BAROUL CONSTITUTIONAL

Vesti de interes.
Post Reply
boby

BAROUL CONSTITUTIONAL

Post by boby » 07 Apr 2004, 07:46

:roll: :!:

Foarte multi dintre voi ati observat ca a aparut un nou barou celui alternativ intitulat baroul constitutional . Foarte multi il contesta , altii ii iau apararea , cert este ca infiintarea acestuia se bazeaza pe o sentinta definitiva si irevocabila.
Problema este ca a izbucnit un adevarat razboi intre membrii celor doua barouri si astfel actul de justitie are de suferit . In multe instante membrii noului barou nu sunt lasati sa pledeze de catre vechii avocati . Si chiar nici unele instante nu ii accepta . Din cate am observat cei care se inscriu in noul barou sunt in special juristi care au avut salariile mici si doresc mai mult .Problema este ca daca o persoana angajeaza un avocat al acestui barou si nu este lasat de instanta sa pledeze sau de catre avocatii vechi hotararea pronuntata poate fi atacata cu de recurs , cu motivarea ca partea a fost lipsita de posibilitatea legala de a se apara.

As dorii in acest fel sa discutam pe marginea acestui subiect sa va spuneti parerile asupra noului barou si a efectelor juridice care pot aparea . Vi se pare normal infiintarea unui nou barou?Ati intalnit cazuri in justitie de avocati pledanti ai noului barou si daca da au avut vreun impediment ion pledoaria lor

cadri

baroul constitutional

Post by cadri » 08 Apr 2004, 20:13

da :!: :!: sunt de acord cu o alternativa a baroului " clasic". de ce :?: pt ca daca nu ai o ruda apropiata sau mii de dolari nu ai acces. se incalca in primul rand un drept fundamental:dr. la munca :x

consilierul

Post by consilierul » 06 May 2004, 09:39

nu considerati ca aceasta institutie nou aparuta este singulara si fara perspectiva devreme ce ea exista doar in tara noastra .
totusi ar fi interesant de observat evolutia acestui Barou Constitutional , daca in cele din urma se va alinia cerintelor baroului clasic, ma refer la taxele aferente desfasurarii activitatii sau cele pentru admitere si definitivat.
Daca acestanu va fi recunoscut ca atare sau ca o alternativa la baroul clasic el va fi sortit pierii asemeni membrilor ce-l compun.
intrebarea mea fireasca este, ce viitor poate avea si cine este pregatit sa-si asume riscul de a depune concluzii intr-o calitate (de avocat) de care nu poate fi sigur ca o are cat timp multi o neaga?
va multumesc[/b]

ramonn

Post by ramonn » 06 May 2004, 18:46

este ridicol , iar vrajala cu "drepturile constitutionale" este o lozinca de ziarist , burlesca . acest "barou" este nelegal v. art 57(3), nefiind arondat la UAR . art 1(2) din L51/1995 prevede cine exercita profesia , iar faptul ca se autointituleaza barou n-are nici o valoare . la fel art 16(1) precizeaza cum se realizeaza accesul in profesie , mai mult art 25 incrimineaza activitatea din cadrul "baroului" constitutional , fiind fapta penala . si in plus e o parodie , de ce nu sustin examen si intra ca oamenii in barourile "neconstitutionale" . asta e o vrajala si cred ca s-au saturat toti atat de fortele obscure ce ii persecuta cat si de spagile ori conspiratiile ce ii impiedica sa fie avocati . este in fapt un fel de incompetenta camuflata , un soi de diversiune in scopul probabil de a se "justifica" ... atat .

nota : articolele citate sunt cele din legea republicata , renumerotata .

Scorpion

Post by Scorpion » 06 May 2004, 19:31

Pe langa toate discutiile de legalitate si ilegalitate ale acestui BCR este de observat viciile relvate prin constituirea lui in si care caracterizeaza UAR-ul!
Adi
PS De ce nu sutin examen pentru intrare in barou???????
Pentur intrarea in baroul de avocati clasic se sustine intradevar un examen care este mai mult formal! Se stie conditia esentiala si ca pasaportul sunt recomandarile maestrilor!!!
Adi

dricaru

Post by dricaru » 06 Jul 2004, 21:01

Sunt de acord cu Bar Const.
Mi se pare o alternativa viabila baroului clasic.
Avocatura este o profesie liberala in care primeaza doar performanta.
Nu trebuie sa existe piedici administrative.
Si nici nu trebuie sa existe o casta inchisa pt ca repet..e vb de o profesie liberala!

