retrocedare teren agricol, cum pot sa-l obtin?

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
vulpacris

Post by vulpacris » 11 Jul 2009, 00:34

:-D :-D :-D

V-ati mai gandit ? :roll:

Nu vreti sa executati silit hotararile judecatoresti ? :roll:

Ca la 28 lei/zi din 2006 sunt aproximativ 30.000 lei (RON), si nu cred ca imobilul unde este primaria valoreaza atat, si trebuie sa luati si caminul cultural. :-D

Bine.

Deci, conform hotararii din 2004 trebuia sa va dea 29 ha teren pe amplasamentul scris in sentinta sau sa va inscrie in tabelul pentru despagubiri in bani.

Ei v-au inscris in tabel si prin Hotararea Comisiei Judetene din 2005 s-a validat aceasta masura, dar fara a respecta Legea nr. 1/2000 si fara a stabili cuantumul acestor despagubiri, ceea ce duce la nulitatea ei.

Presupun ca prin sentinta din noiembrie 2005 ati anulat aceasta hotarare.

In anul 2006 ati cerut obligarea primarului sa va puna in posesia terenului sub sanctiunea de plata cominatorie, pe care ati obtinut-o la 10 lei /zi, iar ulterior prin decizia tribunalului in recurs la 28 lei/zi.
Trecem peste amanuntul ca la acea data stabilirea platii de daune cominatorii a fost nelegala, si :aplauze: pentru dvs..

Dar asa cum ati constatat, primarul nu a fost deloc impresionat de amanuntul asta, ca doar nu plateste din buzunarul lui :-D

Din cate vedeti, se intampla ceea ce v-am spus eu inca din luna mai. :roll:

Acum pe cei de la prefectura i-a lovit si amnezia, si se pare ca au si uitat de sentinta din noiembrie 2005 prin care li s-a anulat hotararea. :fluierat:

Din cate vedeti, ei vor, vreti nu vreti, sa va dea despagubiri in titluri la Fondul Proprietatea :-D :-D :-D

Daca v-ati saturat de luptat cu morile de vant, executati silit hotararile judecatoresti.

Este singurul sfat pe care vi-l pot da.

Nu o sa schimbati dvs. singur sistemul niciodata, pentru ca ei se mai si schimba odata la patru ani, dupa ce-si fac plinul, si dvs. reluati lupta cu alti flamanzi, si ... nu mai terminati niciodata. :-D :-D :-D

Justitia v-a dat absolut tot ce puteati obtine, conform legii, acum trebuie sa executati silit titlurile executorii, altfel se poate ca sa se prescrie si pierdeti ceea ce ati castigat, mai aveti un singur an.

:cafea:

ginberto

Post by ginberto » 20 Jul 2009, 05:48

Buna tuturor !
Fiind plecat intr-un concediu de o saptamana, revin acum cu problema de fond funciar.
vulpacris wrote:Ei v-au inscris in tabel si prin Hotararea Comisiei Judetene din 2005 s-a validat aceasta masura, dar fara a respecta Legea nr. 1/2000 si fara a stabili cuantumul acestor despagubiri, ceea ce duce la nulitatea ei.
Primaria stabileste cuantumul despagubirilor?! Credeam ca niste evaluatori de la ANRP.
vulpacris wrote:Presupun ca prin sentinta din noiembrie 2005 ati anulat aceasta hotarare.
In sentinta respectiva nu se face vreo referire la aceea hotarare. Cineva mi-a zis ca din hotarare ar rezulta ca e vorba de reconstituire (prin procedura de comunicare a documentatiei cu OCPI; sau prin aceasta procedura se face evaluarea?). Totusi, autoritatile spun ca e vorba de despagubiri prin aceea hotarare, deci asa o fi.
vulpacris wrote:Trecem peste amanuntul ca la acea data stabilirea platii de daune cominatorii a fost nelegala, si :aplauze: pentru dvs..
De ce nu sunt nelegale? Daca sunt nelegale, se mai poate executa sentinta?!
vulpacris wrote:Acum pe cei de la prefectura i-a lovit si amnezia, si se pare ca au si uitat de sentinta din noiembrie 2005 prin care li s-a anulat hotararea. :fluierat:
Din sentinta nu rezulta anularea hotararii lor, insa fiind emisa dupa aceea hotarare, presupun ca este anulata... ! ?
vulpacris wrote:Daca v-ati saturat de luptat cu morile de vant, executati silit hotararile judecatoresti.
vulpacris wrote:Este singurul sfat pe care vi-l pot da.
Inseamna ca nu se poate face nimic... !?

