Examen la TGD

Discutii filosofice pe teme actuale.
Princeps

Examen la TGD

Post by Princeps » 09 Feb 2005, 04:05

Abia am descoperit acest forum si am observat ca sunt luate in discutie si unele probleme sau nelamuriri pe care le au studentii. De aceea as dori, daca puteti, sa ma ajutati si pe mine intr-o problema care efectiv imi sta pe creier. Si acum sa va prezint problema mea.

Sunt student la drept, in anul I, la Universitatea Nicolae Titulescu din Bucuresti si acum sunt in prima sesiune din viata mea ( cine spunea ca Bacalaureatul este o joaca de copii pe langa sesiune avea mare dreptate ). Am dat 4 examene pana acum, la Civil si Economie am luat 8, la Roman am scapat de Molcut cu un 6 ( o sa ma duc la marire in toamna ) si la TGD nu am primit inca rezultatul. Asta pentru ca toate examenele la noi sunt scrise, iar rezultatele se dau cam in 2 sapt sau cel putin asa s-au dat la anul I si am stat la fiecare materie in parte agitat sa vad ce nota o sa primesc.

Cea mai mare neliniste a mea este legata de TGD pentru ca a fost cel mai greu examen din primul an, in opinia mea. La noi TGD se studiaza doar in primul semestru, asa este stabilit planul de invatamant, si am avut de invatat toata materia, iar pe langa asta am mai avut doar 4 zile sa invatam intre examneul de Drept Roman si cel de TGD. Din aceste motive ( nu incerc sa ma scuz pentru prostia mea prin cele spuse mai sus ), la examen, din 3 subiecte unul l-am rezolvat de 9-10, unul de 6-7 si la unul am facut o confuzie si am scris despre alta notiune decat cea propusa ca subiect ( cele 2 notiuni sunt apropiate si din cauza stresului si a faptului ca nu stapaneam bine materia am facut aceasta confuzie ).

Profesorul de TGD este Nicolae Popa. Din ce am inteles eu, ca sa promovam ar trebui sa luam la fiecare subiect in parte minim 5. De aceea ii rog pe cei care au studiat TGD cu Nicolae Popa si au dat examene cu el sa imi spuna cum corecteaza el, este mai indulgent la notare sau exste foarte exigent? Altfel spus, mi-ar da o nota de trecere tinand cont de faptul ca eu am facut un subiect varza insa pe celelalte 2 le-am rezolvat foarte bine, respectiv acceptabil?

Am auzit tot felul de povesti, fiecare spune altceva si nu stiu ce sa mai cred. Imi doresc enorm de mult sa iau macar un 6 si sunt foarte stresat pentru ca nu stiu ce sa cred despre nota pe care o voi obtine. Eu inclin sa cred ca voi promova examenul insa exista acea intrebare ,,Si daca? ,, :)care ma streseaza enorm. De accea ii rog pe cei care isi pot da cu parerea sa imi spuna opinia lor, sa am ceva concret pe care sa imi bazez supozitiile.

Le multumesc anticipat celor care imi vor raspunde.

Aetheria

Post by Aetheria » 09 Feb 2005, 13:17

Salut... si eu am descoperit forumul asta acum... cred ca ma va ajuta mult. Tot anul 1, tot speriata :grin: De pe ce carte ai invatat la TGD?

Luana

Post by Luana » 09 Feb 2005, 13:23

Stai linistit, o sa mai treci prin chestii din astea inca 4 ani de acum incolo. Eu zic ca treci, de picat nu cred ca se pune problema desi el e o persoana destul de exigenta, dar avand in vedere ca e presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu stiu cat timp mai are de corecturi :lol:
Tu imi aduci aminte de tinerete...offfff... :( nu mai pune intrebari din astea ca unii sufera cand isi aduc aminte de anul I, cand la Popa au luat 9 dar dupa o intreaga vacanta de craciun in care au stat si i-au invatat cartea fila cu fila :|
Acum fie vorba intre noi, Popa e exigent dar macar are bun simt si nu se poarta urat cu studentii, pe cand altii :pig: ....o sa vezi tu. Chiar cand vei fi anul IV sa ne spui si noua cum ti s-a parut fac. per anasamblu.....sa-ti aduci aminte de perioada bobociei sa radem impreuna putin.
Iti doresc succes in viata si sa ajungi mare bobocule! :floare:

Aetheria

Post by Aetheria » 09 Feb 2005, 13:39

Asta de fapt e problema. Nu ma deranjeaza sa invat mult.. .dar emotiile astea ma termina !!! :evil:

Princeps

Post by Princeps » 09 Feb 2005, 16:14

Am invatat TGD de pe cursul domnului Popa. Nu e un curs rau, in opinia mea, dar nici unul extraordinar. Impresia pe care mi-a lasat-o cursul este ca putea fi scris intr-o maniera putin mai accesibila pentru un student de anul I.

