Refuz autorizatie constructie

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
dinu

Refuz autorizatie constructie

Post by dinu » 14 May 2009, 15:29

Buna ziua,

Am cumparat acum 4 ani un teren in intravilanul unei localitati. De atunci si pana acum in jurul terenului meu au aparut mai multe constructii, motiv pentru care m-am decis si eu sa ma apuc de construit o casa mica pentru locuit. Primul pas a fost sa obtin certificatul de urbanism de la primarie. Din certificatul de urbanism scrie ca sunt tangent la un PUD existent, dar regimul tehnic al terenul meu zice ca nu este construibil este "V6". Daca am inteles eu bine acest regim are legatura cu mediul, si ca ar trebui obtinut de acolo un aviz, dar asta nefiind o problema pentru ca pe teren nu exista nici o padure, nici un parau, terenul din punct de vedere al solului este ok pentru constructii.
Practic arhitectul dupa ce a discutat la primarie zice ca sunt putine sanse sa mi se aprobe si mie un PUD (sa il extind pe ala de langa mine) pentru ca ar mai cunoaste ceva cazuri asemanatoare care le-au fost refuzate
autorizatiile si motivul fiin acest regim tehnic "V6".
Mentonez ca:
- vizavi de teren sunt case,
- in partea stanga ma invecinez direct cu o constructie,
- in partea dreapta este o constructie, dar la parcela a 2-a, ce-a de langa mine este libera.
- in spatele meu este teren liber.
Terenul are urmatoarele utilitati: gaz, curent, apa
Toate aceste constructii sunt cu acte in regula.

Intrebarile mele sunt:
Exista din punct de vedere juridic posibilitatea ca primaria sa iti refuze complet dreptul de a construi? si daca
da, atunci ce motive ar trebui sa aiba, mai ales in situatia descrisa de mine?
Cum imi sugerati cel mai bine sa procedez, ca sa pot sa ajung la un proces si sa adun suficiente probe petru a avea
castig de cauza?

Multumesc mult,

vulpacris

Post by vulpacris » 14 May 2009, 17:11

:-D :-D :-D

Asta este cea mai buna gluma de pana acum.

:-D :-D :-D

A-ti scris:
"pentru ca pe teren nu exista nici o padure, nici un parau,"

Trebuie sa va luati si un alt arhitect, pentru ca cel pe care il aveti acum nu este bun de nimic, daca v-a dat raspunsul acela.

Poate o sa radeti si dumneavoastra cand veti afla ce inseamna incadrarea de regim tehnic "V 6", pentru ca nici macar nu stiti ca pe terenul dumneavoastra aveti o "padure de agrement" :-D
Daca nu puteti construi cel putin puteti organiza plimbari de agrement prin padure. :-D

Bine, terminand cu gluma.

Asta nu este ceva nou sub soare, nesimtirea autoritatilor si modalitatile acestora de a solicita, dar nu prea mascat, spaga.
Din punct de vedere legal puteti, in primul rand, sa solicitati eliberarea unui certificat de urbanism in care sa scrie regimul "V6", iar cu acesta sa mergeti la agentia de mediu de pe raza localitatii dvs. si sa solicitati constatarea de catre ei, prin proces verbal, a stadiului actual al terenului, respectiv daca pe acesta se gaseste intr-adevar o "padure de agrement" asa cum sustine primaria, si sa vi se elibereze un aviz din partea acestei autoritati pentru construire.
Cu procesul-verbal de constatare si avizul de la mediu, solicitati la, atentie !!!, consiliul local, nu primarului, schimbarea incadrarii regimului tehnic al terenului, extinderea PUD si emiterea autorizatiei de construire.
Daca nu dati spaga, vi se respinge cererea, moment in care deschideti actiune in justitie prin care solicitati obligarea la ceea ce vreti dumneavoastra a consiliului local, prin primar, precum si a primariei, respectiv, emiterea autorizatiei de construire.
In justitie, prin diferitele mijloace de proba, inscrisuri, expertize tehnice, etc., puteti dovedi toate sustinerile dumneavoastra, si sa obtineti ceea ce doriti.

Bafta!

:cafea:

dinu

Post by dinu » 15 May 2009, 11:11

Merci pentru promtitudine,

Certificat de urbanism in care e trecut regimul tehnic cu V6 deja am. La arhitect cel mai probabil o sa renunt. Tot doar din surse deocamdata am inteles ca avizul de la mediu nu ar trebui sa fie o problema, tinand cont ca nu am "padure de agrement" pe teren. Dar oricum, trebe sa angajez un arhitect sa faca o documentatie pentru mediu.
Practic un arhitect trebe sa imi intocmeasca un PUD, care sa fie supus dezbaterii in Consiliul Local sau/si ceva comisie de urbanism, din care face parte si Primarul :), asa ca tot la el ajung.
Speram sa gaesc o solutie fara sa ajung in justitie, pentru ca dureaza ceva timp. Dar cel mai probabil nu o sa scap, si va trebui sa ma innarmez cu multa rabdare.

ignite

Post by ignite » 15 May 2009, 11:24

Zi tu ca nu esti din Rm. V!
Simt eu asta in sange.

Trebe la primar :-D
Faci donatie la fundatia lui!

dinu

Post by dinu » 15 May 2009, 12:23

Nu, nu sunt din Ramnicu Valcea. Sunt din Cluj Napoca, un oras cu multe probleme urbanistice :).

ignite

Post by ignite » 15 May 2009, 13:07

Inseamna ca e de la PDL. izbitoare asemanare.

vulpacris

Post by vulpacris » 15 May 2009, 14:30

Si cel din Cluj nu are fundatie !? :roll:
Asa se rezolva imediat. :grin: :|

:cafea:

dinu

Post by dinu » 18 May 2009, 16:52

Habar nu am daca are, dar o sa cercetez un pic :).

alex_o

Re: Refuz autorizatie constructie

Post by alex_o » 27 Jul 2010, 12:34

Buna ziua
Ma gasesc intr-o pozitie asemantaoare cu un teren cumparat in intravilan Cluj, constructii in zona, PUZ facut pana aproape de limita mea de proprietate, doar ca zona mea figureaza cu V7 in PUG (zona verde - paduri si plantatii forestiere de protectie a versantului). Dar terenul meu e perfect plan, fara nici un copac si este la distanta de vreo 200 m de un deal pe care culmea sunt constructii.
Ma intereseaza daca ati reusit sa obtineti autorizatia de constructie si daca da cum/ce ati facut.
Multumesc anticipat.

Post Reply