vulpacris

Post by vulpacris » 20 Jul 2009, 12:02

Nu trebuie sa ma mai citati in modul cum o faceti.

Conform legii in vigoare la data respectiva, Legea nr. 1/2000, stabilirea cuantumului despagubirilor se facea de catre prefectura.

In cazul dvs. nu se pot aplica prevederile din Titlul VII din Legea nr. 247/2005 deoarece hotararile judecatoresti s-au dat inainte de aparitia legii noi, aplicandu-se in continuare prevederile legii vechi, asa cum a hotarat si Inalta Curte de Casatie si Justitie prin Recursul in Interesul Legii.

V-am spus sa nu ma mai contraziceti si sa repetati ce va spun idiotii de la primarie si prefectura, ca eu nu vreau decat sa va ajut.

La momentul cand s-a pronuntat hotararea fusese adoptata Legea nr. 459/2006, prin care s-a schimbat masura de plata de daune cominatorii cu amenda.

Hotararea este definitiva iar, daca primarul nu a atacat-o pe caile prevazute de lege atunci se executa asa cum a fost data, de asta v-am felicitat pentru obtinerea ei.

Ce a facut executorul judecatoresc este o mizerie.

Cum adica, s-a dus sa execute o hotarare judecatoreasca din 2006 si scrie in procesul-verbal ca primarul i-a pus la dispozitie un act administrativ-jurisdictional din anul 2005, care este contrazis de titlul executoriu din 2006, si care trebuia sa fie pus in executare asa cum a fost dat, si el a incheiat astfel executarea silita !?

Trebuie ceruta din nou executarea silita, dar sa fie ceruta de cineva care sa le dea cu legea in cap, iar executorul sa fie sub supravegherea avocatului cand merge la executare iar, daca nu face ce este obligat sa faca, avocatul sa-l dea pe mana politiei.

Si in mod clar trebuie schimbat executorul, eventual cu unul din Bucuresti care nu face parte din cunostintele locale ale personajelor cu care aveti probleme. :grin:

:cafea:

ariam

Post by ariam » 20 Jul 2009, 13:21

Legat de "datul cu legea in cap", tocmai citeam cate ceva in legatura cu infractiunile de serviciu. Art. 246,248,249 Cod penal. Nu cred ca se sperie vreun functionar public, dar puteti incerca sa le aduceti aminte ca exista (si) aceste prevederi legale.
Ma gandesc inclusiv la abuzul in serviciu contra intereselor publice pentru ca in cazul in care, in mod ilegal, nu vi se restituie terenul pe vechiul amplasament sau nu vi se dau alte terenuri in schimb de catre primaria respectiva statul va fi obligat sa va despagubeasca.
Problema este ca trebuie sa se produca mai intai paguba in patrimoniul statului ca sa se consume infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice.
Oricum, raman celelalte doua-abuzul in serviciu contra intereselor persoanelor si neglijenta in serviciu.

