L10- ce credeti?ma sfatuiti ce sa fac?

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
carinchen

L10- ce credeti?ma sfatuiti ce sa fac?

Post by carinchen » 18 Feb 2005, 17:35

Prin Decretul nr.531 din 14 iulie 1962 am fost expropriat de suprafeta de 1308mp.in centrul orasului.Acum sunt alte constructii pe acea suprafata de teren.Pentru recuperarea terenului am depus in 1998 la Primarie cererea inregistrata cu nr.x
Am precizat de asemeni ca pe amplasamentul terenurilor de care am fost expropriat se afla acum blocuri de locuinte , restaurantul "B"; si parcarea.
Mentionez ca cererea mea initiala la Primarie prin care ceream retrocedarea terenului in baza legii 18/1991, la care initial mi s-a raspuns cu adresa nr.y) prin care mi se recomanda sa solicit masuri reparatorii in echivalent pentru contravaloarea bunului trecut in proprietatea statului in conformitate cu prevederile Legii nr.10/2001, intrucat primaria & nu detine teren rezerva & pentru solutionarea cererii mele. Dupa primirea acestei adrese am facut notificare la L10
Deoarece situatia "lipsei de teren rezerva" a Primariei s-a rezolvat am primit la data de 17.04.2003 propunerea Primariei de a fi reimproprietarit cu 875mp pe alt amlasament.
Aceasta propunere a Primariei a fost inaintata Comisiei Judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, care prin Hotarare a invalidat pozitia care ma privea.Am facut contestatie in justitie , am castigat si s-a trimis dosarul iar la prefectura(?) :( acum am facut apel...ce e cu astia??? voi ce ma sfatuiti???ma sfatuiti????se intelege ceva?

croc

Post by croc » 18 Feb 2005, 18:07

eu nu inteleg de ce ai facut apel!

carinchen

Post by carinchen » 18 Feb 2005, 18:47

oricum facuse prefectura apel. eu am vrut ca prin hotarare sa se reconstituie dr de proprietate si nu numai sa-mi admita contestatia , si sa ma trimita innapoi la prefectura care nu va valida niciodata propunerea primariei.

carinchen

Post by carinchen » 18 Feb 2005, 19:51

credeti ca ar trebui sa merg la primarie si sa cer ca terenul respectiv sa mi-l restituie in baza L10? credeti ca e posibil ?ca pana acum parca ma lupt cu morile de vant....Romania tara mea de glorii....

oana_dan

Post by oana_dan » 19 Feb 2005, 13:25

In primul rand nu inteleg de ce sa mai mergi la Primarie sa soliciti teren in baza L.10 odata ce ai facut notificarea?
In al doilea rand observ ca ti s-au oferit 875 de mp si tu ai solititat 1308.
Apoi nu inteleg de ce Prefectura trebuie sa valideze propunerea Primariei. Dar te cred ca trebuie.In ce consta aceasta propunere?
Teoretic Primaria trebuia sa dea o decizie privind restituirea prin masuri prin echivalent, in speta teren pe un alt amplasament. Daca in domeniul privat nu exista teren se va face o propunere pentru scoaterea terenului din domeniul public si trecerea acestuia in domeniul privat. Cu privire la contestatie , apel si alte cele nu stiu ce sa zic fiindca nu am legea la mine. Sa inteleg ca nu referi la L.10?

carinchen

Post by carinchen » 19 Feb 2005, 15:30

multumesc in primul rand ca imi raspunzi.
"astia"(ca nu stiu cum sa le zic) de la primarie mi-au trimis un plan de amplasament in care propun sa mi se dea parcela respectiva in baza L18!!!!!!! :x este pe un alt amplasament si nu poate fi data pe L18 asta stiu si eu dar.....
din cauza asta a venit refuzul prefecturii, contestatia , apelul...(este o cale pe care merg datorita greselii intentionate sau nu a primariei)
cred ca nu vor sa dea si atunci ma plimba ca pe o minge... :-x
de ce vreau sa merg la primarie ? sa le spun ca trebuie dat terenul in baza L10 si prin hotararea primariei...
acum sunt dezorientata insa pentru ca nu stiu daca sa astept solutionarea apelului sau nu..... :?:
iti vine sa crezi ca una inveti si alta se aplica?????

Post Reply