea incetarii totale a activitatii, sentimentul protestard contagiaza instantaneu pe toti ceilalti magistrati. Am credinta ca fara acest mijloc exceptional de comunicare, pe care ironia sortii l-a facut ca magistratii tineri sa-l ”descopere” in mod real si eficient de abia in ultimul an, nu s-ar fi intamplat nimic spectaculos. Traim zorii unei revolutii in magistratura. Nu exista alta cale. Masiv an de an intra magistrati tineri in sistem. Cocosati de povara dosarelor nu putem face nimic de calitate. O rascoala impotriva dosarelor. Personal simt ca sunt apasata cu o ranga rece si ruginita pe ceafa-mi obosita. Suntem satuli de sute de dosare, pe care nu avem cum sa le citim. Sunt satula sa improvizez solutii juridice. Am devenit un soi de justitie fast food. Stiu. Avocati la fel de tineri ca noi lucreaza cu sutele in ”plantatii” civile profesionale de avocatura pana in miezul noptii, uneori pana a doua zi dimineata. Stau cu 2-3 costume de schimb la birou. Multi suntem veniti de acolo. Am vrut sa scapam de dracu si am dat de tat-su. Macar acolo aveam satisfactia unei munci de calitate si a unui venit mult mai mare, aici lucrez cu dosare la hectar pe 3000 de lei dupa ultimul proiect. Enough si enough!
acum eu ce sa va spun??
felicitari..
din partea mea sa aveti salarii de 10 ori cat primiti acum, sa mai primiti extra bonus si masini si o casa.. ca doar stalpul societatii este justitia.. (apropo.. cat au costat afisele alea stupide de prin instante.???
) sa nici nu mai veniti la job.. rezolvati dosarele de acasa cu webcam si messenger..
un lucru insa nu pot sa inghit.. faptul ca acum pedepsiti justiabilu.. care nu are absolut nicio vina.. si care a fost pedepsit deja ani si ani si ani...
Ignite.. scuipa, urla fa tot ce vrei.... si tu esti bugetar.. da??
poti sa ma faci proasta, stupida, etcccc.. take your time.. caps lock-ul vad ca functioneaza... asa.. ca.. scrie... scrie..scrie...
dar te rog.. nu intre orele 8,30 si 15...
ca doar atunci rezolvi sutele de dosare si nu ai timp nu????
in rest , din partea mea subiectul este inchis..
ce mai.. aveti dreptate... cu totii..
si Gigi...
PS
Veronica.. ce sa-ti spun... sunt targumureseanca..
nu aveam off cu ai mei...
nici pe departe.... sunt mandra ca avem juzi cum avem... crede-ma.. in mures indraznesc sa intru in sala.. fara frica .. uff oare .. ce se va intampla..in 80% din cazuri
.( si vrei o lista cu preferatii??? e cam lungaaaaaaaaaaa)
dar in rest.....

felicitari..
din partea mea sa aveti salarii de 10 ori cat primiti acum, sa mai primiti extra bonus si masini si o casa.. ca doar stalpul societatii este justitia.. (apropo.. cat au costat afisele alea stupide de prin instante.???

un lucru insa nu pot sa inghit.. faptul ca acum pedepsiti justiabilu.. care nu are absolut nicio vina.. si care a fost pedepsit deja ani si ani si ani...
Ignite.. scuipa, urla fa tot ce vrei.... si tu esti bugetar.. da??
poti sa ma faci proasta, stupida, etcccc.. take your time.. caps lock-ul vad ca functioneaza... asa.. ca.. scrie... scrie..scrie...
dar te rog.. nu intre orele 8,30 si 15...
ca doar atunci rezolvi sutele de dosare si nu ai timp nu????
in rest , din partea mea subiectul este inchis..
ce mai.. aveti dreptate... cu totii..

si Gigi...

PS
Veronica.. ce sa-ti spun... sunt targumureseanca..
nu aveam off cu ai mei...

dar in rest.....