ginberto

Post by ginberto » 20 Jul 2009, 16:05

Buna tuturor!
Si la d-ul vulpacris in mod special, se vede ca are o inima mare.
Dupa nr.-ul de vizualizari observ ca este un subiect de interes, macar sa fie de folos altora, daca nu mie.
E si interesant sa vezi pana unde merge absurdul.
vulpacris wrote:Nu trebuie sa ma mai citati in modul cum o faceti.
Prin acest mod am raspuns mai precis la observatii. Dar o sa ma conformez.
Vreti sa spuneti ca Prefectura ar fi trebuit sa stabileasca si un cuantum al despagubirilor pe care le tot trambiteaza ei?!
Ca sa va faceti o idee mai buna am postat mai sus diverse acte (sentinte, adrese) la care se poate vedea anul si luna in care s-au emis, acte publice dealtfel.
Se vede ca doar prima sentinta de reconstituire/despagubire este data inainte de Legea nr. 247/2005, celelalte sunt date dupa aparitia acestei legi.
Iar eu nu am dorit despagubiri, asta doresc ei. Din cate stiu, daunele cominatorii trebuiesc tranformate intai in daune-interese.
De aceea v-am postat procesul verbal al executorului ca sa va convingeti, altfel poate nu as fi fost crezut sau inteles.
Totusi, poate sa puna executorul in posesie cu teren arabil (cu amplasament nespecificat)?
Am intrebat de un executor din alt oras si mi-a raspuns ca doar cel din raza localitatii respective poate sa puna sentinta/ele in aplicare...!
E limpede ca sunt cunostinte locale toti si probabil ca primarul si executorul s-au intretinut la o cafea (daca la pretinsa incercare de executare chiar a facut deplasarea executorul in comuna respectiva... !).
Intre timp am primit inca o adresa de la prefectura asemanatoare cu ultima:
http://fondfunciar.lx.ro/92_prefectura_07_2009.jpg
Cum vi se pare ?!

vulpacris

Post by vulpacris » 20 Jul 2009, 17:05

O mare gluma proasta :-D :-D :-D

:cafea:

ginberto

Post by ginberto » 21 Jul 2009, 11:07

Voiam sa gasesc raspunsuri la intrebarile puse si, pe undeva, sa vad o luminita, o certitudine ca exista o solutionare. Aceasta pentru ca a-ti vazut mai sus doar patru sentinte/decizii favorabile (caci au fost si nefavorabile).
Nu e deloc o gluma, acei domni nu au glumit si asta rezulta din tonul adresei, din interpretarea legii si impunerea vointei lor, au dat cu pumnul in masa cum s-ar spune, caci doar ei au puterea.

angel

Post by angel » 21 Jul 2009, 14:02

ginberto wrote:Voiam sa gasesc raspunsuri la intrebarile puse si, pe undeva, sa vad o luminita, o certitudine ca exista o solutionare. Aceasta pentru ca a-ti vazut mai sus doar patru sentinte/decizii favorabile (caci au fost si nefavorabile).
Nu e deloc o gluma, acei domni nu au glumit si asta rezulta din tonul adresei, din interpretarea legii si impunerea vointei lor, au dat cu pumnul in masa cum s-ar spune, caci doar ei au puterea.
Credeti-ma ca de pe 1 oct. 2008, si pana in prezent, ati vazut la luminite...!!!??? chiar faruri cu halogen aici pe forum.

Vi s-au dat de catre colegii formusiti n solutii, si in mod special de la specialistul pe fond funciar, vulpacris. A postat "coli" intregi cu explicatii si cai de solutionare a problemei dvs. Numai ca dvs nu doriti sa le urmati. E problema dvs.,dar va rog sa nu sustineti faptul ca n-ati gasit ajutor aici.

Pe acest forum se dau sfaturi, nu se schimba sistemul legislativ :)

Mult succes sa aveti!

callingcard

Re: retrocedare teren agricol, cum pot sa-l obtin?

Post by callingcard » 22 Mar 2013, 23:06

Am impresia ca am aflat din aceste articole mai mult decit puteam afla citind singur si pierzind vremea.
Multumesc celor care au scris, si voi expune speta, ca si caile de rezolvare ( macar incerc ).

callingcard

Re: retrocedare teren agricol, cum pot sa-l obtin?

Post by callingcard » 01 Oct 2017, 14:09

As vrea sa intreb pe colegul vulpacris cum anume se face echivalarea pentru retrocedari in echivalent valoric ?
Am un caz similar cu al colegului anterior ( nu stiu de ar trebui sa deschid subiect separat ? ) si as vrea sa sugerez Comisiei de Fond Funciar cum sa procedeze.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests