examen de admitere in magistratura 29 martie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
link

Post by link » 31 Mar 2009, 07:18

In ceea ce ma priveste nu este motiv de condamnare participarea la concurs (chiar si in conditiile formularii destul de clare a legii din punctul meu de vedere). Oricine are dreptul la mai mult daca il duce capul.
Cum ramane insa cu locul pe care l-ai ocupat anterior , ramas liber acum si candidatul care ar "fi facut orice" pentru a fi printre cei admisi si caruia i-a lipsit o sutime?
Chiar daca ar putea sa nu fie cazul tau (locurile nu s-ar fi ocupat in totalitate) posibilitatea este foarte mare, atunci, acum sau in viitor.
E greu sa renunti la ceva ce ai , desi nu iti doresti, in favoarea altora.
Nu era mai simplu sa participi la concursuri de promovare, asa obtineai un loc si la Tribunal si puteai ajunge si acasa?

Cleopatra

Post by Cleopatra » 31 Mar 2009, 08:24

adina wrote:...
crezi ca trebuia sa ma sacrific in condiţiile în care sunt la 700 km departare de casă şi nu am nici tren direct, numai cu avionul pot să circul sau in 14 ore cu tren schimbat ?

no, acuma, ca ţi-am zis tot, aştept cu curiozitate alte motive de condamnare..:)
Adina, daca da Dumnezeu sa fiu pe lista celor admisi, n-am decat 7,75 (tot fara beneficiu nerealizat), care sunt conditiile de cazare departe de casa?

link

Post by link » 31 Mar 2009, 08:36

Eu, desi nu stiu din proprie experienta, am "vaga" banuiala ca esti pe cont propriu. Teoretic ai dreptul la o locuinta de serviciu pentru care sa platesti chirie (modica). Daca nu exista (foarte probabil) atunci inchiriezi cu contract (nu de la rude gr. I si II) si ti se restituie diferenta dintre chiria pietii si cea a locuintei de serviciu.

sendre

Post by sendre » 31 Mar 2009, 08:38

E revoltator ca unii magistrati in functie sa poata sa participe la concurs, insa ma gandesc ca tocmai influentei pe care acestia o au, concursul inca se mai organizeaza.
Nu stiu ce e mai bine, sa lua atitudine si atunci exista riscul ca examneul sa nu se mai tina in forma actuala, sau sa tacem si sa fim partasi la incalcarea legii!
Din cele doua rele eu l-as alege pe cel mai rau.

link

Post by link » 31 Mar 2009, 08:42

Atunci (cu scuzele de rigoare) nu esti bun de magistrat.
Decat un nevinovat in puscarie mai bine 100 de vinovati liberi.

elle_cv

Post by elle_cv » 31 Mar 2009, 08:43

care e problema vostra ??? si ce daca participa???
conteaza sa castige cel mai bun. :-x :-x Daca voi ati ajunge la 1000 km distanta de casa nu ati vrea sa incercati sa ajungeti cat mai aproape de familia voastra?
Va imaginati atatea scenarii inutil....
Decat sa comentati pe niste lucruri inutile....mai bine v-ati concentra pe ce e important:examenul si ce faceti voi, fara sa va mai intereseze atat de altii.
Dan na....asa-i romanu....pana nu moare si capra vecinului...nu se simte bine

link

Post by link » 31 Mar 2009, 08:48

Nimeni nu are nicio problema reala, sau mai bine spus toti au aceeasi problema concreta. Stresul asteptarii. Schimburile de idei sunt menite sa te faca sa treci mai usor.
In cele din urma din asta-i viata.

Cleopatra

Post by Cleopatra » 31 Mar 2009, 08:52

link wrote:Nimeni nu are nicio problema reala, sau mai bine spus toti au aceeasi problema concreta. Stresul asteptarii. Schimburile de idei sunt menite sa te faca sa treci mai usor.
In cele din urma din asta-i viata.
Asa e. Asteptarea asataimi macina nervii. De ani buni de zile nu s-au ocupat locurile din lipsa de candidati care sa fi scos nota 7. Si acum, cand am scos peste 7, posibilitatea sa nu fi reusit la examen pur si simplu ma omoara cu zile.

link

Post by link » 31 Mar 2009, 08:54

Pe de alta parte cred ca profesia acesta presupune existenta vocatiei. Daca ai vocatie "acasa" este acolo unde iti indeplinesti menirea, unde iti atingi telurile si idealurile. Si pe cale de consecinta renuntarile sunt mai putin importante.
Daca nu, e o simpla profesie, cu program fix, salariu regulat si multe critici din partea celor care isi cauta dreptatea.
Cati dintre cei 130 crezi ca vor ajunge acolo unde vor dori?

sendre

Post by sendre » 31 Mar 2009, 08:58

Nu ar fi nicio problema daca in lege ar fi prevazuta aceasta posibilitate.Insa daca se ocoleste cu buna stiinta legea, atunci corectitudinea examenului in sine, poate fi cel putin pusa la indoiala.
Sunt sigur ca unii dintre magistratii participantii nu obtin nota de trecere si nu toti constituie un pericol pentru ceilalti participanti.
Problema e de principiu si nu ar trebui neglijata.

link

Post by link » 31 Mar 2009, 09:01

Draga Cleopatra, nu vreau sa te demoralizez, dar eu am patit-o de doua ori. Acesta este si motivul pentru care cred ca cel ce ocupa un loc in sistem are, sa ma exprim plastic, o obligatie morala fata de cei ramasi in urma de a-si respecta locul de munca.
Imi doresc sa nu ma schimb.

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 31 Mar 2009, 09:50

daca nu intreprindem nimic concret in sensul asta si doar ne exprimam nemultumirea aici, nu se va schimba nimic. Domnii magistrati vor continua sa concureze ilegal alaturi de noi. Acest examen se organizeaza pentru ocuparea posturilor vacante, nu in considerarea domniilor lor, pentru a le da o posibilitate in plus de a obtine un transfer, pentru care exista cai legale. Nu e vina nimanui ca ocupa un post in celalalt capat al tarii, asta nu le da dreptul sa tina ocupat un post in timp ce concureaza pentru un alt post. Cunosc o persoana care actualmente este procuror, am vazut-o cu ochii mei duminica si a participat pentru un post de judecator. Deci nu sunt simple zvonuri. In plus, ma deranjeaza nonsalanta cu care unii chiar vin si recunosc aici ca au participat la concurs. Daca stam si ne plangem de mila fara sa luam atitudine concret inseamna ca tacit incurajam incalcarea flagranta a legii chiar de catre cei care sunt chemati s-o respecte ei in primul rand. Aceasta anomalie care dainuie de ceva timp incoace nu mai trebuie tolerata. Ne afecteaza in mod direct pe cei care concuram legal pentru un post.

Kateri

Post by Kateri » 31 Mar 2009, 09:59

Scrie undeva, in lege, expres, ca nu au voie sa participe judecatorii/ procurorii in functie?

Dar in situatia in care au 5 ani de experienta in avocatura, cons juridici, etc?
Exact situatia adinei, pana la urma. Se incradreaza foarte bine in criterii..so..

link

Post by link » 31 Mar 2009, 10:03

art. 33 alin. 1 din Legea 303/2004 republicata

link

Post by link » 31 Mar 2009, 10:07

Solutia este: puterea exemplului; intram si nu procedam ca ei!

Post Reply