Contestatie publicatie de vanzare la licitatie

Contestatia, Reorganizarea, Raspunderea, Falimentul.
Post Reply
demonica

Contestatie publicatie de vanzare la licitatie

Post by demonica » 01 Jun 2009, 09:09

E admisibila o astfel de contestatie?
Care e termenul in care se introduce?
Daca urmatorul termen de judecatat este in luna octombrie si in contestatie s-a cerut judecarea inainte de aceasta data si mai ales inaintea licitatiei judele dispune in sedinta publica sau in camera de consiliu? Debitoarea este citata pt ca ea na facut contestatia?
:floare:

ursu

Post by ursu » 01 Jun 2009, 09:48

Publicatia de vanzare este un act de executare la fel ca p-v de constatare, somatia de plata, p-v de situatie..etc.
Impotriva acestui act de ex...publicatia de vanzare, poti introduce CE in 15 zile ..vezi tu,.,cf.art.401 cpc..

Ce sa dispuna judele in sedinta publica sau camera de consiliu: asupra contestatiei sau asupra ..preschimbarii termenului...ca nu pricep?
CE se judeca numai in sedinta publica.
Da, la judecarea CE sunt citate partile din dosarul de executare.

Dar...ce te deranjeaza asa la p-v de vanzare? Ce trebuia sa scrie exe.jud. si nu a scris in acea publicatie?

demonica

Post by demonica » 01 Jun 2009, 12:07

Publicatia de vanzare este in procedura falimentului si este vandut un bun imobil al societatii falite care nu se afla la adresa din publlicatie ci la o cu totul alta adresa. Eu contest faptul ca procedura de licitatie nu este indeplinita - adresa gresita, fara a se sepecifica in publicatie care este nr de CF al imobilului.
In CPCiv daca este mentionata adresa gresit se reia procedura de citare/publicare.
In faliment fiind o procedura speciala nu stiu cum se procedeaza si de aceea am intrebat. Este totusi un act al lichidatorului si impotriva actelor intocmite de lichidator se pot face contestatii de oricine e interesat.
Intrebarea are rolul de a ma lumina - poate lichidatorul sa publice anuntul cu adresa gresita dar sa tina licitatie si in pv de adjudecare sa treaca adresa corecta? Acea licitatie e conform procedurii? Cred ca nu altfel ar fi trebuit sa reia procedura si sa publice un alt anunt nu o erata cu privire la locatia bunului imobil.

razman

Post by razman » 01 Jun 2009, 19:51

Din cate stiu eu procedura este aceeasi din CPC si sanctiunile asisderea. Pai nu i tras in piept cumparatoru, ca indic in publicatie adresa de la palatu regal, omu merge ,il vede, zice ca i ok si de fapt ii adjudec o cascarabeta din ferentari. Sau invers merge omul il vede nu i place si nu merge la licitatie, pe cand ,daca era afisata adresa corecta poate i placea, chiar foarte mult,participa la licitatie si oferea mai mult decat cel ce a adjudecat. Partea asta a doua zic eu ca ar merge la motivatia contestatiei debitorului ca o fost vatamat prin aceasta gresala si poate chiar motiv de pangere pt executor ca o smenuit cu cumparatorul.

razman

Post by razman » 01 Jun 2009, 19:57

Apropos, acu or aratat la televizor ca or saltat baietii un executor bancar ce o vandut la un pret neserios, la una mica de 3000 euro cu adjudecatarul, si zic eu ca asta o cam dat tonul ca prea sa exagerat la executarile astea silite.

machedon

Post by machedon » 01 Jun 2009, 21:28

bre,da va intelegeti ca cucu-n gura, unul vorbeste de CE la publicatia de vanzare intocmita de executorul judecatoresc(razman si ursu ) si altul (demonica) vorbeste de contestatia la publicatia de vanzare intocmita de lichidator in cadrul unui faliment. misto :-D :-D :-D

razman

Post by razman » 01 Jun 2009, 21:37

No faina i sa bagi de vina, ca te ai dat la fund de vreo saptamana si ne lasi sa ne batem capu si cu proceduri speciale.

cristal

Post by cristal » 02 Jun 2009, 08:28

machedon wrote:bre,da va intelegeti ca cucu-n gura, unul vorbeste de CE la publicatia de vanzare intocmita de executorul judecatoresc(razman si ursu ) si altul (demonica) vorbeste de contestatia la publicatia de vanzare intocmita de lichidator in cadrul unui faliment. misto :-D :-D :-D
Da, si tu nu ai spus nimic cu postarea ta! Si mai misto!
Nu stii sau nu ..vrei sa spui? :)

demonica

Post by demonica » 02 Jun 2009, 14:26

revin si intreb e admisibila o astfel de contestatie - doar este un act intocmit de lichidator, nu?