Ceva experinta in domeniul juridic am, atat cat sa cunosc unii termeni si sa nu ma uit la ei ca la hieroglife dar, cand am pus prima data mana pe acest curs, am ramas blocat pentru ca multe idei si notiuni erau prezentate asa de ,,incalcit,, incat trebuia sa citesc de 2 sau de 3 ori o fraza ca sa imi dau cat de cat seama ce vrea sa exprime autorul. Iar alte idei erau prezentate succint si le intelegeam sensul fara nici un fel de efort.

Cred ca toate ideile din cursul de TGD ar trebui prezentate intr-un limbaj cat mai accesibil si nu intortocheat, asa cum sunt prezentate in cursul domnului Popa. Cu mari eforturi, in 4 zile am reusit sa inteleg cam 40% din curs, iar restul materiei am reusit sa o inteleg la un nivel elementar insa nu foarte clar. De accea si confuzia pe care am facut-o.

Am avut sentimentul ca, pentru a intelege cursul, ar fi trebuit sa citesc si sa inteleg toate lucrarile marilor juristi romani si operele unor mari folozofi. Am 19 ani si in cei 4 ani de liceu studierea acestor opere nu a fost principala mea preocuparee :)

Nu am avut intentia sa invat fila cu fila cursul penrtu ca pe mine, asa ceva, nu ma ajuta absolut deloc. Daca il invatam fila cu fila la 2 zile dupa examen nu mai tineam minte nici 10% si de accea eu zic ca nu merita sa imi stric vacanta pentru a lua un 9 sau un 10 la TGD. Nu am invatat niciodata pentru note si nici o voi face, pur si simplu am vrut sa inteleg despre ce este vorba.

Si pentru ca vreau sa inteleg per ansamblu continutul am decis sa ma duc in tomna la marire. Sper ca atunci voi intelege TGD in proportie de 60%. Oricum, asteptarea asta te omoara, pana ma vad pe lista parca am o mare greutate pe creier. Daca trec la TGD am spus ca o saptamana beau si petrec fara oprire :)

Aetheria

Post by Aetheria » 09 Feb 2005, 20:39

da... si mie mi s-a parut ca ar putut fi scrisa cartea(bleahs ce naspa ma exprim azi) d-lui Popa intr-un limbaj mai accesibil... insa, per total, cu toate celelalte cursuri din anul I, se intelege, cam in fiec. capitol despre ce e vorba, destul de amanuntit + ca am un prof care preda excelent de bine... ca e mai fitzos el, si cu gura mare(e lawyer) e partea a 2a.

Ce-ai facut la examen la civil? Ce ti-a cazut? Eu am maine, si dardai de frica :mrgreen:

ps: daca ai messenger si timp, intra putin. ID-ul meu e: hyperion_nr plssssss :cafea:

cheers

innuenda

Post by innuenda » 10 Feb 2005, 22:43

Eu la TGD, tot cu Popa am luat 9, in contextul in care un subiect l-am facut de 10 cu felicitari (m-am intins chiar la niste comparatii savante si l-am dezvoltat mai mult decat era in cartea lui), pe al doilea de 10 si pe al treilea nu am mai apucat decat sa dau definitia (si aia...cumva mai... personala, ca nu-mi mai aduceam aminte nimic, in conditiile in care proful ne zisese sa lasam stiloul jos). E drept ca subiectul 3 era subiectul mic. Acum, nu stiu ce sa zic, mie omul mi s-a parut super corect, daca nu chiar ingaduitor (in contextul in care la subiectul 3 ar fi trebuit sa-mi dea 5). Insa nu toti colegii mei au fost la fel de multumiti. Ideea este ca tipul e corect si apreciaza daca ai stiut la celelalte subiecte. De picat nu-l pici, cu toata confuzia (te iarta, ca esti anul I!). O sa iei 6, parerea mea.

jus2001

Post by jus2001 » 10 Feb 2005, 22:48

Si eu tot cu Popa! Dan la spovedanie! Sa ma bage sub sutana, dan l-am refuzat politicos! 8-) Acum sa vorbim serios! Nu e naspa. Cand o sa termini cei patru ani si, eventual, o sa recitesti 3 pag. la TGD o sa vezi ca incepi sa intelegi. Iar profun e ok!

