examen de admitere in magistratura 29 martie
Parerea mea este ca s-ar putea rezolva administrativ toatea aste, intern. Daca cineva de acolo si-ar bate numai un pic capul, ar putea realiza transferuri pe posturile vacante si apoi sa scoata la concurs doar pe cele pe care nu le-a vrut nimeni din sistem.
Pana acum va citeam si credeam ca sunt doar simple speculatii faptul ca participa magistrati in functie.
Dar acum chiar ma simt frustrata si demoralizata:(
Pana acum va citeam si credeam ca sunt doar simple speculatii faptul ca participa magistrati in functie.
Dar acum chiar ma simt frustrata si demoralizata:(
Daca magistratii in functie si auditorii n-ar participa la acest concurs ar dovedi ca nu-si merita locul in sistem.cory_pisycutz06 wrote:daca nu intreprindem nimic concret in sensul asta si doar ne exprimam nemultumirea aici, nu se va schimba nimic. Domnii magistrati vor continua sa concureze ilegal alaturi de noi.
Pur si simplu e vorba de interpretarea teleologica a legii.
Bravo lor!
In plus, in felul acesta arata ca legile actuale sunt proaste si, intr-adevar, conduc la adevarate anomalii. Normal ar fi ca inainte de a fi scoase posturile la concurs pentru cei din afara sa se organizeze un concurs intern pentru magistrati care sa le permita sa se transfere. Si in momentul in care un magistrat cu nota mare isi alege un post, postul ramas liber sa fie pus imediat la dispozitie urmatorilor clasati. Ce ramane sa se scoata apoi la concurs.
Pe de alta parte, magistratii ar trebui formati prin INM... Dar asta este alta poveste...
Nu sunt interesati sa rezolve. Participarea asta ilegala este cu acordul tacit al CSM-ului. Cand verifica dosarele ei vad ca respectivul e magistrat. Dupa cum nu sunt interesati nici sa scoata la concurs numarul real de posturi vacante, cu exceptia celor alocate INM-ului. Uitati-va la ultima sedinta a Plenului in care exista solicitari ale instantelor pentru suplimentarea numarului de posturi scoase la concurs, solicitare respinsa de CSM. Prefera ca unii dintre cei aflati pe post sa munceasca cat pentru 3 si sa-i termine fizic si psihic, in conditiile in care munca de magistrat implica un consum nervos fantastic, decat sa scoata la concurs mai multe posturi.
De ce sa participe ca sa dovedeasca ca isi merita locul in sistem? Au dovedit in momentul in care au promovat examenul de admitere. Poate nu sunt in stare sa promoveze acel interviu sustinut in fata Sectiei pentru care solicita transferul. NU AU CE CAUTA LA ACEST EXAMEN DE ADMITERE. LEGEA PREVEDE LIMITATIV CATEGORIILE DE PERSOANE CARE POT PARTICIPA. MAGISTRATII IN FUNCTIE NU SUNT INCLUSI. IAR MEMORIUL INAINTAT CSM NU REZOLVA NIMIC, IN CONDITIILE IN CARE LI SE PERMITE PARTICIPAREA.
Eu sunt sigur ca daca li se va interzice magistratilor in functie sa participe la concurs, o sa faca tot ce e posibil ca acesta sa nu se mai tina. cred in continuare ca le se organizeaza in principal pentru ei, cu sprijinul CSM, neexistand posibilitatea legala de transfer in primii 3 ani de activitate.
Nu deranjant faptul ca ei candideaza si isi aleg un loc mai bun ci faptul ca locul care ramane vacant nu este oferit unui candidat cu medie peste 7
Nu deranjant faptul ca ei candideaza si isi aleg un loc mai bun ci faptul ca locul care ramane vacant nu este oferit unui candidat cu medie peste 7
Am încercat să mă abţin, da mi se pare că deja exageraţi, ocoliţi fondul problemei...cu tot respectul.