Am introdus totusi o astfel de contestatie pt ca mi-a comunicat (verbal) lichidatorul ca si daca este publicatia de vanzare pe o alta adresa si se prezinta la licitatie cineva care e interesat si plateste cat s-a aprobat prin evaluare e totul ok, incheie actul de adjudecare cu mentionarea corecta a adresei. Mie mi sa pare ca vrea sa-l vanda cu interes si cu dedicatie si de aceea vreau sa ma opun.

In procedura civila spune care sunt sanctiunile dar aci la faliment lichidatorul vinde daca s-a admis prin incheiere de jud sindic. Jud sindic a dispus si citez din incheiere vanzarea bunurilor soc falite conf rap de evaluare aprobat de cc si agc bla bla...

Da kestia e tocmai asta ca si raportul de evaluare e intocmit naspa pe aceeasi adresa eronata si in descrierea imobilului se vorbeste doar despre casa nu si despre teren care e de cca 2000 mp. Evaluatorul spunand ca evalueaza casa la 50 euro/mp x 210 mp utili = 10.500 euro iar despre evaluarea terenului nik. Deci si raportul de evaluare e busit si am optat pentru contestarea publicatiei de vanzare. Ca am facut bine sau rau habar n-am dar nu pot sa stau si sa ma calce in picioare lichidatorul ca daca a dispus judele eu n-am ce face.

demonica

Post by demonica » 04 Jun 2009, 20:13

azi am vazut pe portalul instantelor ca s-a stabilt termen inaintea licitatiei cu trei zile, in camera de consiliu nu srie pt ce dar cred ca din pricina contestatiei la publicatie. Am niste nelamuriri si poate ma luminati. :floare:

1. Daca eu am formulat contestatie sunt citata?
2. Camera de consiliu - sedinta e secreta sau publica?
3. Daca pana acum m-am descurcat pe forte proprii ma sfatuiti sa-mi i-au un avocat?
4. Daca i-am stricat programa de procese ( cerand sa judece inainte de licitatie contestatia aceasta poate sa fie ostil cu mine?

machedon

Post by machedon » 04 Jun 2009, 20:40

1. daca ai depus-o personal si ai luat termen in cunostinta nu, daca ai trimis-o prin posta -da;
2.publica
3.da adreseaza-te unui avocat specializat in comercial-insolventa ( daca te duci singura ai sa te implici emotional si s-ar putea sa te enervezi si sa il enervezi si pe judecator) si iese altceva
3.bine nu o sa-i cada dar e mai important interesul tau.

Sincer, multe postari ale tale m-au bagat in ceata din cauza ca te implici emotional cand iti sustii propria cauza si confunzi unele institutii.
Iti doresc sa iesi cu bine din toata tarasenia in care ai intrat, cu nervii tari si cat mai putin sifonata ( pecuniar).
Succes.

demonica

Post by demonica » 05 Jun 2009, 07:32

Pentru machedon :kiss:

Am depus la registratura contestatia dar am vazut pe portalul justitiei ca s-a stabilit termen (norocul meu ca stiu sa caut). Da e adevarat ca am cam luat-o in barba pentru ca m-au coplesit emotiile si acum imi sau seama ca NU pot fi obiectiva in nici un proces care ma priveste. Ieri am avut termen la alt proces si am urmat sfatul vostru de aici de pe forum am angajat un avocat care mi-a sustinut cauza :) iar judecatoarea a fost altfel decat pana acum cand m-am prezentat eu.