Princeps

Post by Princeps » 10 Feb 2005, 22:54

Am avut chiar un noroc de invidiat si am luat 7. Probabil i-a placut faptul ca la subiectul pe care l-am facut de 10 am mai extins putin notiunile prezentate si nu le-am enumerat pur si simplu.

Oricum, eu consider ca a fost chiar foarte ingaduitor si ca atat meritam, poate chiar mi-a acordat acest 7 cu indulgenta, eu fiind undeva pe la nota 6.50. Poate a contat si faptul ca am avut prezenta pe la seminarii unde m-am remarcat in mod pozitiv :)

Problema principala a fost timpul foarte scurt pentru a invata aceasta materie enorma dupa parerea mea. Cursul are in jur de 280 de pagini si eu am invatat-o practic in 2 zile pentru ca din cele 4 zile intre roman si TGD vreo 2 le-am cam dormit, eram terminat.

Oricum, sunt multumit de nota primita si o consider acordata pe merit. Si pe langa asta mie mi-a lasat o impresie placuta domnul Popa, o impresie de om trecut prin viata, cu un bagaj imens de cunostine insa care nu a uitata ca si el a stata odinioara in banca si ca a fost student.

Deocamdata el si cu domnul Boroi mi-au lasat cele mai bune impresii.

jus2001

Post by jus2001 » 10 Feb 2005, 23:01

Felicitari si la mai mare. Acum ca te-ai acomodat cu stilul cred ca merita sa tintesti mai sus. Tu nu? Vreo doi ani de facultate m-am multumit sa fiu mediocru si abia spre final mi-a mai venit mintea la cap. Oricum raman cu amintiri frumoase despre sesiune. In general nu pot dormi mai mult de opt ore pe noapte, iar in sesiune dormeam 12-14. Pe onoarea mea. Si vedeam cele mai multe filme. Imi placea orice tampenie. Mai ca ma faceam fan telenovele. Traiasca Oana Zavoran si Pepe ca o suporta.

innuenda

Post by innuenda » 10 Feb 2005, 23:12

Felicitari! :aplauze: Princeps, ai facut botezul focului cu Molcut. Il mai ai in anul 4 pe Ciobanu (sau la voi e altcineva?), pe Brandusa Stefanescu si gata facultatea :bye: .
Jus, ma faci sa rad singura, de nebuna :-D :lol: , in loc sa ma intorc la Fuerea, cu un gand bun, de invatat. Crezi ca noi ceilalti facem altfel in sesiune?? :-? Uite eu ce fac in loc sa invat :oops: :lol:

Princeps

Post by Princeps » 10 Feb 2005, 23:13

Nu stiu cum a fost la tine in sesiune dar eu pot sa-ti zic ca am pierdut de cateva ori alternanta zi-noapte. Ideea este ca eu si asa sunt, de felul meu, o pasare de noapte. Asta datorita noptilor pierdute pe net, uitandu-am la filme sau aplicand cine stie ce noi strategii pentru conducerea lumii ( sa nu credeti ca am luat-o razna, doarca imi plac jocurile de strategie :) )

Acomodarea s-a facut dupa examenul la Civil insa timpul ramas intre Civil, Roman si TGd a fost realtiv mic si cum ultimele 2 eu le vad ca fiind cele mai dificile ( nici civilul nu e floare la ureche insa am dat un fel de pretestare inainte de vacanta de iarna si jumatate de materie era citita ) au necesitat si cel mai lung efort sustinut :) Aveam la un moment dat sentimentul ca mai degraba stateam si ma uitam ca un retartdat la punctele de pe tavan decat sa mai citesc o pagina :)

Oricum mi-am invatat lectia si la ultimul examne dat azi, Constitutional, sper sa iau intre 8 si 10, totul este la aprecierea profesorului. In fine, sunt bucuros ca am scapat si ca am trecut de toate pe meritul meu si nu pe meritul copiatului sau folosirii handsfree.