DATACE

Punct de revedere

Post by DATACE » 08 Jul 2004, 15:54

Astazi am aprofundat si eu poanta asta cu Baroul Constitutional, io-s consilier juridic...de vreo 3 ani jumate in sistem public..si vorbeam acu vreo 3 zile la un shpritz cu nishte pretenari avocati...si unu-mi zice..."Hai ma vino la mine stagiar da-te dreq ca-ti dau 5 sute de parai pe luna salariu nu fi prost....da tre sa ai 5000 de coco sa iei examenu"...pai las-o frate Ramonn jos...ca se da shpaga la greu ca sa intru auzi...stagiar...pai dau 5000 ca sa intru stagiar...si 10000 ca sa iau definitiv...si poate-mi vand si casa daca vreau sa am shtampila de avocat.... pai de ce.... daca vreau sa fiu avocat...ma duc la barou constitutional...ma-nscriu...si daca ma tine dovleacu fac bani...da nu stau stagiar doi ani sa car sacosha nuj carui inkipuit maistru shaolin> e profesia de avocat liberala...pai lasa-ma sa o exrecit...daca-s incompetent....e problema mea...mor io de foame.... Se prefigureaza in Romania numai caste d-astea stupide.... la care tinerii care nu au "spate" sa nu mai aiba acces decat daca au bani sau fac te miri ce compromisuri.... Executorii si-au facut casta....notarii casta...avocatii casta.... sa plateshti taxe peste taxe pentru te miri ce adeverinte de membru sau prostii de genu asta...Care e problema ca mai este un barou legal constituit? ce...e doar o facultate de drept?.... ete numai de-al dreq ma-nscriu in Barou Constitutional si apoi ma suspend...asha de hobby... deshtept bota asta..meseriash....
PS Stiu baiat care a luat cu 9 licenta la stat si munceste pe shantier si unu de-nvatza de 3 ani sa-shi ia definitivatu si fumeaza capatzi...ii trimit pe amandoi la barou constitutional:)) Mi-emi plac tigarile americane si ergonomicu ca nu-s idealist;)

DATACE

PENTRU BOBBY

Post by DATACE » 08 Jul 2004, 15:57

intra pe BOTA.ro si vezi acolo sentinte in care au fost avocati ai Baroului Constitutional.....si sunt o gramada de chestii interesante de citit

attorneyatlaw

Re: Punct de revedere

Post by attorneyatlaw » 09 Jul 2004, 11:01

DATACE wrote: PS Stiu baiat care a luat cu 9 licenta la stat si munceste pe shantier si unu de-nvatza de 3 ani sa-shi ia definitivatu si fumeaza capatzi...ii trimit pe amandoi la barou constitutional:)) Mi-emi plac tigarile americane si ergonomicu ca nu-s idealist;)
Daca invata de 3 ani ca sa ia definitivatul inseamna ca nu invata mare lucru.
Chiar daca nu sunt "mai mult formale" cum spunea un coleg pe aici, examenele de admitere si def nu sunt totusi de netrecut daca inveti corespunzator.
daca insa vrei sa nu citesti nimic si sa intri atunci sigur ca poate doar banii sa te mai ajute.
Sau daca nimeresti stagiar la Zamfirescu....
Altminteri insa lucrurile nu stau chiar asa

ramonn

Post by ramonn » 09 Jul 2004, 16:54

domnilor !!

haideti sa nu (ne prefacem ca) confundam profesia liberala , cu primirea in profesie . odata intrat este intr-adevar liberala , si spre deosebire de munca unui consilier care isi ia cele 5 mio (sau ma rog depinde pa unde munceste si el) lunar , avocatul simte pe pielea lui notiunea de concurenta . asta inseamna profesie liberala . asa hai sani bagam inca din facultate pe toti , si sani distribuim ca pa vremea regimului .

domnule cj , aveti intr-adevar o oarecare doza de umor , insa probabil ca cei ce v-au pretins acele sume de bani sunt convins ca nu au vazut niciodata cum arata , pusi pa masa cash , si ca nici nu au avut in viata lor stagiari respectiv in cazul in care li s-a pretins aceeasi prestatie , v-au luat de fraier intru recuperarea marafetilor . iar ala care munceste pe santier se numeste ca este cel mai mare ratat de pe planeta pamant , se afla in ultima faza a ratarii , in ipostaza terminala a pierzaniei , you name it . oriunde , oriunde isi gasea , nu trebuia neaparat in bransa .
cine stie ce vrea sa demonstreze .

nnam zis niciodata ca nnar fi si "avocati" valorosi la bota , insa este ilegal , cartile se joaca nu cum vor ei ci cum spune legea . iar legea spune ca sunt interzisi .

Post Reply