Frate, da voi chiar n-aveţi nicio vină în eşecul de la examenul ăsta? Nu vă puneţi problema că poate n-aţi fost suficient pregătiţi, poate n-aţi fost inspiraţi, poate n-aţi avut baftă? Aaa, stai, voi aţi picat doar pt că la examen s-au înscris şi magistraţi în funcţie. Să-nţeleg că datorită lor aţi luat voi note mai mici? V-au tras în jos, v-au ţinut de mână să nu completaţi grilele alea? Pe bune acun...înţeleg că e greu când pici un examen în care îţi pui speranţe foarte mari, dar nici să dai vina pe alţii pentru nereuşita personală. Pt că voi exact asta faceţi.
Scuzaţi-mă dacă vi se pare că sunt răutăcios, da poate aşa realizaţi şi voi cum stau lucrurile. Pentru a trece peste o problemă e foarte important să accepţi existenţa ei.
Frate, da voi chiar n-aveţi nicio vină în eşecul de la examenul ăsta? Nu vă puneţi problema că poate n-aţi fost suficient pregătiţi, poate n-aţi fost inspiraţi, poate n-aţi avut baftă? Aaa, stai, voi aţi picat doar pt că la examen s-au înscris şi magistraţi în funcţie. Să-nţeleg că datorită lor aţi luat voi note mai mici? V-au tras în jos, v-au ţinut de mână să nu completaţi grilele alea? Pe bune acun...înţeleg că e greu când pici un examen în care îţi pui speranţe foarte mari, dar nici să dai vina pe alţii pentru nereuşita personală. Pt că voi exact asta faceţi.
Scuzaţi-mă dacă vi se pare că sunt răutăcios, da poate aşa realizaţi şi voi cum stau lucrurile. Pentru a trece peste o problemă e foarte important să accepţi existenţa ei.

Ati contestat ?Eu am 7,25 si nu am avut timp sa fac contestatie.Sper ca ceilalti sa fi avut mai mult timp si sa ma ajute si pe mine indirect.
Desi chiar si in aceasta situatie nu-mi fac prea multe sperante.Grilele nu au fost atat de grele dar asa cum ati arata si voi in conditii de examne poti face greseli la care nu te astepti...Si daca mai si lucrezi nu ai timp suficient sa inveti... cine se scuza se acuza...nu?
Desi chiar si in aceasta situatie nu-mi fac prea multe sperante.Grilele nu au fost atat de grele dar asa cum ati arata si voi in conditii de examne poti face greseli la care nu te astepti...Si daca mai si lucrezi nu ai timp suficient sa inveti... cine se scuza se acuza...nu?
am impresia ca in textul intrebarii faptuitorul avea calitatea de "invinuit", nu inculpat....eu stiu ca din momentul punerii in miscare a actiunii penale e inculpat...cred eu k de aceea e mentionat "invinuit", tocmai pt ca nu era pusa in miscare act penala...in sfarsit..prea multe discutii pe baza unei intrebari....observer wrote:LUXOR
68-nu era pusa in miscare actiunea penala
In codul meu scrie ca in cazul infractiunii din speta actiunea penala se pune in miscare fix cand ai facut plangerea. Deci era pusa in miscare.
Cyclop, ai fost vreodata respins primul sub lista ? Cum te-ai simti daca vreunul dintre cei admisi ulterior ar spune ca se razgandeste (nu in timp util ca sa poti prelua tu locul)?
Legal e dreptul lui, dar ... pentru tine ghinion curat.
Este meritorie capacitatea cuiva de a lua nota mare de mai multe ori, dar la un concurs de acest tip conteaza foarte mult si factorul subiectiv, psihologic, nu neaparat stiinta, care uneori face diferenta.
Si acum spre exemplu, daca esti magistrat, iei examenul, si totusi nu obtii postul dorit. Daca renunti la el, este o alta persoana admisa?
Legal e dreptul lui, dar ... pentru tine ghinion curat.
Este meritorie capacitatea cuiva de a lua nota mare de mai multe ori, dar la un concurs de acest tip conteaza foarte mult si factorul subiectiv, psihologic, nu neaparat stiinta, care uneori face diferenta.
Si acum spre exemplu, daca esti magistrat, iei examenul, si totusi nu obtii postul dorit. Daca renunti la el, este o alta persoana admisa?