Si daca tot am vb aici de Nicolae Popa, ar putea sa imi spuna cineva istoria domnului Gabriel Boroi, profesorul meu de civil. Mi se pare un profesor deosebit si chiar sunt curios sa aflu mai multe despre el pentru ca pana acum a fost o enigma totala pentru mine. De Muraru sau de Popa am mai auzit prin massmedia dar de Boroi absolut nimic.

jus2001

Post by jus2001 » 10 Feb 2005, 23:25

Ah Fuerea e gingas si molcom. Smecherel dan baiat bun. Numai note mari dadea omun. Venea la scoala cu o Daciei de pe vremea lun bunica-miu cand il prindea bunica-mea cu alta - of ce tinerel era. Dan clientun nostru se plimba in week-end cu jeepanu. Adica bunicutu nici nu isi imagina ce putea sa faca daca avea o piesa din asta. Ar fi divortat si poate ne cerea sfatul pe forum pe aici. Acum de ce nu ma intreba de ce umbla cu Dacia ca nu stiu sa-ti raspund. Probabil ii place riscu de a i se prabusi capota. Se pregateste de cutremur. Probabil sa nu ii puna pe elevi in situatii de inferioritate. :-(

Princeps

Post by Princeps » 10 Feb 2005, 23:30

Sincer sa fiu, pe mine Molcut m-a lasat absolut rece. Auzisem tot felul de mituri urbane inainte de a incepe anul universitar si Molcut ajunsese sa fie pentru mine o grija chiar inainte de primul curs.

Intradevar, miturile urbane nu erau departe de adevar. Cred ca nu voi uita niciodata intrarea furtunoasa pe care si-a facut-o :) Cel putin pentru mine si, mai ales, pentru urechile mele a fost catastrofala. M-a pus naiba la primul curs sa ma asez exact sub unul din difuzoare ( la noi amfiteatrele sunt dotate cu microfoana si incinte acustice in tavan astfel inacat poti sta lejer si in ultima banca fara sa ai probleme cu auzitul profului ), bineinteles in mod incostient.

Si intra ,,piticania,, asta de om in amfiteatru. Initial mi-a provocat un zambet ( marele si ferocele Molcut este mic de statura ). Isi aranjeaza el microfonul ( in timpul asta lumea prin amfiteatru mai zumzaia, era galagie ). Si primele lui cuvinte au fost:,, Mai viermilor, ce faceti acolo in spate?,, Si bineinteles ca a urlat, nu a vorbit normal. Cred ca mai aveam putin si imi intra difuzorul in creier.

Asa a tinut-o tot cursul, mai dicta putin si apoi avea cate o rabufnire de genul asta. Dupa o ora, cand am luat pauza m-am mutata de sub difuzor si a devenit putin mai suportabila vocea lui. Oricum, pe mine cel mai tare m-a deranjat cand a spus ca noi trebuie sa invatam si nu sa intelegem. Eu nu invat, eu inteleg. Daca nu inteleg mai degraba nu invat.

Si pentru ca asta era atitudinea lui, si ne privea ca pe niste insecte am aplicat psihologia inversa si ori de cate ori aveam ocazia il fixam si eu insistent si foarte rece. De vreo 2 ori chiar s-a uitata la mine nedumerit :) Pana la urma mi-am dat seama ca este doar un om destul de frustrat, care a inteles sa se impuna prin agresivitate si ca atitudinea lui de om feroce este doar o masca, probabil in particular este bland ca un mielusel si nu iese din vorba sotiei :) De aceea pe mine nu m-a convins si nici nu m-a impresionat cu atitudinea lui, eventual doar m-a amuzat de cele mai multe ori.

jus2001

Post by jus2001 » 10 Feb 2005, 23:44

Mai Princeps ce jocuri imi recomanzi si mie. Eu ma lupt cu C&C generals si Praetorians. Am auzit ca e unu cu Lord of the rings, cica tare si warhammer sau ceva de genul asta?

Post Reply