Asa ca voi angaja un avocat sa-mi reprezinte interesele chiar daca doar pentru aceasta contestatie sigur merita.

demonica

Post by demonica » 14 Jun 2009, 17:50

Am uitat sa va spun ce s-anntamplat :)

Am angajat un avocat care a mentionat kestii de procedura, dar dna judecator m-a lasat sa vorbesc la liber, reprez lichidatorului nu s-a prezentat si asa ia-m spus tot ce aveam pe sufelt in legatura cu contestatia. Apoi m-a intrebat daca pot sa-i fac dovada celor spuse de mine si mi-a dat termen a doua zi.
Supriza a doua zi lichidatorul negru la fata si insotit de mai marele expert io singur in fata celor cu studii de specialitate.
Am depus acet in sustinerea celor mentionate in contestatie, lichidatorul a spus ca da o erata la publicatie cu mentionarea adresei corecte, expertul si-a facut apararea (nici nu stiu daca a fost citat) ca de fapt e buna evaluarea... si cei doi numa ca nu s-au ingenuncheat in fata judelui sa lase vanzarea (care era a doua zi) ca se acopera imediat toate neajunsurile si toate obiectiunile ridicate de mine.

Si uite asa am castigat un mic razboi impotriva lichidatorului, trebuie sa treaca vacanta sa mai fac cateva contestatii - am la ce :-D :-D :-D , iar creditorul cel ce doreste cel mai mult inchiderea procedurii isi va smulge parul - si sunt cam multe capete ce conduc acest creditor care vor suferi de autoscalpare :-D :-D :-D

:floare: :kiss:

demonica

Post by demonica » 21 Jul 2009, 11:16

In camera de consiliu s-a dispus de sindic refacerea rap de evaluare ca sa se depuna pana la teremnul din sept la dosar aceasta lucrare.

Acum ma consfrunt cu urmatoarea situatie:
- domiciliul meu e la mama acasa
- la dosar toate cererile pe care le-am facut am notat ca am o adresa de corespondenta pentru toate actele procedurale
- am primit in 17.07 de la mama un plic pe care l-a confirmat ea de primire prin care eram convocata sa particip la evaluarea imobilului in 20.07 ora 12
- am trimis raspuns ca nu sunt in localitate si sa stabileasca o alta data, am vorbit si la telefon cu evaluatorul care mi-a confirmat ca daca eu (adm special) nu sunt nu se face evaluarea in lipsa mea
- in 20.07 s-a facut evaluarea iar problema e ca in imobilul proprietaea firmei locuieste un angajat conf unui contr de comodat iar astia au considerat ca toate bunurile din casa sunt ale societatii si le-au notat in pv (exclusiv jucarii)

Am niscaiva intrebari:
1. art 208 c.pr civ nu prevede nici un termen de convocare care e termenul legal de convocare stie careva?
2. e valabila convocarea facuta la o alta adresa decat cea pe care am anuntat-o in toate actele pe care le-am facut in dos de faliment, chiar daca acea adresa reprez domiciliul meu civil (in fapt nu locuiesc acolo)?
3. lichidatorul m-a sunat si mi-a zis ca vinde bunurile din casa la licitatie ca le evaluaeaza si pe alea ca asa a insistat unul din creditori prezenti la evaluare. E posibil? E legal?
4. poate sa fie scos din casa angajatul care locuieste acolo cu cei trei copii de lichidator? cum?
5. e corect ca nu s-a consemnat in pv verbal ca acolo se locuieste ( adica sunt vase murdare in chiuveta, gunoi in cosul de gunoi, mancare in frigider)?
6. Poate lichidatorul sa sigileze casa daca insista creditorul ipotecar si in ce temei? Ca la telefon i-a fost comunicat verbal ca se va proceda la sigilare si ca cine locuieste acolo sa plece ce daca ar5e contract firma e in lichidare si pace, insista avocatul ipotecarului el treb sa faca. Dar nu exista nici o sentinta in acest sens.
7. poate angajatul sa schimbe iala de la usa? si apoi sa de-a societatea in judecata ca sa-i lase folosinta si posesia conf contractului?

mentionez ca persoana respectiva si-a indeplint toate obligatiile din contract ( locuinta de serviciu este) si ca mai e valabil contractul inca 4 ani, iar lichidatorul nu a facut vorbire despre acest contract in nici un raport si nici nu l=a predat la evaluator. Ce poate face angajatul care locuieste acolo sa nu mai fie tulburat in folosinta si posesie?
:floare: :floare:

demonica

Post by demonica » 21 Jul 2009, 16:22

Nimeni nici o parere? :(

Sau poate ca cei care stiu bine procedura in faliment sunt intr-un concediu binemeritat.

astept o :idea: o solutie ceva

:floare: :cafea:

Post Reply